Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina Ahilova tetiva?

Ahilova tetiva?

Lep pozdrav najprej in čestitke za iniciativo;
Kar mene zanima je naslednje:
pred dobrim mesecem sem nerodno stopila. Okrog gležnja je nastala oteklina. Ponoči sem imela hude bolečine, če sem nogo dala s postelje, čeprav je nisem naslonila na podlago. Noga mi je samodejno trzala še dva dni v visečem položaju. Okrog gležnja, na notranji in zunanji strani so se pojavile modrice. Zdravnik mi noge ni dal slikati, niti mi ni dal mavca.
Težava je ta, da me noga boli, posebno če jo že rahlo potegnem ali skušam dati v položaj “balerine”.
KAj menite, bi bilo smiselno napraviti v kratkem?
Hvala za odgovor, Saška.

Spoštovani!

Ni mi jasno, zakaj ste svoje vprašanje naslovili – ahilova tetiva. Ali na mestu kite opazite kakšen defekt, ali je boleča na dotik? Opisujete namreč težave, ki jih povzroči zvin gležnja. Potrebno je hlajenje relativni počitek in kreptiev mišic goleni.

Sporočite, če sem ob tej pozni uri narobe razumel.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pozna ura..razumeli ste prav.
Če se dotaknem tetive, ne samo, da me boli, temveč se mi celo zamravljinči noga. Če pa nogo potegnem od sebe, čutim olajšanje.Ohlajanje že izvajam 5 tednov, počivati pa ravno ne morem veliko.
Kakšne so možne komplikacije ob zvinu, predvsem glede utesnjenosti živca.
Hvala in lep praznik.

Spoštovani!

Posebno velikih možnosti za utesnitev pri običajnem zvinu ni. Drugače je pri zlomih, kjer se tvori nova kost. Kljub vsemu lahko brazgotinjenje pritisne na drobne živce, ki oživčujejo kožo in druga tkiva in tako povzroča bolečine. Verjetno boste morali še kar nekaj časa počakati, da bo bolje.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

New Report

Close