Najdi forum

Pozdravljeni

Sem rekreativni športnik-kolesar in pozimi nabiram moč in vzdržljivost v fitnesu. Letos sem na prvih reningih pretiraval in sem po mojem mnenju nategnil-natrgal ahilovo tetivo na desni nogi. Tako poškodbo sem imel že pred leti na isti nogi , pa sem jo uspešno rešil z dvo ali tromesečnim počitkom. Sedaj treniram zeloooo malo in z malo obremenitvijo tetive ampak še vedno jo čutim. Prejšnji teden sem imel cel teden počitka brez treninga ampak sedaj ni praktično nič bolje. Ni, da bi me tetiva zelo obremenjevala ali skelela, ampak jo čutim in mislim, da bi pri večji oz. največji obremenitvi prec začela bolet – zato raje niti ne probam trenirat zares dokler je ne pozdravim.

Sedaj pa sprašujem vas, kaj priporočate za zdravljenje oz. hitrejše zdravljenje ahilove tetive poleg počitka. najboljša rešitev bi bila, če ne bi bilo treba prekiniti programa treninga za več kot teden ali dva. V mislih imam kako mazilo, masažo, razgibavanje, itd.

Hvala že vnaprej za odgovor.

Lp, I

Za kakršnokoli mnenje je seveda potreben podroben pregled pri nas, kjer lahko vidimo tonus mišic pod kolenom, stanje ahilove tetive in odziv na določene akupunkturne točke na ahilovi tetivi. Na tej osnovi bomo tudi lahko izdelali pravo mnenje in določili morebitno nadaljnje zdravljenje. Kakršnokoli večje obremenjevanje pred pregledom odsvetujem.

Lep pozdrav,

New Report

Close