ah, ta alergija!
Redno berem ta forum in se mi zdi SUPER!! Toliko informacij, ki ti lahko pridejo prav. Ja, tudi moja punčka ima dokazano alergijo na mleko, jajca in pšenično moko. Ko sem izvedela diagnozo me je kar pri srcu stisnilo, kajti tudi sama sem alergična.
Težave so se začele pri 4 mesecih. Eva se je grozno praskala, pojavili so se izpuščaji. Sedaj pač vsi živimo z njeno alergijo.
Strogo se držimo diete a praskanje ne mine. Sama koža se ji je izboljšala, ko smo dobili kremo ung. emullsiu, saj je bila pred uporabo te kremo koža zelo suha kot “šmirgel papir”. Pediatrinja mi je predpisala še kapljice fenistil. Včeraj sva imeli sistematski pregled in ,ko je videla kako se praska kar ni mogla verjeti. Tako imava sedaj kapljice zyrtec, ki pa jih priporočajo pri malo starejših otrocih. Eva je namreč stara 10 mesecev.
Pride pa tudi dan, ko praskanje ni tako očitno.
Kako se kaj obnese krema A- DERMA? Kako pa ve rešujete to nadležno praskanje? Napišite kar koli!
Pozdravček vsem, malim pikicam ni pikcem pa čim manj alergij!
Tudi pri nas smo na istem. Kupila sem kremo A- derma, vendar po treh mazanjih še ne morem govoriti, da bi se flekci zmanjšali. Problem je v tem, ker je malček (Star 3 leta) v vrtcu, tam pa ne morem stalno preverjat, kaj je. Seznam prepovedanih živil seveda imajo, problem je pa v tem, ker ne vem, če mu ne škoduje še kaj drugega.
Tudi pri nas je praskanje kar velik problem. Mažem ga z riboderminom. Zraven je jemal še Claritin, ki ku pa ni več pomagal, tako da smo zdaj s tem prenehali.
Sumim pa, da je to precej odvisno tudi od letnega časa.
POleti je fant zdrav, najhuje je pa od novembra do maja.
Ne vem, če sem kaj pomagala.
V kratkem imamo pregled pri alergologu, bomo videli.
Ja tudi moja porodniška gre proti koncu. Imam pa srečo, da bo Eva v varstvu moje mame. Kako pa to izgleda v vrtcu, ko imajo kosilo. Ali tvoj sinček dobiva dietno prehrano? Strinjam se s tabo, da res ne moreš stalno preverjati. Pa saj veš kako so otroci mimogrede je v ustih tisto kar ne bi smelo biti. Kakšni pa so vajini jedilniki? Mi imamo od sadja banano in jabolko, ki sta ponavadi na jedilniku zjutraj. Potem Eva poje 180 do 210 ml pregomina. Za kosilo imamo na voljo krompir, riž od zelenjave pa korenje, brokoli, cvetačo ,koleraba, zelena. Vse kuhano na vodi in včasih dodam kakšno kapljico olivnega olja. za malico dobi zopet kakšno jabolko ali banano ali korenček. Okoli 19-20 ure pa še pregomin. Kako pa vidva?
Kdaj je bila odkrita alergija pri tvojem sinčku? A je kakšen alergen v teh letih izvenel. Tudi mi imamo kontrolo v juniju in upam na najboljše. Tako želim tudi vama.
Pozdravček in čim manj praskanja!!
Kar pri srcu me stiska, ko berem vaše spote, ker vem kaj se dogaja v vas.
gledate svojega otročka kako se praska, pa mu ne morete pomagati. Tri leta
imam za sabo to kalvarijo.Sprobali smo vse diete, vsa zdravila , vse maže,tudi najbolj agresivne(kort), pa nobenega rezultata.KJE JE VZROK? Tega se ni nihče vprašal. Dokazana je bila alergija na arašide in neko rastlino krišino.Tudi to ni bilo vzrok, saj pri treh mesecih ni prišla s tem v stik.
Poskusili smo pri homeopatu, zopet neuspešno.Odkrili smo bioresonančno metodo. Tu smo sedaj.Cepivo na tbc je pokazalo ,da bi bilo lahhko vzrok preobčutljivosti in za nastanek astme.Odkrile so se še druge skrite nevarnosti, ki bi lahko motile imunski sistem.Sedaj še vedno delamo na tej metodi, uspeh je viden,koža se izboljšuje , srbenje je v glavnem samo ponoči, vendar ne tako intenzivno.Mi bomo še vstrajali.
Lp Rija
Teste za alergijo je opravil pri 16 mesecih. Ugotovitev: alergija na piščanca. Pri skoraj 3 letih ponovno testiranje – rezultat je bil – alergičen na arašide.
Vendar tu je velika past. Arašidi ni so samo arašidi, pač pa tudi veliko pekovskih izdelkov npr. kupljeni krofi, kitajska hrana (arašidovo olje prenese velike temparature in ga zato v slaščičarstvu na veliko uporabljajo)
Poleg tega, da so odkrili samo to, vem da malček ne sme še dosti več stvari npr. vse kar je umetnega to pa so razni pudingi, sadni jogurti, sadne skute, frutki, ipd.
tudi mi smo imeli podoben sistem hranjenja, kot ga opisuješ in sicer dokler nismo šli na morje. Tam je zadeva v celoti izginila, zato smo poskusili tudi z drugo hrano in na srečo je bilo vse o.k.
Seveda se pa še zdaj izogibamo vsem čokoladam, bonbonom, kupljenim tortam, vsej ocvrti hrani, južnemu sadju vključno z bananami, dodatkom k jedem v obliki raznih knorr kock…
Skratka zadeva je taka, da moraš sam največ ugotoviti. Medicina je eno, ti si pa le tisti, ki vsak dan živi z otrokom in največkrat po svojem feelingu ravnaš.
Hvala punce! Kar lažje mi je pri srcu, ko te lahko kdo vsaj malo potolaži. Danes smo Evo po dolgem času skopali v olivnem olju.
Ko se je alergija pojavila so mi kar skoz to olivno olje forsirali. Jaz sem jim pa dopovedovala, da se Eva še bolj praska. No danes kaže bolje. Bomo videli kako in kaj.
S čim pa ve kopate vaše pikice?
Mislim, da tudi te nove kaplice zyrtec pomagajo. Sicer je pa tudi res, da smo sedaj, ko je dan daljši veliko zunaj, kjer Eva, ki je zelo radovedna pozabi na praskanje!
Rija, mene pa zanima kam hodiš na bioresonančno metodo in kako to poteka. Tudi mi smo že pomislili na to in sicer bomo videli kako bo čez poletje in če se ne bo premaknilo bo treba nekaj narediti.
Pozdravček in uživajte na zraku kakršnokoli že je!!
Klavdija !
Obvezno obleci Evo v pajaca .Na rokice smo dali enostavno nogavičke in zalepili,dokler nismo kupili v Lj. pravi pajac za otroke s srbežem. Je pa sedaj še slabše, ker Eva dobiva zobke. Vprašanje kaj je za njo težje bolečina ali srbenje, pravijo,da slednje.Srce se mi trga samo ,če se spomnim na naše noči. Najhuje je, ker je človek brez moči. Od kod si Klavdija ?
Lp Marija