Najdi forum

Agresija

Stara sem 65 let in zadnja leta opažam, da postajam agresivna! Ne prenesem, da mi kdo “soli pamet!”-vedno hočem imeti glavno besedo in zadnjo!
Prepiram se z možem za brezvezne drobnarije. Pospravljanje in čiščenje me spravlja v obup!
Pospravim, pometem, posesam, obrišem prah, stresem preprogo,…neato pospravim sesalec ali metlo in se ozrem in na tleh je spet kakšna ostala drobtinica, dlaka, mucka,…vedno enako, vedno isto,,…
za zblaznet!
Očistim WC školjko,…nato takoj mora mož na Wc (po možnosti ima drisko ali cigareto)… ko zanjim pridem na WC je na školjki kakšem pepel od cigarete, ali “pikice od…). Prime me, da bi moža prijela, mu porinila glavo v školjko in bi ga spokrovomv “dotoklal”! Je to normalno razmišljanje-za eno starejšo gospo?
Saj nič ne rečem, pobrišem ponovno in ….Ali zatem, ko že pospravim kuhinjo gre takoj nato večerjat in mi pusti drobtine, pokapljan štedilnik,…jaz sem pa že oblekla pižamo….v meni vse vre!
Potem morda izbruhnem v neki drugi brezvezni situaciji, ker zadnjič nisem….
Prezračim stanovanje-on takoj za tem prižge cigareto! Jaz ne kadim-sem nehala!
Pa kdo tu koga muči? Je to namerno ali jaz tako razmišljam!?
Saj sicer mi mož veliko pomaga, tudi pospravljati, oprati posodo ni problem…kadar jaz kaj drugega delam on skuha,…

Sredi noči me nekaj zbudi?! Opazim, da intenzivno razmišljam o nekem problemu, ki sem ga slišala na TV?! Se mene sploh ne tiče!…
Se me loteva demenca, alzheimer? Poleg razdražljivosti sem tudi raztresena, pozabljiva, pozabim besedo, ki jo ponavadi uporabljam normalno…posebno, če govorim s kom tujim .
Lahko pa pišem, imam takoj asociacijo, da sem to že slišala-le ne vem kje.
Pri zdravniku se ne morem spomniti katera zdravila npr., kako se piše zdravnik,h kateremu hodim,…
če se razburim se mi tresejo roke in se še bolj zmedem….če se mi mudi -totalno odpovem!
Vse mi pada iz rok, iščem nekaj-pa ne vem kaj,…pozabim vzeti najvažnejšo stvar….

Če to povem zdravniku-reče, da je to pač starost in preveč podatkov iz TV, radija, časopisov…
Sicer sem fizično kar zdrava. Nisem debela, rada hodim v naravo, berem, …
za ročne spretnosti nisem bila nikoli, prste imam okorne,če držim v levi roki kos kruha v desni pa nož-hočem ugrizniti v nož?!
Tudi sicer sem mi včasih zdi kot da nisem stoprocentni desničar. In, ko tipkam ali pišem zamenjujem črke! Kadar imam migreno to dealm tudi med govorom-zamenjam zlog in sploh ne morem povedati kaj tako kot bi rada….
Je to starost-normalno ali kaj kar bi me moralo skrbeti?

Hvala za strokovni nasvet
Argeta

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close