Aglurab stranski učinki
Pozdravljeni,
že dve leti jemljem Aglurab 850 mg dvakrat dnevno in sladkorna je zelo dobro urejena, da mi je Diabetolog pri zadnji kontroli skoraj prekinil tablete a ker naj bi metformin pomagal tudi proti PCO, sem na tabletah potem ostala. Odpovedala sem se skoraj vsem OH in spremenila prehrano zato me tudi ta rezultat ni presenetil. Sem pa začela že od začetka imeti izredno negativne stranske učinke s prebavo in sicer driska, slaba prebava itd. To se je s časom samo stopnjevalo. Nekaj sem prabrala, da obstaja tudi metformin s počasnim sproščanjem. A je pri nas kaj takega? Katero podobno zdravilo naj bi imelo manj takšnih stranskih učinkov? Namreč ti stranski učinki so vsi navedeni v navodilih.
Hvala lepa v naprej za Vaš čas in dogovor.
Tina
Pozdravljeni,
na žalost se pri posameznih pacientih pojavijo stranski učinki na prebavilih. Včasih pomaga, če zamenjamo farmacevtsko firmo, če na stranske učinke ne vpliva metformin, temveč vezilni material v tableti. Na primer, če sedaj jemljete Aglurab poiskusite z Glucophagom. Poleg tega svetujem znižanje odmerka, na primer vzamete 2 krat 500 mg ali pol 850. Težave z drisko so vezane tudi na dozo zdravila.
Če ne bo bolje, je potrebno zdravilo zamenjati za drugo skupino zdravil.
Lepo pozdravljeni
Karmen Janša
Forum je zaprt za komentiranje.