aglurab 500 mg
Zanima me, kakšne so vaše izkušnje s temi tabletami.Sam uporabljam Novonorm 2 mg ( 2+2+2) in Aglurab (zjutraj 1, zvečer 1).
Aglurab je komercialno ime za generično zdravilo metformin, ki je eden najstarejših antidiabetikov, saj letos praznuje 50. obletnico obstoja. To je nedvomno dokaz o koristnosti zdravila. Aglurab 500 je najmanjši odmerek tega zdravila, katerega maksimalna dnevna doza pri nas znaša 3000 mg. Navadno je odmerek 2×500 mg/dan začetni odmerek, priporočeni terapevtski odmerek pa je 2×1000 mg na dan. Zdravilo vzemite vedno po jedi ali med jedjo, ne na prazen želodec, odmerke pa stopnjujemo počasi. Tako se izognemo neprijetnim stranskim učinkom na prebavilih. Po današnji doktrini je metformin zdravilo izbora za začetek zdravljenja sladkorne bolezni tipa 2 (seveda upoštevaje morebitne kontraindikacije). Ko sam ni več dovolj učinkovit, ga kombiniramo z zdravili, ki spodbujajo izločanje insulina iz trebušne slinavke, to so sulfonilsečnine ali pa repaglinid (konkretno NovoNorm, kot ga jemljete vi). Ta kombinacija je praviloma zelo uspešna.
Lep pozdrav prim Franc Mrevle, dr.med.
aglurab 500 uporabljam 2 zjutraj in 2 zvečer. Opazila sem, da sem lažje shujšala, pa tudi sladkor se v redu niža.
Pozdravljen!
Sama si pomagam s tabletami Glucophage, ki tudi spadajo med metformine, kot Aglurab. Zjutraj in zvečer po eno tableto, 500mg.
Tako mi po (diabetikom primerni) hrani sladkor le redko poskoči nad 10.
Zadeva očitno kar dobro funkcionira.
Kakšna je pa razlika med Glucophag in Aglurab tabletami, mi naj prosim kdo pojasni.
LP
Ice
Pozdravljeni
Sem mati 11letnega sina,sem sina poslala na pregled na endikrinologa zaradi pregleda scitnice(oz.zaradi nogic) ki sem opazila ze pri 3 letu sina ki se mu obracajo navznotri,ko otrok raste ima vecje probleme pri telovadbi,nogometu je pocasen,noge ga bolijo ter ponoci ima strasanske krce v misicah pod kolenom.Zato sem ga dala na preglede,vse drugo so nasli
kot da vidijo zakaj krci ter nogice ki se uvijajo navznotri.
Nasi so , da otrok ima povecan krvni pritisk,sladkorno na zgorni meji,ter
prekomerno telesno tezo.Visok je 159,60cm,tt 66kg-69kg.
Ter so nam prepisali tablete aglurab 500mg,da mora jemati otrok 2× dnevno,
in to od letos 2009 marca,rekli so nam ce nam zmankajo tablete da morava takoj iskati od nase zdravnice se! To pomeni da sva (vecno) na tabletah
dejali so mi da so to tablete za krvni pritisk.
Ko je sin sel na rakitno zaradi bronhitisa,sva dala se tablete poleg,
gor zdravniki so mi dejali da so to tablete za sladkorno,priznam da sem bila sokirana,tudi sin ko je slisal da ima sladkorno.
Gor na Rakitni je bil otrok 10 dni in tam mi je shujsal 12kg. Priznam da sem bila presenecena nad razultatom. Nasa zdravnica trdi da so to tudi tablete za hujsanje. To pomeni da kogkoli sem vprasala za kaj so te aglurab
tablete,dobila sem 3 razlicne odgovore,ter da ne poznajo teh tablet.
Zdaj ko so pocitnice sem sina poslala v maribor k moji prijateljici(sosolka) na pocitek, ker jaz delam in da otrok ni sam doma,prijateljica pa ima malega dojencka in je doma ter ga sprejela.
Ta moja prijateljica je porocena z mozem ki pa ima sladkorno bolezen,na insulinu,ter ima tudi aparate za meritev dama. Otrok je v mariboru ze 3dni
in ze 3dni mu meri sladkor,danes mi sporoci da otrok SPLOH nima sladkorne
bolezni in da ce jaz vem kaj se zgodi z otrokom ce nima sladkorne in da uporablja te tablete se naprej???? Jaz odvrnem da en vem???!!!!
Ona odgovori mi da otrok lahko pade v KOMO!!!
Jaz poklicem zdravnico,ki pa sva imela kontrolo 16.7.09 pri dr rina rus
in ji povem za to zadevo odvrne da ne pozna te tablete in da jaz pogledam na internet.
ZDAJ VPRASANJE KDO BI BIL KRIV CE BI SE TO ZGODILO???
Valda ta moja prijateljica ima s tem iskusnje ker ze 10let skrbi za bolnega moza:?
PROSIM ZA ISKREN ODGOVOR NA MOJO DOLGI OPIS KAKO IN KAJ NAPREJ
Spoštovani!
Vaš otrok je bil marca 2009 pregledan pri pediatru endokrinologu. Domnevam, da so dečku zdravilo predpisali, ker ima moteno toleranco glukoze in ne zaradi sladkorne bolezni tip 2, ki je deček, kot ste tudi sami zapisali, nima. Zdravnik je zdravilo predpisal zato, ker so koristi zdravljenja mnogo večje kot je morebitna nevarnost stranskih učinkov. Prav gotovovo pa to ni zdravilo za zdravljenje povišanega krvnega pritiska, ki ga deček tudi nima.
Ponovno vam svetujem, kot sem vam že po telefonskem pogovoru, da se glede zdravila Aglurab obrnite na zdravnika pediatra endokrinologa, ki vam je zdravilo predpisal. Poleg tega sem tudi prepričana, da ste prejeli navodilo, da ima deček ponovni pregled v endokrinološki ambulanti čez pol leta – september 2009? Takrat tudi povprašajte zdravnika vse, kar vas v zvezi z omenjenim zdravilom zanima. Zdavilo ima, tako kot vsako, opisane različne stranske učinke, ki pa so sicer redki.
sem sladorna bočnica tipa 2, jemljem zdravilo aglurab 2 x 1000 mg, trajanta 5 mg in gliclada 60 mg 2 x na dan. Od kar jemljem večjo dozo prvega zdravila prej 2x po 500 mg agluraba , zdaj 3 mesece ppovečano dozo, imam v ustih sladak okus od hrane od cigaret celo slina je sladka, pa me zanima kaj bi to bilo, nihče mi ne zna povedati to mojo nevšečnost. prosim za iskren odgovor. Hvala lepa LP Božidara
Forum je zaprt za komentiranje.