afte in soor
Pozdravljeni. Naš fantic je star 18 mesecev. V noci iz ponedeljka na torek je dobil vroèino nad 38,5 stopinj. Ta vrocina sedaj še traja. Zjutraj se giblje malo nad 37 stopinj, nato pa že v casu kosila znaša okoli 38 stopinj. Imaa tudi bele obloge v ustih. Vceraj sva bila pri zdravniku – diagnoza afte in soor. Dobili smo mazilo Daktarin, usta pa mu tudi spiram z žajbljevim èajem. Ker je bil zdravnik zelo redkobeseden (še dobro da se vcasih kar sami kaj spomnimo vprašat), me zanima še sledece: koliko casa traja vrocina pri tem stanju? koliko casa sploh traja to? in kaksna je razlika s slinavko? Problem je hranjenje (je lacen pa kar ne more jest). V ponedeljek imava kontrolo pri nasi zdravnici.
Zdravnik mi je skoz kar dudo omenjal,kjub temu da sem mu povedala, da dude že 14 dni nima vec. Je pa sin hodil v vrtec in je možno da je tam kaj staknil? Je možna povezava s herpesom, ki ga je mož imel pred 14 dnevi? Zdravnik mi je pac dal taksen obcutek, ces kaksni packi smo. Ne vem no, sladkim pijacam se cimbolj izogibamo, zobe umivamo zjutraj in zvecer. Se prav sekiram glede tega. Hvala vam.
Pozdravljeni, nako,
glivice na povzročijo vročine, afte pa jo. Afte-oziroma herpetični gingivostomatitis je prva okužba z herpesvirusom pri otroku. Lahko se okuži preko osebe, ki preboleva herpes na ustnici ali pa preko drugih otrok, ki prebolevajo slinavko. Vročina je lahko zelo visoka, tudi preko 40 in lahko traja tudi 7-10 dni. Otrok zaradi bolečih aft ne more jesti in slabše pije. Ponujajte mu mlačne nevtralne napitke (mleko), hrana pa naj bo zmiksana in ne sladka in ne slana.