Najdi forum

Aerobika in hujšanje!

Imam kar precej celulita po stegnih in po zadnjici. Nameravam hoditi na aerobiko, pa me zanima če je aerobna vadba primerna za odpravo celulita. Ali če morda katera ve, kakšna vadba je najprimernejša. Doma imam sicer sobno kolo, kjer redno “kurim” kalorije, vendar celulit ostaja!!! Včasih tudi tečem, pa vseeno nobene spremembe. Kaj mi priporočate, na podlagi vaših ikušenj!
Hvala za odgovore!
L.P.

O celulitu je blo ze toliko napisano… Kolo, steper, tek, aerobika – vse to je cool. Misice se okrepijo, zaradi tonusa je celulit manj viden, izboljsa se ti prekrvavitev… Mascobe kuris pri primerno dolgi (vec kot 25, 30 minut) in primerno intenzivni vadbi (65-75% max srcnega utripa, da ostanes v aerobnem obmocju!!!), kar pa se ni dovolj za odpravo celulita. Celulita na pogojuje debelost, res pa je, da ce shujsas (beri: izgubis mascobo), s tem delno izgine tudi celulit. Zelo pomembno je piti ogromne kolicine vode in uzivati sadje, zelenjavo, nemastno hrano… Razne kopeli, kreme in podobne stvari ne pomagajo kaj dosti oz. jih moras uporabljati dosledno in dolgo casa. Pomagala naj bi masaza, vendar je s tem spet tako, da se moras masirati skoz in kar naprej, ce zelis, da bo ucinek. Najboljsa je rekreacija, ki naj bo res aerobna, v okviru katere se morda bolj posvetis stegnom, zadnjici, trebuhu, skratka “kriticnim” delom, v kombinaciji z zdravo prehrano. Morda bi bila zadovoljna s hlacami za potenje. Preden si jih obleces, se namazes s kremo proti celulitu s termogenim ucinkom, in nato v njih telovadis, teces, kolesaris. Fora je, da se res ful spotis in s tem odstranis toksicne snovi iz podkozja. Zaradi povisane temperature se ti poveca pretok krvi in bla, bla, bla… Zavedati pa se moras, da je pojavnost celulita odvisna tudi od dedne zasnove.

Sorry, mogoce sem se malo oddaljila… Lep pozdravcek!

Hvala ti za odgovor, ki je bil zelo poučen. Nekatere stvari sem že probala, predvsem to da pijem veliko tekočine, jem sadje in se velikokrat spotim na sobnem kolesu in grem potem v kopel… skratka sedaj nameravam iti na aerobiko in se čim več gibati….saj se bliža poletje in bo treba kmalu spravit nase kopalke, haha.
Ali tudi ti hodiš na aerobiko, fitness…
LP

Me veseli, da di bla z odgovorom zadovoljna. Ja, jst hodim na fitness.

Imaš kakšno idejo, kje bi se dalo dobiti takšne hlačke za potenje – sem iz Kranja.

Ena varianta, ki je dobra in hkrati zelo poceni (1500 SIT), so cist obicajne polivinilaste (al kva je to) hlace. Dobi se jih v Drogerie Markt-u, pa morda tudi v boljših drogerijah, lekarni. Mensezdi je to firma Afrodita – del njihovega anticelulitnega programa. Ne se ustrasit, ko jih bos videla, ker so gromozanske, sam ni panike. Mal jih odrezes, uporabis kaksen trak, da ti ne lezejo dol,… itak pa cez obleces se trenirko. Sej to ti je pa jasno, da moras v njih potem vsaj 1 uro telovadit, tect, kolesarit, ne?
By the way – obstaja tudi bolero za potenje – za zgornji del telesa.

Pri teh hlačah je problem, ker se preveč hito strgajo, pa še ven ne moreš z njimi ker si videti kot kakšen balon. Ali morda kdo ve, kje se kupi kakšne oprijete?

Ja oprijete hlače so kar nekaj časa imeli pri eni reviji Hram, kjer si lahko naročil po pošti. Ne vem pa če jih še imajo, ker te revije že zelo dolgo nisem prejela. Stale so pa takrat okrog 3500 sit. Jaz jih pa tut mam.

New Report

Close