Advantix, Frontline, Stronghold in Expot
Frontline: KLOPI, bolhe, uši
Stronghold: bolhe, odrasle nematode, srčna glista, nekatere vrste glist, uši, UŠESNE GARJE
Advantix: klopi, bolhe, komarji
Expota pa ne poznam.
Od ampul za odpravljanje notranjih parazitov priporočam Profender, saj pokriva največji spekter različnih glist in tudi trakuljo. Stronghold, ki odpravlja nekatere notranje zajedavce (dve vrsti glist pa še to samo odrasle primerke), namreč ni dovolj učinkovit.
moja psička pasme shih-tzu je dobila ampulo proti klopom expot in moram povedat, da nisva spali celo noč, tako huda je bila reakcija!!! Boga revica se je praskala do onemoglosti, cvilila in jokala je vso noč, tako, da sem jo morala nositi v naročju kot dojenčka, a niti to ni pomagalo. Takoj naslednje jutro sem poklicala na kliniko v Lesce, kamor jo vozim, povedala kaj+kako je z mojo psičko in so mi svetovali naj jo kar najhitreje dam pod tuš in jo temeljito izperem, naj bom tudi pozorna kako se obnaša (kot da tega nisem počela vso noč!) in v primeru če se bo začela tudi sliniti, naj jo takoj pripeljem, ker vse to lahko vpliva na ude živali… Pa me zanima zakaj dajejo take ampule tako majhnim psičkom, če jih ne prenesejo?? Mene je bilo tako strah zanjo in celo noč sem jo morala gledat kako boga trpi!!! NIKOLI VEČ EXPOTA!!!! Rada pa bi vedela,kaj naj ji dam za zaščito proti klopom, bolham, komarjem, saj sva veliko v naravi in niti pod razno ne želim več, da bi tako trpela!!! Torej, kaj je najboljše in najbol varno?? LP Ksenija+Nely
Sprva sem uporabljal Frontline pa sem ugotovil, da klop pride na psa ampak ne v večjem številu, se pa posuši.
Advantix-Klop sploh ne pride na psa,drži točno en mesec potem pa že opaziš prisotnost klopa.
Torej jaz uporabljam Advantix,ko pride mesec naokoli dam drugo ampulo je zelo uspešno,hodim velik v gozd ure in ure pa ne dobi klopa.
Imam velikega šnavcerja-ampule od 25kg – 40kg
Moram priznat da sem šokirana in zelo presenečena nad vašimi odgovori. Uboga vaša psička! Da pa povem še svojo izkušnjo…imam skoraj 12 let staro psičko, yorkico, Zito…
na začetku sem ji nekajkrat dala advantix pa je vedno dobila klopa, nato pa sem poskusila exspot pa nikoli več…že leta ji ga dajem…od marca do oktobra, vsak mesec… nisem pa vedela da se ga da kupit tudi v trgovini, js grem ponj vedno k veterinarju…