Najdi forum

Pred kakim mesecem sem mojemu kužiju apliciral Advantix. Danes sem opazila, da ima bolhe (videla in odstranila sem dve). Takoj sem letela po šampon proti bolham in klopom – zdajle ga nameravam okopati. Sedaj me pa zanima dvoje: ali je priporočljivo kopati kužka par ur po cepljenju (verjetno sploh nima veze, a vseeno raje vprašam…) in ali mu potem lahko ponovno apliciram Advantix?

Za kopanje po cepljenju ne vem, Advantix pa je treba dajati vsak mesec, se pravi, da je že čas za ponovno aplikacijo.
Lp, Breda

Sklepam, da si kužka cepila proti steklini. Vsekakor lahko kužka okopaš s šamponom proti bolham tudi po cepljenju.
Glede Advantix-a – preparat je zalo učinkovit in ni potrebe, da ga uporabljaš skupaj s šamponom.
Večina bolh živi na ležišču psa (tepihi, blazine,…) zato ti svetujem, da poskrbiš, da so te površine brezhibno čiste (oprane ali celo prekuhane), saj ti v nasprotnem primeru ne bo uspelo odstraniti vseh bolh.

LP

Najlepša hvala za odgovore. Kuža bo proti steklini cepljen v septembru, danes je dobil kombinirano cepivo.

Koliko časa drži ampula za pse od 10 do 25 (?) kg, na koliko časa je potrebno dati novo?

New Report

Close