Najdi forum

Pozdravljeni!

V zadnjem času večkrat zaidem na vašo stran(namenoma), kajti človek v težavah išče rešilne bilke.Tudi jaz prosim za pomoč.
Moje delo je stresno in sedaj čutim posledice.Brez pravega zunanjega vzroka, samo z mislijo na določeno situacijo ali pa še to ne, se mi sprošča adrenalin(verjetno je to povedano zelo laično), za nepoznavalce naj predstavim, da je to tako kot ko si pred izpitom ali pred nečim veselim.Tudi nocojšno noč je bilo tako.kakšno je potem spanje si lahko predstavljate. Kdo pozna nasvet, metodo, sredstvo za preprečitev tega. Naj povem, da avtogeni trening poznam in izvajam, trenutno jemljem tudi antidepresive.
Hvala za vsak koristen nasvet

Pozdravljeni!

To kar opisujete je verjetno posledica dolgotrajne izpostavljnosti stresu oziroma stresnim situacijam.
Vse kar vam lahko svetujem je, da poskusite zmanjšati obremenitve v službi in se še naprej poslužujte različnih tehnik za sproščanje, kot je avtogeni trening. Poskusite biti tudi fizično aktivni, priporočam vam vsaj eno uro gibanja na dan, po možnosti na svežem zraku.
Preden zaspite pa poskusite misliti na kaj takega, kar ni povezano z vašo službo.

Napisali ste tudi, da jemljete antidepresive, tako predvidevam, da ste se že pogovorili s psihiatrom?

Lep pozdrav, Tanja

to ni adrenalin..to je dopamin, nevrotransmiter, ki povzroča, da če se preveč izloča, ne morete spati… preveč se izloča od stresu, nervozi in zgornjih znakih. ni pa nikakor adrenalin, samo toliko- splošno znanje. Adrenalin je hormon, ki se izloča ob nenavadnih situacijah, ko človek doživja nekaj norega, tujega, nevarnega….

Pogovor s prijateljico in psihiatrom bo pomagal.

SREČNO Sanja

New Report

Close