Najdi forum

ADHD Odrasla oseba

Pozdravljeni. Imam diagnozo adhd katero so mi spregledali v otroštvu in atmoxetina ne prenašam. Bupropion hcl komaj kaj pomaga in edina druga opcija je metilfenidat katerega ne smem dobiti zaradi moje starosti, ter triklični antidepresivi kateri ne pomagajo. Potreboval bi nasvet kaj še lahko naredim, ker preostale opcije, so snovi iz amerike katere vem, da niso najbolj pameten izbor. Se kdo v okolici Maribora ukvarja striktno z adhd za odrasle ? Mi lahko kdo priproča kakšnega psihiatra/psihiatrinjo ? Sicer vem, da obstajajo vedenjske terapije, toda te dosežejo neko mejo, katero lahko prekosijo le zdravila.

Spoštovani koronawarrior,

sama osebno žal ne vem kdo od psihiatrov bi se striktno ukvarjal z odraslimi z ADHD v okolici Maribora. Vsekakor pa se strinjam, da ni pametno naročati zdravil in podobnega kar tako na internetu. In da, psihoterapija je zagotovo dobra izbira. Res je, da se več pozornosti posveča otrokom in mladim z to motnjo a tudi v odrasli dobi  motnja povzroča težave in zagotovo zasluži svojo pozornost. Na spletu sem nekaj našla na to temo:

ADHD pri odraslih

A pozna kdo kakega psihologa za ADHD za Odrasle? : Slovenia (reddit.com)

ADHD in Adults – HelpGuide.org

Vsekakor priporočam, da zaupate psihiatru čeprav ni posebej “specializiran” za motnjo pozornosti pri odraslih in poskušate dobiti tudi psihoterapevtsko obravnavo. Morda pa se javi še kdo od bralcev foruma s svojo izkušnjo,

Želim vam vse dobro, lep pozdrav,

Bernarda

 

 

 

Hvala za vaš odgovor. Ni to da mu ne zaupam in še manj me moti, da nekdo ni specializiran za to področje. Moti me, da sem na koncu z rešitvami, ker ne želi probati edino zdravilo, ki je bilo najbolj uspešno na Evropskem trgu in ga imamo v naši državi, samo zaradi moje starosti. Res je, da so poživila na slabem glasu in se strinjam, da se jih prepogosto zlorablja. Toda, če je to edina rešitev za pacienta, ki preostane potem jo je vredno poskusiti. Prej bi rad poskusil z nekom, ki se bolj spozna na to in nima nekih predsodkov glede stimulansov, ker se nočem obračati na spletne substance toda, če nebo drugega bo to edina rešitev katero bom primoran izbrati. Ni predpogoj, da je zdravnik specializiran za adhd, ker vem, da naj bi se vsak spoznal na to. Gre se samo, da se nekdo, ki razume adhd bolj kot vsi ostali nebo izmikal stimulansom, ker bo razumel njihovo vrednost in potencial za zdravljenje. Ta motnja me ovira celo življenje in rešiti jo nameravan čimprej. Upam, da bo s pomočjo zdravnika in magari grem samoplačniško. Če pa nebo drugega pa s pomočjo nootropnih snovi, ker bi rad normalno živel.

Pozdravljen,

če prav razumem je težava, ker vam psihiater noče predpisati zdravila, ki je sicer dostopno pri nas in bi ga lahko napisal, vendar ga ne želi zaradi vaše starosti? Gre za ritalin / concerto? V prvem vašem postu sem razumela, da zdravila pač ne smete dobiti, ker bi vam lahko škodovalo? Ampak kolikor zdaj razumem verjetno še niso preizkusili?  V kolikor je temu tako se velja res pozanimati še pri kakšnem psihiatru ali pa da ponovno govorite s svojim in mu iskreno povejte kako in kaj in morda vam ga predpiše vsaj za nek krajši čas in spremljata učinke? Mislim, da še ni vse dorečeno. Opcija je pa tudi samoplačniški obisk psihiatra, seveda.

Popolnoma razumem, da si želite normalno živeti in držim pesti, da se vse izteče tako, da bo dobro za vas. Oglasite se še,

pozdrav, Bernarda

New Report

Close