ADENOVIRUS
drage moje, nč ne pomaga. Pijem ko ta hujš pijanka, še ta pravi šnops si skuham na cukru( uff, me kar strese),pa mi bo nos odpadel, kašljam, vse me boli – adenčka nimam, me pa vse bolj skrbi, da ga ima moj mali.
Smo že od prejšnjega tedna doma, je imel kao angino.OSPEN 1000, Vročino je imel 6 dni, pol pa nič več. OK, ampak smo rekli naj bo kar še doma en teden, ker je še kašljal, pa iz noska mu je teklo pa tudi zaradi imunosti itd. Včeraj pa spet vročina, pa bruhat, pa komaj je začel malo jesti, pa spet nič, pa rdeče očke – ampak samo eno, pa eno ličko?, no ponoči je rekel, da ga boli ušesek, pa ne fajn.
Danes gremo k pediatrinji, ampak ni nič govorila o adeno virusu, samo o nekih virusih, ki je to vse povezano z dihali, pa tudi s prebavo. Dobili smo en drug antibiotik za ušesek, ki bo pomagal tudi namesto Ospena, ki ga nismo do konca pojedli, za grlo,
in to je to. Ampak nekaj mi ne gre skupaj – viru tak, drugačen pa antibiotik?A se ne daje antibiotik pri bakterioloških obolenjih in ne pri virusnih?
No, bom pa morala prenehati s popivanjem pred otrokom, da se ne zve zunaj, kakšna pijanka sem: danes, ko sva šla spat, me je že skoraj napol v spanju vprašal: mami, a si že popila svoj šnops?
Mi smo bili takrat v Lj. in menda je zdaj najhuje prav v Lj, ker temperature virusem kar pašejo. Zalega pocrka šele močno pod nulo, pa trdoživa je ko sam vrag.
Klovn: nisem dohtar, ampak virusi in antibiotiki res ne grejo skupaj, razen v primeru, ko virus povzroči še eno sekundarno vnetje (recimo virusna pljučnica, ko se razvije vnetje pljuč). Pogosto antibiotik bolezen nekoliko “zaduši”, ob prvi priliki pa kasiraš dvojno :(( žal
Pozdravljene mamice, očetje.
Pišem vam danes, 17. 1. 2013. Datum omenjam, ker je ena od vas zapisala, kako sveži so napisani podatki.
Adenovirus ja. Pa je tudi na Štajerskem. Ima ga prijateljičina 8 mesečna hči. Berem in berem, pa razmišljam in trepetam ob misli, da ga ima nemara tudi moja 4 letna hči. Vročična je že tri dni, driska na veliko, izcedek iz nosu ima, oslovski kašelj, boleč trebuh. Jaz je k zdravniku nisem peljala. Sem proti antibiotikom. Inhalacije z električnim inhalatorjem in fiziološko raztopino ji delam, čaj z medom in limono, panatus sirup, calpol ali voltaren svečke za zbijanje vročine, nič kopanja ali tuširanja, redno zračenje hiše brez izhodov na mraz, jedilna čokolada, banana in občasen lineks za drisko in to je to. Po treh, skoraj štirih dneh je mala že boljša. Morda nimamo pri hiši tega virusa, čeprav se mi močno dozdeva, da je prisoten. A gre brez bolnišnice in zdravnikov tole pozdraviti. Verjemite, vem kaj so antibiotiki, bolnišnice, pediatri itd., vse smo izkusili, PREVEČ, če mene vprašaš. Moja hči je tudi bolna na srcu, prirojena napaka, tako da se moramo resnično izogibati antibiotikom, naporom, prehladom itd. Poizkusite tako kot prakticiram zdravljenje sama. Morda pa boste pozdravili svojega malčka. Škoditi zagotovo ne more. Upam, da ste našli med temi vrsticami kaj koristnega. Mamica Klavdija.
Pozdravljene,
moj 11-letnik je ravno prišel domov – adenoviroza – ostalo pa so njene posledice.
.
Začelo se je z glavoboli, čez par dni se je pridružila visoka vročina, ki se ni dala zbiti na manj kot 38-39, nato je začel še tožiti za bolečinami v vratu. Sprejet je bil na oddelek z sumom na meningitis.
Ponoči ga je začelo še dušiti in boleti v prsih, naredili do dodatne preiskave…dg. adenovirus, posledic e adenovirusa pa so pri njemu še virusni miokarditis (vnetje srčne mišice), zato so ga pod nujno premestili na Inf. kliniko v Lj, kjer so kasneje še ugotovili zmanjšano delovanje ledvic (en dan sploh ni lulal, čeprav je dobil v infuziji 1000ml tekočine in popil skoraj liter), vnetje trebušnih bezgavk, izliv pri srčku,.14 dni je bil v bolnici, zdaj se najmanj 6 tednov ne sme naprezati (zaradi srčka), ne sme telovaditi v šoli,..samo počitek. Tako da ta adenoviroza ni hec !!! 🙁
Moja hči je prebolela nekaj adenoviroz pa je stara tri leta in pol. Prva in najhujša je bila pri staosti 14 mesecev. Skoraj je umrla. Zadeva je na koncu zajela pljuča. Uff, res je bilo hudo. Osem tednov sva bili po bolnicah in doma. No, zdaj jo ima spet in upam, da ne bo prehudo.
Držite se in hitro okrevajte,
K.