Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost adenomioza

adenomioza

Je tukaj katera z adenomiozo? Je bila katera operirana?

Sama moram na operacijo, ker so mi našli adenomiozo. Je sicer lepo na enem mestu, ne čez celo maternico, vendar zaradi slabe maternice ne vedo koliko maternice mi bo po operaciji še ostalo.

Je tukaj katera s podobno izkušnjo?

Res nobene? 🙁

Mislili so, da imam miom, pa sem imela adenomiozo. Operirali so me v KC, prof. Tomazevic. Operacija je trajala stiri ure. Bilo je kar hudo… Po operaciji sem zanosila.

Jeena, mene zdaj čaka ambulantna histeroskopija, pa me je strah da mi bodo potrdili adenomiozo, ker sumijo nanjo. Obenem pa grem v postopek maja, pa me zanima kako dolgo moraš okrevati po operaciji, da lahko zanosiš.

Jeena, hvala. Pa si že prej hodila v postopke ali sta šele po operaciji začela? Za nama je že 9 IVF postopkov, 3 težke operacije (huda endometrioza), sedaj pa še tole.. Ne vem če sploh še ima smisel.

Drugič, po histeroskopiji (če ni nič hujšega), mislim, da ni potrebno nekaj ful čakat.. Načeloma, če se skoraj nič ne dela, mislim, da greš lahko še tisti mesec v postopek. Če je pa težja operacija (tako kot imam napovedano jaz), moraš pa čakat najmanj 6 mesecev.

“Drugic”
mislim, da je po moji operaciji bilo priporoceno 6 mesecev pavze. Pred tem sem imela tudi ambulantno mono ali sonohisterografijo(ne spominjam se vec tocno). Mi pa pri tem posegu niso odkrili adenomioze. Naj bi pa po tem posegu zenske lazje zanosile…

“Srecka”
Prevec vsega se je dogajalo, da bi vse to pisala. Niti se vsega tocno ne spomnim. Lahko ti samo povem, da sem leta 2011 bila (med drugim) operirana tudi za pregrado in takrat mi je priznana ginekologinja v Lj., ki se ukvarja z neplodnostjo rekla, da takega primera, kot sem jaz v svoji karieri se ni srecala. Naj se pocasi sprijaznim in misli usmerim v kaj drugega. Istega mnenja je bila ze kar nekaj let pred tem tudi njena kolegica, ki mi je pri porodu rekla, da naj se sprijaznim, da ne bom imela otrok. Imela sem prezgodnji porod in otroka sem naslednji dan izgubila. Se sama ne vem, kaj je mene gnalo naprej…. V 12 letih boja z neplodnostjo, po mnogih operacijah, po nestetih ivf postopkih tudi veckratnih naravnih zanositvah smo koncno prisli do nase princeske.
Zanosila pri 45, rodila pri 46.
Ne sprasuj se, ce ima se “smisel”. Da, ima ga! Verjemi!!!!! Kar pogumno. Jaz sem ziv dokaz!

Jeena, hvala.. potem smo verjetno podobne, glede na to, da tudi z menoj ne vedo več kaj naj.. Bomo videli koliko časa se mi bo še dalo s tem ukvarjat.

New Report

Close