Adenom hipofize
Lep pozdrav,
Pred približno 2 letoma sem občutila drastičen upad energije, kronično zaprtje in pogost nizek delež sladkorja v krvi, ter nizek krvni tlaka.
Od takrat so na meni opravili več laboratorijskih preizskav, katerih rezultati so vsi podani na datotekah, ki sem jih pripela tej temi.
Oprvili so mi tudi MRI hipofize, ki je pokazal da imam tumor na hipofizi. Kot sem že omenila so vsi podatki na pripetih datotekah.
Lepo bi vas prosila, če mi lahko obrazložite, kaj točno pomeni moj izvid. Kakšne so posledice moje bolezni, kakšno so vse možne opcije zdravljenja in njihove posledice. Ali je operacija najboljša opcija? Kakšne so posledice obsevanja, ter kako poteka? Kako rizična je operacija?
V naprej se vam zahvaljujem za vaš čas in odgovor.
Lepo pozdravljeni, olgica10
Spoštovani!
Glede na navedene izvide gre pri vas za adenom hipofize, ki izloča STH. Verjetno je najprimernejši način zdravljenja kirurška odstranitev. Operacijo najpogosteje izvedejo skozi nos in sitko (transsfenoidalni pristop). Rizik operacije je majhen Po operaciji je vsekakor potrebno testirati delovanje hipofize, ker se lahko pojavi premajhno izločanje hormonov hipofize (hipopituitarizem). Za obsevanje se pri nas redko odločajo, navadno le pri bolnikih, ki za operacijo niso primerni kandidati. Med zdravili, ki se uporabljajo za zdravljenje prekomernega izločanja STH se največ uporabljajo analogi somatostatina (oktreotid, lantreotid).
Lp
najlepša hvala za odgovor!
Lepo vas prosim samo še za ta podatek. Namreč sita sem že dolgo letnega čakanja in me zanima približno kako dolgo bom morala čakati na odgovor nevrokirurškega-endokrinološkega konzilija zaradi nadaljnje obravnave. Prav tako me zanima približno kako dolgo bom morala čakati na operacijo.
Še enkrat se vam zahvaljujem, s spoštovanjem
olgica10