Najdi forum

Najprej eno majhno opravičilce, ker vem, da ta tema ne sodi na ta forum.

Ali ve kdo kaj o tej agenciji Adecco? Ali je kdo od vas zaposlen pri njih?

Zanima me, ker sem opazila, da iščejo veliko novih delavcev in bi se mogoče prijavila, pa da vidim, kakšni so kot delodajalci.

Vsak informacija bo dobrodošla!

Lep dan!

Adecco je zaposlitveni servis. Oni iščejo kader za znane naročnike, tako da ne boš zaposlena pri njih, ampak pri nekom tretjem, oni so le posredniki.
Se splača poiskusiti, čeprav si ne obetaj veliko.

baje da kar veliko provizije poberejo. mal se pozanimaj

Kot je rekla silvy – ne obetaj si veliko! Ko sem bila brezposelna, sem se prijavila na par takšnih “servisov”, ki naj bi ti poiskali službo, pa sem si jo na koncu našla sama – od “servisov” pa ne duha ne sluha. Še na razgovor me niso povabili nikamor.

Ti “servisi” iščejo kader za naročnike in ne za posameznike. Iskalcem zaposlitve to predstavlja le eno od možnosti za iskanje službe.

Zate ni to noben strošek, saj če se prijaviš pri njih, potem delodajalcem, ki iščejo tvoj profil kadra posredujejo tvoje podatke in če se delodajalec po razgovoru s teboj odloči,da te zaposli, Adecco zaračuna delodajalcu za to, da mu je pač našel kader. Zate pa je lahko to ena od možnosti, ki te približa k novi zaposlitvi, zato ti priporočam, da se kar vpišeš v njihovo bazo. Imam pozitivne izkušnje z njimi, saj smo preko njih iskali kadre.

Ena od možnosti pa je, da te dajo v najem – v tem primeru si zaposlena v Adeccu, dejansko pa si na posojo nekemu drugemu delodajalcu, ki te potrebuje le za nek določen čas. Adecco temu delodajalcu izstavlja račune za tvojo plačo, ki jo prejmeš. Skratka, pozanimaj se. Stvar ni brez veze, še zlasti za nekoga, ki je brez zaposlitve.

Srečno

Tarin

Hvala vsem za odgovore.

Jaz sicer imam zaposlitev, vendar gre tukaj za podobno delo, ki bi ga opravljala v skladu s svojimi željami in cilji.

Koliko sem pa razumela, gre za zaposlitev pri njih, bila naj bi zadolžena za to iskanje kadrov, pa potem posredovanje med njimi in potencialnimi delodajalci …

Bomo videli!

Hvala, še enkrat!

Lepo sredo!

New Report

Close