Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja Adaptirana mleka – primerjava cen?

Adaptirana mleka – primerjava cen?

Sama sem hčero izključno dojila samo prvi mesec, drugega sva kombinirali, od tretjega dalje pa je bila samo na adaptiranem mleku.
Začeli smo z Aptamil Pre, ki jo je zaprl do te mere, da se je v budnem stanju neprestano napenjala. In posledica tega je bila popkovna kila pri dopolnjenih 2. mesecih. Nato smo poiskusili z eno piksno Novalaca. Nobenega izboljšanja. Potem pa z Aptamil Confort. Le-ta je ni zapiral, vendar pa je obupnega okusa (vsaj meni). Tudi hči je imela odpor do mleka. Nato pa smo pri dopolnjenih 4 mesecih nadaljevali z Sunval-ovim nadaljevalnim mlekom pakiranem v kovinski škatli. Hčeri se je kar smejalo. Nobenega odpora do mleka, nobenega zaprtja. Skratka, aleluja. Tako smo od takrat dalje samo na tej znamki mleka.
Kupujemo ga izključno preko spleta http://www.sunval.si/sl/index/products/cid/13, ker nam je tako daleč najudobneje. Naročim, plačam preko spletne banke in naslednji dan nas mleko čaka na domačem pragu. V koliko naročilo presega 25€, poštnine ni. Cena mleka pa je ugodna. Njihova hrana je sicer v prodaji tudi v Baby Centru in nekaj lekarnah, vendar zakaj za vraga bi se vozila tja, če pa mleko pride samo k nam domov?!
V maju pričakujemo novega člana in definitivno se sploh več ne ukvarjam s čimerkoli drugim razen s Sunvalovimi izdelki.
Skratka, iz srca priporočamo.
Lep pozdrav!

To pa je dobra reklama! Preveč odkrita…

Sploh pa mi je mimo tisto, da ste se že za novega člana odločili, da bo to jedel…Kaj če mu bo bolj pasalo kaj drugega ali pa če bi se raje dojil????????

A omenjanje vseh ostalih mlek, cen, mest možnega nakupa in podobnega pa ni reklama? Halo?!
Sploh pa ni bil moj namen delati nobene reklame. Povedala sem zgolj to kar je bila naša izkušnja. In ker je bila ta izkušnja tako zelo dobra, bomo v drugo poiskusili s tem mlekom najprej. Nikoli nisem trdila da bo to najboljša izbira. Lahko da bo najslabša. Ampak nekje moraš začeti, če si v to prisiljen. A mislite da sem se pri enem mesecu otrokove starosti zavestno odločila da je dojenja dovolj in da je čas za umetno mleko? Prosim vas lepo! Tekle so mi krokodilje solze, ko sem hčeri ponudila prvo steklenico umetnega mleka. Inše to po ukazu pediatra, ker otrok ni dovolj pridobival na teži. In mislite da mi je bilo lahko gledati otroka, ki se je v času svoje budnosti NON STOP samo napenjal? Ja seveda, in uživala sem, ko so ji odstranjevali popkovno kilo. Torej, STFU!
Ne govorite mi o nobeni reklami. Sama bi bila neskončno vesela, ko bi mi takrat, ko sem bila najbolj potrebna kakšnega pametnega nasveta in pomoči kdo ponudil tudi to mleko.
Lep pozdrav!

@ pa še to -?:
Primitiven odgovor!Ce res nimas kaj pametnega za napisat, se nikar ne trudi s taksnimi neumnostmi!

@ pa še to, dvomim, da si točila krokodilje solze, ko si otroku ponudila prvo stekleničko AM… Ker krokodilje solze so…
“pretakati krokodilje ali krokodilove solze z jokom kazati nepristno, lažno žalost, sočutje”

hipp

Pozdravljena mamice.

Ali bi katera želela kupiti Novalac 2, kajti mi smo ga kupili na zalogo, naš malček pa se je odločil, da ga ne želi več piti. Imam 4 – 800 gramske pakete (cena paketa 11.50 eur). Če ga katera rabi me lahko kontaktira na 041 917 391. Smo iz Celja.

lp Romika

Romika, a prav razumem da eno škatlo oz. paket ponujaš za 11,50 €. Če je tak, si malo draga. pa lp

Draga? V lekarni je nekaj čez 13 eur. Govorimo pa o 800 g pakiranju. Ne vem kje se da kupiti ceneje? Razen mogoče v Avstriji.

lp

novalac – seveda kupljen v AUT : 800 g je 9,99 €

živjo, jz bi kupla mleko novalac 2-800g, če ga še imaš, lp berni

moj gsm 031-336-427, lp berni

Živjo!

Rabi katera Beba sensitive? Nam ni odgovarjala in podarim 900g, lahko pošljem, sam poštnino je za plačat.

LP

Nemška organizacija Öko-Test je pod drobnogled vzela 14 različnih izdelkov in prišla do skrb vzbujajočih zaključkov. Le dve vrsti mleka v prahu sta bila ocenjena z “dobro”, štiri blagovne znamke so na testu padle, šest izdelkov pa so ocenili z “zadovoljivo”.

Tetst je tudi pokazal, da visoka cena še ne zagotavlja kakovosti. Zmagal je namreč najcenejši izdelek Milasan Anfangsmilch 1.

Öko-Test je rezultate testa označil za porazne. V vseh vzorcih so našli klorat, ki zavira delovanje ščitnice in škodi rdečim krvnim celicam, mikrobe, ki pričajo o nehigieničnih pogojih proizvodnje, in tudi druge škodljive snovi, piše RTL. “Proizvajalci so bili pozvani, naj nemudoma znižajo vrednosti. Neverjetno, da se doslej na tem področju še ni veliko premaknilo,” piše Öko-Test.

Proizvajalca Rossmann so na primer na problematične snovi opozorili že leta 2013, a brez večjega uspeha. Alnatura, Holle in Milupa pa so po tem aktualnem testu napovedali, da bodo vsebnost škodljivih snovi v otroški hrani zmanjšali.

Öko-Test priporoča naslednje izdelke:
1. Milasan Anfangsmilch 1 (ocena dobro)
2. Nestlé Beba Pro 1 (ocena dobro)
3. Hipp Bio Combiotik Bio-Anfangsmilch 1 (ocena zadovoljivo)

Najslabše so se odrezali:
1. Milupa Milumil 1 Anfangsmilch (ocena neustrezno)
2. Holle Bio-Anfangsmilch 1/Demeter (ocena neustrezno)
3. Aptamil mit Pronutra Anfangsmilch 1 (ocena nezadovoljvo)

Žal so proizvajalci mlek v prahu in vseh ostalih izdelkov zakonsko zavezani za objavo določenih vsebin, kot so naprimer vitamini, minerali, energijska vrednost ipd… V vsakem izdelku pa itak vemo vsi, da je še kup drugih stvari, ki spadajo v recepturo in so, da se ne bi izdelke kopiralo poslovna skrivnost. Večinoma so to kemikalije, da naredi izdelek svež, poln okusa in podaljša rok trajanja. Danes je žal ratalo tako, da ne vemo več kaj jemo, zato toliko bolezni.

Ima kdo mogoce povezavo do tega Öko Testa?

Moj otrok ni dobro prebavljal beba mleko pa sem presaltala na Aptamil ki ga kupijem v Nemciji.Sedaj sei zdi da mu to mleko odgovarja samo moti me ker poliva pa nevem a je to normalno za dojencka od mesec dni starost.Ce ima kdo odgovor naj mi odgovori.

Mi dajemo naši mleko Holle, na srečo pa ni nikoli polivala.
Mogoče boš našla kaj tukaj:
Vaš link
Vaš link
Vaš link

New Report

Close