Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Gradimo, opremljamo in urejamo dom Adaptacija kopalnice POMOČ CENA

Adaptacija kopalnice POMOČ CENA

PROSIM POMOČ
zanima me, če je spodaj napisani predračun objektiven? jutri grem z izvajalcem v trgovino, obljublja dodatne popuste in še na davku naj bi nekaj prišparala.
Na internetni strani ( http://www.makso.si ) ima napisano ceno od 1400 eur.
nekaj več naj bi prišlo zaradi dodatnega dela v kuhinji in debelejših cevi zaradi velike tuš glave

Prosim za nasvete o ceni (za tristo evrov gremo lahko v toplice za par dni), če imate kake
argument, da se probamo še malo spogajat.
Pri sodelovki so bili zadovoljni z njegovim delom.

Prosim za komentarje, če jih poznate:
Makso d.o.o. (gledala sem na Bizi-ju imeli je 70.000 eur
prometa in presenetljivo neblokiran račun)

PREDRAČUN DRAVLJE

strošek dela z materialom
opis cena

rušenje (zaščita, demontaža stare opreme, ploščic, 200
starih cevi v steni in tleh, iznos)

vodovodar 700
(nove odvodne in dovodne cevi do glavnih vodov, podometni ventili,
fina montaža)

dodatek za pripravo novih cevi v kuhinji, ki bodo vezane na bojler v 200
kopalnicin in izbora tuša za katerega je potrebn večji pretok vode
(18 colski aluplast)
zidarska dela (zametavanje cevi, ravnanje stene) 100

električarska dela 50

keramičarska dela (z lepilom, maso, kitom, pvc letvice) 350

dodatek za burduro iz mozaika 50

odvoz smeti, grobo čiščenje 70

skupaj: 1720 eur

Cena je zelo ugodna,jaz za tako delo računam 2000eur plus davek.Vendar pazite,celovita prenova kopalnice zajema menjavo vseh cevi v kopalnici,novi estrih(ta mora biti predhodno v celoti odstranjen),zato je cena 100eur absolutno prenizka za zidarska dela.Prenizka je tudi cena za polaganje keramike,pazite da bodo uporabljali kvalitetna lepila in fugirno maso.Je pa res,da je zdaj pač kriza in nekateri mojstri delajo bistveno ceneje,kot so neke cene po gradbenem ceniku.

Hvala
Da bom poštena smo se že pogajali da smo prišli do take cene.

“Cena je zelo ugodna,jaz za tako delo računam 2000eur plus davek.Vendar pazite,celovita prenova kopalnice zajema menjavo vseh cevi v kopalnici,novi estrih(ta mora biti predhodno v celoti odstranjen),zato je cena 100eur absolutno prenizka za zidarska dela.Prenizka je tudi cena za polaganje keramike,pazite da bodo uporabljali kvalitetna lepila in fugirno maso.Je pa res,da je zdaj pač kriza in nekateri mojstri delajo bistveno ceneje,kot so neke cene po gradbenem ceniku. “

Točno to je pravi odgovor!!!

Dosežena cena za izvedbo opisanih del je več kot ugodna.

Nasvet:

– z izvajalcem del se dogovori, da je v predračunu navedena cena dokončna. Vsako dodatno delo pa moraš odobriti sproti in ob tem zahtevati pojasnilo zakaj ni bilo predvideno v predračunu. Ta dela znajo namreč doseči najmanj vrednost “naslednjega obiska toplic”.

– pri tako nizkih cenah bi sam zahteval spisek materialov, ki bodo uporabljeni, NUJNO pa bi najel nekoga, ki se na tovrstne adaptacije spozna, ali pa kar uradnega nadzornega, ki bi vgradnjo in potek adaptacije nadziral !

Lep pozdrav,
Mag dom
Gorazd

Poglejte pod Artial in videli boste,kako izgleda razbita kopalnica,ki sem jo delal ta teden.Dva zidarja sta delala dva dni,da sta jo spravila skupaj,da lahko keramičar prične z delom.Zato je tistih 100eur za zidarska dela čisto nemogoča cena,pa kaj bo naredil električar za 50eur?Jaz to kopalnico delam za2300eur,tko da je tista cena z kao dodatnimi cenami absolutno prenizka,ali pa vam ne bodo izvedli kvalitetne obnove!

Hvala za komentarje.

Na predračunu so napisani neki materiali, ki jih bodo uporabljali (nisem mogla skopirat tako, da sem samo na hitro napisala ključne stvari)

Keramike ni toliko ker gre samo v tušu do dva metra mislim, da je z tlemi 17m2.

Glede cene jaz hodim v službo 25 dni in z malico in prevozom domin okoli 1000 eur.

Izvajalec razlaga, da so delali na novogradnjah in večjih objektih katerih zdaj zmankuje in zato nam ga je uspelo stisniti za tak popust.

Gre za neko laganje,veliki objekti,pa 70000eur prometa,v celem letu.Ne gre skupal,jaz imam 70000eur v enem mesecu,pa ne delam ravno velikih objektov!

Kopalnica je velika 1,62*2,50 tla v tušu je do dva metra drugod 1,10m.

Danes smo šli po nakupih (ne bom pisala trgovin) v Šiški ob merkatorju sem zbrala ploščice a jih bo dostavil iz novega mesta enake samo od direktnega uvoznika skoraj še enkrat cenej. Pipe sem hotela malo boljše kakovosti. Naročili smo jih v črnučah poleg mercatorja z presenetljivim popustom (ne moreš vrjeti koliko imajo trgovci še pribitka) ostale smo kupili v mostah z kartico je bilo na kar ugodne cene še dodaten popust.
Zaenkrat sem zadovoljna
nasledni teden začnemo

Z obnovo smo zadovoljni potekala je tekoče in brez zapletov. Kljub zaščiti je prah za p…
predlagam, da se obnove lotite pred selitvijo.

lep pozdrav

pri nas so maksoti ravno končali z obnovo celotnega nadstropja (rušenje, inštalacija, gradbeno, keramične obloge) slikopleskarja sem imel svojega, laminat pa smo sami položili. Delo je potekalo OK in izdelek je za zdaj videti dober. Morem pa reči, da ni več naj cenejši zgleda, da so si nabrali krog strank in ob poskusu barantanja ni toliko popuščal. Od petih predračunov na sredini.

lp miha

New Report

Close