Najdi forum

Adaptacija kopalnice

maestroarte6 ali robertmarolt preden začnem moram poudarit, da Vam nisem konkurenca, ogledal sem si malo vašo spletno stran oziroma galerijo in moram reči, da iz mojega vidika vidim, da vaša kvaliteta ne iztopa, da ste ( se opravičujem ) v detajlih ne preveč kvalitetni.
Če bi se že moral odločiti za adaptacijo kopalnice bi zahteval ogled vaših že izdelanih kopalnic pri kakšni od strank, vaša galerija slik me ni prepričala o kvaliteti izdelave vsaj moj pogled vidi kar nekaj estetckih ( lepotnih ) napak.
Vsako oko ima svojega malarja, pa lp.

Hmm, no ja, tudi sam sem si ogledal galerijo slik, ki jo na ogled postavlja robertmarolt. In nisem opazil esteskih napak, ki bi me močno zbodle v oči.
Zato bi rad, da me nekako opozoriš nanje, @1966-T, oziroma jih izpostaviš, da tvoj zapis pridobi na verodostojnosti.
Sicer sem tudi sam že položil nekaj m2 keramičnih ploščic. In se pri tem naučil predvsem tega, da se ploščic, ki jih stranka kupi za 3,14 – 15,00€ po m2 in so nekje med II. -III. in IV. (heh) “klaso” ne da lepo položiti. Na polaganje takšnih ploščic stranki priračunam še 50% na običajno ceno polaganja po m2. Velika razlika je namreč pri polaganju lasersko rezane keramike od navadne “propelerske” keramike. Predvsem v količini porabljenega časa, ki ga gre pri “skrivljenčkih” vsaj za 50% več.

Drugače pa @maestroarte6 ni ne moj kolega, ne znanec in ga tudi osebno ne poznam.

Lep pozdrav,
Mag dom
Gorazd

Mag dom, no tudi tvojo spletno stran sem si malo pogledal in moram povedat da si kao mojster za vse, pravijo da če vse znaš nisi mojster za nič, jah no pa brez zamere ne mislim osebno, kar pa se tiče tvoje spletne strani je pa, moj sine pravi carska vendar sem pa opazil osebo katera vari v bližini položene keramike in to brez kakršne koli zaščite jao kaj se te iskrice žažrejo v keramiko no ti ni glih profesijonalno.
Kar pa se tiče tvojih m2 položenih bi pa lahko vedel, da če iz slabe keramike narediš umetnino si mojster :), joj bok ne dej da bi iz dobre keramike naredu skrapucalo in če ti kao mojster ne vidiš detajle kateri so po moje ne preveč kvalitetni, no jaz osebno takšne kop. ne bi preuzel v detajle pa se tudi pod razno ne mislim spuščati ter ti samo predlagam da si malo ogledaš spletnike pravih mojstrov kot so nap. Terra Cotta – Jože Kotnik , Keramičarstvo Dragan Milosavljević in ostali, sem pa pri moji tetki opazoval keramičarja kateri je naredil res umetnino in to iz res slabe keramike, dimenzisko so se razlikovale seveda ne vse tudi po 4 mm, mislim da so bile Gorenjeve nekakšna slabša klasa.
Lp

ne bom nič zameril….res je da sem pozabil dati zašćito in sem moral dve keramike dati dol in takoj popravil…….ker se je videlo pikice od rezanje ki so iskre šle…..glede ostale mojstre dragan ga poznam nek prek fb….so tudi ostali dobri mojstri in s tem pogovarjamo o delu….oni imajo več letno izkušnje z polaganjem in jaz pa sem skakal okoli in menjaval poklice od varenje do rezanje kovine kot konstrukcijske ključavnicar ter do vodovodne intšalacije….pol restavratorsto in keramičarstvo….če bi usmeril samo kot so tisti mojstre napisal bi isto prišel do njegove poti,,,,,tako da vsako delo naredim in se hito učim svoje napake in ne ponovim…lp Robert

…..sem pa opazil osebo katera vari v bližini položene keramike in to brez kakršne koli zaščite jao kaj se te iskrice žažrejo v keramiko no ti ni glih profesijonalno.

Ker se mi ostalega ne zdi potrebno komentirati, bi odgovoril le na tole.
V primeru, ki te je zmotil, gre za dovarjenje nogic na hladilnik kotla za žganjekuho, ki je postavljen v bivši “štali”, kot podlago pa ima staro keramiko znešeno iz vseh strani. Ko sem lastniku predlagal zaščito tal jo je odklonil češ, “pa poglejte no, kakšna uničena tla so to”.

LP, Gorazd

Uh zanimivo da lastnik tega ni hotel poslučat vaše nasvete?vsaj karton bi lahko položil in zalepil pa bi bilo vse ok.jaz sem rezal z zračnikom kovinske cevi ki mi je bilo v napoti polaganju keramike pa sem pozabil na drugi strani keramike ter rezal pa so iskre prijele na keramike in zelo težko sem odstranil dol pa sem moral dve karemike dol dati in zamenjati….

gledal sem vaše spletne strani in vidim da imaš lepo delo pa znate tudi obnavljati stare vrate na novo to je dobro…jaz pa sem obnavljal stare kamne na novo z drugim materialom kjer v slovenji se ne da dobiti in iz švoce se da dobiti pa stanejo 5 liter stabilizator in 10 kg 200 euro…ponudil sem delo popravila naravnega kamna na rotovž maribor kjer je zgodovina precej veliko popravila je do zdaj še nimajo denarja od evrposke unije kjer imajo načrtovano v naprej…za vas lahko povem da imate res lepo delo….upam da boste rabili pomočnika 🙂

Pozabil sem vam reči lep pozdrav Robert

Popravila-na-domu, Mag dom,[/b][/u] no pa da podam odgovor na tvoj odgovor in sicer kar bom napisal se bodo po moji logiki strinjali kar vsi soudeleženci na forumu in to je da če izvajalec sam ne poskrbi za zaščito med delom, da se kaj ne poškoduje pa grdo rečeno magari v kurenku ali drvarnici ali kjer koli ni zame vreden mojster ampak šalabajzer, to je samoumevno, logično in nenazadnje se ne sprašuje stranko ampak se naredi kajti to je, kako bi se izrazil, tvoj odnos do dela oziroma tvoj obraz končnega izdelka.
To je tako, kakor da bi soboslikar povprašal stranko če je potrebno zaščititi tla pred pleskanjem ali da bi te avtomehanik povprašal če se umije umazane roke preden se usede v tvoj avto in gre na testno vožnjo.

ps. lahko se je potem izgovarjat, da stranka ni želela ali pa ni hotela

to popolnoma se strinjam z vama vsak izvajalec mora vedeti preden naredi…..da si jo zavaruješ…to vsak mojster sam ve kaj mora narediti preden dela….kaj pa so to delali drugi me ne zanima……..vsak mojster mora prej vedeti kot ste vi tudi…lep pozdrav

Nam je adaptiralo podjetje GUPI GENOM D.O.O.
Resnično odlična ekipa mojstrov.
Korektni,pošteni,natančni,v dogovorjenem roku bilo narejeno.Pri kopalniškem materialu sva z partnerjem tudi prišparala.Tako da jih res priporočam vsem.Sem jim tudi obljubila ob odhodu-da jim bom naredila reklamo-tako da držim besedo.(sem tudi naredila ustno-dober glas seže v deveto vas:)
Moram tudi dodati ko so prišli prjatelji na ogled so se samo čudili (kako lahko prostor kot je kopalnica)povsem spremeni podobo.Še enkrat hvala podjetju GUPI GENOM (www.kopalnice.eu),posebaj g.Roku

Imam odlične izkušnje pri prenovi kopalnice s podjetjem Kopalnica (www.kopalnica.net). Res je da kompletno prenovo vršijo samo pri njihovih kupcih opreme ampak imajo tudi zelo velik izbor ploščic, sanitarij, pohištva vse ostale opreme za kopalnico. To zna biti še prednost kajti vsi mojstri se znajo izgovarjati na mojstra ki je bil pred njim ali pa da razni materiali niso v redu … itd. Vsak mojster je za “doktor” !! Ne obljubljajo prenove v 7 dneh ampak jo prenovijo ene 10 kot obljubljeno in sicer pridejo vse podrejo odnesejo zamenjajo vse inštalacije, položijo in na koncu izvršijo finomontažo. Vse je bilo OK in ZELO zmerne cene. Predvsem pa ne govorijo na pamet koliko kaj stane in šele po ogledu vam lahko pripravijo korektno ponudbo. Malo lahko pogledate na njihovo spletno stran http://www.kopalnica.net pa dva salona imajo v Ljubljani.. !

Samo stran od podjetja Banca iz Kranja. Kopalnico namesto obljubljenih 8-10 dni delajo že 45 dni, vmes jih po nekaj dni ni. Ko Kličeš šefa Jožeta se zlaže, da so na poti, dejansko pa pridejo čez tri dni, ko jim že pošteno težiš po telefonu. Vmes ti pošljejo še dodatni račun, s katerim te izsiljujejo in ti nočejo zmontirati do konca, če jim ga ne plačaš. Njihovi režejo ploščice kar v hiši pred otroško sobo, tako da ja prah zleze v vse pore stanovanja. Med štemanjem zamašijo odtok in potem še trdijo, da si sam metal pesek v kuhinjski odtok, ko si si umil kozarec vode.
V glavnem nesposobni, lažnivi in pokvarjeni in mi ni jasno kako sploh še poslujejo s takšnim načinom obravnave strank.
Je pa tudi eden njihovih podizvajalcev povedal, da radi vgrajujejo nekvalitetne materiale, zato lahko tudi ponudijo v štartu malo boljšo ceno od drugih.

Poden od podna, zato bežite čim bolj stran od njih saj jih res ne privoščim niti tistim, ki jih ne maram prav preveč.

no ja, kdor da delat podjetju, ki je skoraj eno leto in pol blokirano, ta si je pač sam kriv…martinčič gor ali dol.

podoben iz kranja je tudi “pepi” oziroma “bainovč” al nekaj takega

Mene pa zanima, v katerem primeru lahko prenova kopalnice v bloku zahteva poseg v kopalnico stanovanja spodaj v smislu poškodovanja stropa zaradi polaganja novih cevi in druge opreme …

Nekako se mi zdi, da če imajo sanacijo v rokah ta pravi mojstri, do česa takega ne more priti – namreč da mora spodnji sosed računati na poškodbo lastne kopalnice zaradi prenove zgornje!!!
Rečeno nam je bilo, da bomo morali biti doma,da bodo morali podpreti strop naše kopalnice , da pa bodo po zaključku prenove vse spravili prejšnje stanje!? Noro – je še kdo doživel kaj takega?

To se ne sme zgoditi v nobenem primeru. Če tudi bi dala k temu svoje soglasje, bi v vsakem primeru potrebovali (govorim o tem, kaj zapoveduje zakon, ne kaj je logično in prav) soglasje nad 50% vseh etažnih lastnikov po deležih etažne lastnine, če ima objekt več kot dva lastnika in več kot osem enot.

Takšno početje “mojstrov” je nedopustno. Seveda, če govorimo o običajno zgrajenem objektu brez posebnosti.

upravljanje objektov Mag dom,
Gorazd

upravljanje objektov Mag dom, Gorazd

Ne bom dolgovezil oz. nakaladal, vidi da imaš bore malo izkušenj, tehnično že praktične izkušnje pa bore malo, ne mislim pa naprej poglabljat itd..

Čudovit odgovor.
Zelo redko odgovarjam tistim, ki se pri obtoževanju skrivajo za nonimnost izbranega nicka. Tokrat bom naredil izjemo, saj se mi zdi, da sem ti odgovor dolžan.

Pri skoraj vseh mojih odgovorih na forumu, ( teh je verjetno že preko 800), za podlago služi trenutno veljavna zakonodaja. Nikoli se ne spuščam v nepotrebna pregovarjanja, vsak moj nasvet pa ima neko realno podlago. Ali v veljavni zakonodaji, ali pa “material” za nasvete črpam iz več deset letnih praktičnih izkušenj.

Praktičnih izkušenj na takšnih ali drugačnih vzdrževalnih delih imam okoli 30 let, zelo dobro pa tudi ločim med pravimi mojstri in mojstri, ki se za prave le izdajajo. Prav tako poznam normative, ki so v veljavi tako za gradbeništvo, kakor tudi v primeru različnih sanacij. Tudi precej zahtevnejših, kot je zamenjava talnih instalacij.

Predvidevam, da si slabo prebral tale del v mojem prispevku:
(govorim o tem, kaj zapoveduje zakon, ne kaj je logično in prav)

Kot praviš, se ti ne ljubi “poglabljati” v zadevo. Če je temu tako mi ni jasno, zakaj si se sploh oglasil, saj s svojim prispevkom nisi povedal popolnoma ničesar. Če bi želel povedati kaj resnega, bi navedel člen zakona, ki govori drugače od mojih navedb v zvezi s potrebnimi soglasji in pa navedel gradbene norme za adaptacije, ki ob običajnem načinu saniranja napeljav dopuščajo poškodbe stropa na zgoraj opisani način.

tudi jaz bi rada št.od majstra za kopalnico
[email protected]
hvala

Res zanimiv forum,,a vsak je mojster zase,naročniki pa določajo kakšno ceno ima njegovo ime,,! Glede na to,da sem sam že 19 let v tem delu,obnove ali prenove kopalnic,pri kar uglednem obrtniku na štajerskem,se z Mag dom,strinjam.Vse je z zakonom urejeno,kar se sme in kaj ne.Resnica pa je da se v realnosti kdaj mora kaj spremenit,Saj so v naprimer zelo starih stavbah,nosilnosti in materiali,povsem drugače narejeni,kakor se dela danes.Tega je sicer res zelo zelo malo.Sem pa imel v teh letih primer,ko se je moralo pri spodnji stranki podpret,da so naredili novo nosilnost in beton,saj je bila vsa stara nosilnost narejena iz nasutja in tramov,ki so že dotrajali.In izvedba instalacij v tleh,ni bila možna.In to vidiš takrat ko zadevo odpreš,prej ne veš.Zato pravim temu,tudi to se zgodi.. Zato vsem ki želijo obnovo kopalnic,želim prave mojstre……..
Pošteno pa je,da če kdo opazi neprimerne izvajalce da na to opozori ostale.Škoda ta takšni so in ubijajo zaupanje strank do tistih ki pošteno delajo.
Nasvet tistim ki bi takšno obnovo rabili in vas seveda zanina cena.Mojstrov je kar veliko,zberite ponudbe.
Vredu mojster vam da kar razumljivo ponudbo,slab pa ima če pol lista A4 preveč! Povprečna realna cena kompletne prenove kopalnice,z kar kvalitetnim materialom od 4.000 € naprej.Naveč je odvisno od opreme,ki ima zelo velik razpon,po od velikosti kopalnice.

New Report

Close