Adaptacija kopalnice
Ker sem ravnokar to počel, skoraj isto kvadraturo kopalnice (280 x 165) ti povem, da bo šlo bolj na tesno
Pri meni je bilo takole:
Vodovodarji, centralna: 2265 €
Električar: 340 €
Zidar, keramika skupaj: 540 € (baje, da je to svinjsko poceni)
Mizar (omarice): 500 €
Pri vodovodarjih in električarju je material že vračunan v ceno, pri zidarju in keramičarju ni.
Ploščice so bile 16 € / m2, skupaj okoli 24 m2, se pravi okoli 384 €.
Kopalniški elementi (brez omaric) so me prišli okoli 2200 €.
No, zdaj pa skupna računica: 6229 €. Odšteješ 700 €, ker imata vidva za 2000 verjetno skupaj elemente in omarice (?), je še vedno 10% več, kot 5000 €. Seveda v to niso vračunani nepredvideni zapleti (npr. dodatno napeljevanje štekarja za bojler
Tako da predlagam, da je po končni računici še 1000 € na strani za vsak slučaj. Resno. Nočem strašit, ampak to so realne izkušnje (moja kopalnica še ni gotova
Pa naj ti povem še svoje mnenje in izkušnje. Kvadratura skoraj identična vaši, zamenjali smo popolnoma vse-od cevi, odtokov, ploščic, W+kotliček, kad-samostoječa, bide, umivalnik+ kopalniški blok in še ena omarica 220-50(za perilo spodaj in zgoraj dve polici ter predal z vrati in nopri dve polici), radiator-lojtra-Bial, strop-knauf + svetilka+karnisa+zavese, ki niso bile poceni, samo so se meni ful dopadle – cca 4000 eur.
Moram pa ti napisati najpomembenješ, da sva imela ENEGA mojstra, ki je vse to naredil, je pa s.p. in ne šmuglar, da ne bo pomote, celo s stanovanjskim podjetjem ima pogodbo o vzdrževanju blokov in je svoje delo opravil zelo dobro- tudi stare ploščice je potrgal dol-skratka naredil je vse.
Če pa imaš za vsako področje svojega mojstra, pa te pride znatno dražje.
Mogoče še pomemben podatek- smo iz Štajerskega konca, prestolnica pa je tako ali tako dražja…
Pa uspešno in čim cenejšo prenovo, važno, da bosta zadovoljna z rezulatim-mi smo,
lp,
B.
Ja ,kopalnica je bila razbita v nulo, tako da smo menjali tudi cevi. hmm, to kar zdele vem napamet je pribl. banja-350€, umivalnik 120€, ploščice 1100€, pipa umivalnik in armatura banja skupaj 250€ (kupljeno v italiji/3x ceneje kot pri nas), WC okoli 200€, ploščičar 300€(brez računa), vodovordar malo čez 1000€ delo+material (brez računa),…tko da tu je že prednost in sva kar dobro prišla čez,očitno.
Ja pri pipah je odvisno kakšne zahteve imate. Pri nama je bil prav dobavni rok razlog da sva se odpeljala v Udine, kjer so nama ponudli kaj imajo na zalogi in sva zbrala. Pa so zelo lepe, v moderni, kvadratni obliki. bom doma pogledala kako se imenuje znamka in sporočim, vem pa da te znamke v Sloveniji ni v prodaji. Drugače pa je ploščice pobral ven kar vodovodar. smo v ljubljani, ampak nihče od delavcev ni bil iz okolice, zato tudi nižje cene.
Pred kratkim smo temeljito prenovili kopalnico. Naučili smo se, da je izbira mojstra prava loterija. Tudi, če pri eni stranki naredi dobro, ga lahko pri drugi močno polomi. Če ne veš kako se lotiti adaptacije kopalnice, poglej tukaj http://www.ambientonline.net/revija/kopalnice-2007/adaptacija_kopalnice.htm . Tako boste vsaj vedeli kako se stvari lotiti in na kaj morate biti še posebej pazljivi.