Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Bolezni srca in ožilja Kardiologija Adalat tablete – težave z erekcijo

Adalat tablete – težave z erekcijo

Pozdravljeni,

Mojemu možu (49 let) je zdravnik zaradi zvišanega krvnega pritiska predpisal tablete Prenevel (zjutraj 1 tableta) in Adalat oros 30 mg
(1 tableta zvečer).
Tablete jemlje dober mesec dni in v tem času je bilo opaziti precejšnjo zmanjšano zmožnost erekcije. Čeprav si z možem srčno želiva spolnih odnosov, mu pri tem “nagaja” njegov spolni ud.

Poskusil je in teden dni ni jemal večerne tablete Adalat – takrat je bilo stanje precej boljše.

Zanima me, če je to mogoče povezano z jemanjem katerih od teh zdravil, saj pred tem ni bilo teh težav.
Hvala za odgovor in lep pozdrav!

Lubšika

Po zakonu o zdravilih mora bolnik, ki dobi zdravila na račun socialnega zavarovanja, dobiti ob zdravilu pisana navodila o koristnem delovanju zdravila in o njegovih stranskih neželenih učinkih. Upam, da je tako tudi v primeru Prenewela in Adalat orosa. V knjigah namenjenih zdravnikom so navedeni koristni in vsi stranski učinki zdravil, tudi tisti najbolj redki. Ne vem kako obširno so navedeni stranski učinki Adalata in Prenewela v prospektih priloženih zdravilom. Pri obeh je v zdravniških knjigah podatek, da lahko zmanjšajo spolno slo in potenco. Iz vašega dopisa povzemam, da ste tudi vi to že posumili.V vašem primereu bi priporočil, da zdravili opustite in se skušate izogniti navedenemu stranskemu učinku z jemanjem drugega sredstva. Naj bolnik živi z upoštevanjem priporočil za zdrav slog življenja in naj poskusi eno od zdravil, ki vsebuje “indapamid, ki bo morda dovolj učinkovito pri zdravljenju visokega krvnega tlaka in naj bi imelo mnogo manj stranskih učinkov.

Lep pozdrav! prim. Boris Cibic, dr. med. Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije www.zasrce.si

Pozdravljeni,
iskrena hvala za vaš odgovor. Sledila sva vašemu nasvetu; mož se je napotil do svojega zdravnika in mu povedal za svoje težave. Sedaj mu je predpisal zdravila proti visokemu pritisku” MICARDIS 40mg” in ponovo “Adalat orosa”.
Ker imajo ta zdravila izredno veliko stranskih učinkov in ker nisva nikjer zasledila, da bi vsebovala “indapamid”, kot ste nam svetovali vi, sva v skrbeh, ali naj ta zdravila sploh začne jemati ali ne. Prosim za vaš nasvet.

Lep pozdrav!

Lubšika

spoštovani, sem ravno zasledil vaš post, tudi sam sem pri jemanju ADLALAT orosa zasledil tezave z erekcijo in sem to zaupal svojemu zdravniki. ta mi je nato zamenjal zdravilo za TERTENSIF 30 mg- ta vsebuje indapamid. Od tega je že več kot pol leta in sedaj imam pritisk okoli 135-85 in tudi težav z erekcijo že dolgo časa nisem imel. Morda vam bo to pomagalo.

želim vam veliko užitkov,

Andrej (59)

New Report

Close