Najdi forum

Pozdravljeni!
Imamo dva fanta, ki bosta jutri stara dva meseca in ju zadnjih pet dni, od kar dobivata AD3 kapljice grozno mučijo krči. Po nasvetu pediatrinje dobivata vsak po 2X3 kapljice na dan – torej vsak 6 kapljic na dan. Težka sta vsak približno slabe štiri kilograme. Ker je bilo stanje od kar dobivata kapljice nevzdržno – ves čas krči in krčevit jok, nič spanja (samo ponoči okoli tri ure sta celo prespala), sem včeraj prenehala z dajanjem. Izboljšanje stanja je vidno že danes, saj mala dva po dolgem času spita tudi čez dan!!! Vem, da bom te kaplice morala dajati, vendar me zanima, če jih lahko zopet začnem dajati, ko bosta malo starejša – npr. šest mesecev ali če lahko zmanjšam količino dajanja teh kapljic. Skratka zanima me karkoli, kar bi nam pomagalo prebroditi probleme, ki se pojavljajo ob dajanju teh kapljic!!!
Sem pa slišala, da so boljše AD3, ki jih izdeluje Pliva in da tiste ne povzročajo krčev. Ali bi v tem primeru bilo bolje dajati tiste in kje jih dobiti???
Res najlepša hvala za kakršnekoli informacije!!!

Pozdravljena!

Problem bi kar predstavila izbranemu pediatru. Naj ve, da otročka ne prenašata dodatka. Seveda se lahko odloči za drugega proizvajalca ali pa drugačno sestavo vitaminskega pripravka- samoD3.
Če sta dojena, lahko dodatek kar Vi jemljete in se seveda zdravo prehranjujete. Mlečnim mešanicam so pa vitamini že dodani, kar lahko preverite pri opisu sestave.
Vsekakor je pediater predpisal dodatek in je pristojen za korekcijo. Težave je potrebno vzeti v obzir, posebno če je z otročki drugače vse v redu.
Srečno!

***************************** Irena Ahčin, patronažna med. sestra.

Pozdrav,

tudi mojemu skoraj 6 tedenskemu dojenčku sem danes prenehala dajat AD3 kapljice, saj ima podobne, če ne enake težave. Pediatrinja je predpisala, naj mu jih dajem 7 na dan, s tem da začnem postopoma: z eno kapljico in vsak dan eno več, dokler ne pridem na 7. Včeraj sem mu jih dala šele šestič (torej 6 kapljic), pa je bilo stanje že zelo hudo. Danes je še ves razdražen in so krči še hujši kot včeraj, upam, da bo jutri že boljše, tudi glede na rezultate iz vašega prispevka, ella31.
Sem imela le to srečo, da je ponoči zaenkrat lepo spal. Me kar malo skrbi, kako bo danes.

Vprašanja:
– ali je res možno, da bi bil otrok alergičen prav na vitamine? Meni se bolj zdi, da kvečjemu na pomožne snovi…
– otrok je polno dojen. Če sama jem kapsule z 1000 i.e. vitamina D dnevno, ali bo skozi mleko dobil dovolj vitamina D?
– koliko svežega korenčkovega soka bi morala popiti dnevno, da bi dobil dovolj vitamina A?

P.S.: pediatrinji sem sporočila težave, in sem prekinila terapijo z njeno vednostjo za en teden, da bomo “videli, če so res kapljice tiste, ki povzročajo krče”.

Pozdravljena!

Tudi jaz bi izključila možnost alergij na vitamine. Bolj je v ospredju presnova maščob, v katerih sta vitamina D in A topna. Za podlago kapljic je uporabljena maščoba in ta je osumljena povzročanja težav.
Žal Vam ne morem postreči s podatkom glede vitamina D. Raziskave še niso pripeljale do jasnega odgovora koliko vitamina D se nahaja v mleku matere, ki ima povečan vnos tega vitamina. Zato tudi vztrajajo pri dodajanju vitamina otrokom direktno.
S korenčkovim sokom vnašate beta karoten, ki je provitamin vitamina A. Količina tega ni omejena, ker ni topen v maščobi in se ne moremo predozirati.
Pri vitaminu A se moramo predpisanih doz držati, ker se prevelika količina kopiči v telesnih maščobah in ima stranske učinke.
Srečno!

Pozdravljene!
Tudi mi smo imeli enake probleme,pa naša pediatrinja sploh ni imela posluha. Malega je tako močnoščipalo, da sama nisem vedela, kako naj mu pomagam. Prekinili smo za 14 dni, nato pa smo ukrepali tako: tri dni smo dajali po eno kapljico, potem nekaj dni po dve, in tako naprej da smo prišli do predpisane količine. Od takrat ga ni nikoli ščipalo. Pred tem pa je bilo zelo hudo.

Veliko sreče in čim manj ščipanja.

LP, mamica

mateja

pozdrav,

z mojo deklico pa nisva imeli nobenih tezav glede krcev in jemanja AD3 kaplic. Pediatrinja mi je namrec svetovala 1 teden eno, drug teden dve in tako naprej do sedem kaplic. Poskusite, morda bo pomagalo tudi vasim malckom.

Srecno,
Alenka

Pozdravljeni,
moj sin je hranjen s dvovrstno prehrano. Zanima me v katerem mesecu začnemo z dohranjevanjem, se pravi pričnemo z mešano hrano?
Hvala.

Pozdravljena!

Uvajanje mešane prehrane naj bi se začelo okrog 6.meseca starosti. Pogoj je, da otroček lepo pridobiva na teži in napreduje v razvoju ob izključnem dojenju.
Patronažna medicinska sestra ima predviden obisk ob tej priložnosti. Predlagam, da jo pokličete ali kakor sta dogovorjeni in podebatirata o vsem v zvezi z uvajanjem druge prehrane v otrokov jedilnik.
Srečno!

Tudi pri našem fantu (sedaj je star 7 tednov) smo pričeli s kapljicami pred 14 dnevi. Stanje je postalo tako kritično, da smo prekinili z dodajanjem kapljic in sem bila presenečena, ko se je stanje izboljšalo v roku enega dneva. Sedaj čakam na ponovni pregled pri pediatrijinji in mogoče bomo pričeli z D3, vendar pa nisem prepričana. Moja prehrana je mešana, polna vitaminov, precej smo na zraku … in glede na to kaj sem prebrala glede reakcij otrok na te kapljice in na dejstvo, da v tujini nihče ne predpisuje teh kapljic, sva se s partnerjem odločila, da se bomo o možnem jemanju teh kapljic šele kasneje odločili.

Nekako v stilu povijanja na široko. Vsak se odloči sam, saj uradna medicina ni enotna glede tega. V porodnišnici rekli, da ne rabim, otrokva pediatrinja pa rekla, da do 3-ga meseca. Glede na dejstvo, da imamo v moji družini nekateri težave s kolki sva se odločila, da ga bova povijala na široko.

LP

B.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close