Najdi forum

ad3 kapljice

zanima me vaše mnenje o teh kapljicah – ali jih dajete dojenčkom ali ne; če jih ne zakaj ne in ali ima to lahko kakšne posledice.
Pa še to – do kdaj naj bi se dajale te kapljice.

kratko in suhoparno, a jedrnato…ha-ha

Lep pozdrav,
Alenka

mi jih dajemo, baje pa da se dajejo do prvega leta…
pozdravček

moja jih tudi dobi , opazila nisem nobenih stranskih učinkov , kot naj bi bili krči itd.

Pozdrav!

Nam je pediatrinja rekla da jih mora dobivati do 3. leta

AD3 kapljice so spet ena od stvari, na katero tujini (Avstriji) gledajo drugače. Mi smo ji dajali samo vitamin D in sicer poleti eno kapljico in pozimi dve. So pa te kapljice drugačne kot pri nas. Narejene so na bazi olja, stranskih učinkov ni bilo, jemali pa smo jih od dveh mesecev do enega leta.

Jaz jih dajem nasi puncki že dva meseca, pa ni nikakršnih problemov.Res pa je da sem zacela malo drugace kot so rekli.Najprej eno kakšne tri dni pa dve zopet tri dni in tako naprej do sedem kapljic dnevno.
lp Katy

Tudi mojemu sinu so jih predpisali. Ker je nedonošen, jih je dobival že v porodnišnici. Kakšnih posledic (npr. krči, o katerih se je že pisalo) nisem opazila. Ko je pred mesecem pediatrinja na pregledu ugotovila, da ima precej mehko glavo, mu je predpisala 2x po 5 kapljic na dan.

Ker ima naš 2 mesečni dojenček hude krče že brez teh kapljic, po teh kapljicah (in tudi avstrijskih) pa še hujše; smo se samoinicijativno odločili, da bomo z jemanjem počakali do 3 ali 4 mesecev. Pediatrinja nima nič proti.
Lea

Jemanje D3 kapljic je nujno potrebno zaradi preprečevanja rahitisa. (Če bi bila otrokova koža stalno izpostavljena sončnim žarkom, jemanje kapljic ne bi bilo potrebno, saj se v koži D2 pod vplivom žarkov pretvarja v D3.) V zimskem času pa so glavni izvor aktivne oblike vitamina D ravno D3 kapljice. D3 (ki je aktivna oblika vitamina D) je nujno potreben za pravilen razvoj (trdnost)kosti. Koliko časa bomo otroku dajali kapljicem je odvisno od več dejavnikov; stanja otroka, mačina življenja in letnega časa, v katerem, je rojen otrok. Če otrok dopolni prvo leto jeseni oziroma pozimi, je smiselno z jemanjem kapljic podaljšati do poletja, ko bo osončenost kože večja.
Preparat, ki ga imajo v Avstriji (verjetno ste imeli v mislih Oleovit), je pripravljen na oljni osnovi, koncentracija učinkovine je večja, zato zadošča manjše število kapljic.
Pozdrav!
Nina

Oj!

Jaz sem AD3 kapljice dajala en teden. Mali je imel po njih krče (kolik nismo imeli nikoli), zato sem z njimi prenehala. Sedaj dobiva kapljice D3, ki jih prenaša brez težav.

lp,
nives

moja 5 mesečna hči jih ne dobiva, ker se hraniva z aptamilom.
Tega sicer pediatrinji nisem omenila, tako sem ravnala po mnenju drugih.
Lepe praznike.

Tudi vnukinjo smo hranili z Aptamilom. Po posvetu z farmacevtom iz Krke v Ljubljani, koliko AD3 otrok potrebuje, nam je na podlagi 100g Aptamila izračunala, da AD3 začnemo dajati po 5 mesecu in sicer po 3 kapljice. Posvet smo rabili zato, ker je imela krče po AD3, in zato, da ne bomo počeli neumnosti.

lp

tudi mi se hranimo z aptamilom, pa še vseeno pridno jemljemo kapljice, po nasvetu pediatrinje…

New Report

Close