Ad mirzaten
Pozdravljeni. Imam eno vprašanje. Namreč 23 dan jemljem ad mirzaten. 10 dni sem jemala polovičko tablete, nato celo. Vendar se mi sedaj dogaja po celi tabletki, da postanem zelo nemirna. Ta nemir je prisoten v prsnem košu oz.trebuhu. V glavnem grozen filing. In od takrat sem ful utrujena čez dan, brez energije in še vedno temačnih misli. Zato me zanima, če obstaja opcija, da bi jemala polovičko tabletke zjutraj in polovičko zvečer, pa da vidim, če bi bo tako bolje ustrezalo. Hvala za odgovor.
Pozdravljeni,
Mirzaten je zdravilo, ki se uporablja pri simptomih depresije. Kot vsa zdravila, lahko tudi Mirzaten povzroči neželene učinke. Občutek nemira in povečana utrujenost, ki ju opisujete, sta lahko posledica zdravila. Nekateri ljudje lahko bolje prenašajo zdravilo, če ga jemljejo v razdeljenih odmerkih, vendar je to nekaj, kar bi morali preveriti z zdravnikom.
Za razumevanje globljih vzrokov vaših občutkov nemira, utrujenosti in temačnih misli itd. vam lahko pomaga psihoterapija. Z raziskovanjem potlačenih čustev in nezavednih konfliktov bi si lahko pomagali pri celovitem izboljšanju počutja. Saj psihoterapija nudi okolje, kjer lahko izražate čustva in predelujete pretekle izkušnje. Na ta način se tudi simptomi sčasoma zmanjšajo ali v celoti izginijo.
S prijaznimi pozdravi,
Miha Štrukelj