Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija AD in fucidin

AD in fucidin

Sin je star 13 let. Je alergik. 5 mesecev ima hude težave z izbruhom na rokah. V glavnem mu koža spoka do krvi, kot bi se z nožem rezal ali nastanejo zaplate, kot bi mu pobralo kožo po vrhu. Na dermatološki je dobil terapijo s Fucidinom, Elocomom, Elidelom in Protopicom. Po določenem vrstnem redu smo 1x prišli do Protopica, v glavnem pa se vrtimo med Fucidinom, Elocomom in Elidelom. Sedaj že 3 teden mažem s Fucidimom, ker ves čas nastajajo nove grde rane, v bližini pa občasno koža počrni (sin je že po naravi temen). Res pa je da nismo dosledni, da bi 2x/dan mazali, ker jaz zgodaj odidem v službo, sin si pa ne namaže. Čez dan pa tudi ni dosleden z negovalni kremami, mene pa ni, da bi nadzirala. Zanima me, ali je problem daljša uporaba (2-3 tedne) oz. 5 mesecev s prekinitvami, ker ne vem, s čim naj mu v nasprotnem primeru pomagam.

Najprej pozdrav!?

Kaj lahko pomagam? Na daljavo nič. Tam, kjer je bil pogledan je dobil tudi diagnozo! To niste napisali.

Drugo: mazanje in mazanje je potrebno! Tudi večkrat na dan.

Kaj lahko predvidevam? da gre za atopijski dermatitis? Da gre za impetigo?

Prvo kar svetujem je striktno upoštevanje vrstnega reda , ki je bil svetovan, kajti tudi ob kontroli se lahko dermatolog vpraša zakaj ni bolje, istočasno pa ni bolje, ker ni izvajana terapija.

Nazadnje, ko se bo mazal in ne bo izboljšanja, pa pride v poštev kontrola pri istem dermatologu, ki pozna poteh.

Hvala in nasvidenje!

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

Lepo pozdravljeni.

Najprej se vam res opravičujem, da je izpadel pozdrav, ker sem popravljala besedilo in sem zato spregledala, da je izpadel. Diagnozo sem napisala v naslovu zadeve in je zato nisem ponavljala. Uporabila sem kratico AD, kot sem jo videla pri marsikomu. Bom potem izpisala, da ima atopični dermatitis. Ne glede na to kaj ima, ste pojasnili.

Hvala za pojasnilo še enkrat in lepo pozdravljeni.

Pozdrav še enkrat, problem atopijskega dermatitisa je, da so vzroki in sprožitelji zelo raznovrstni, zelo pogosto pa je v ozadju povezava s stresom, dogodki, ki sprožajo poslabšanje so lahko psihoheni, je pa tudi možnost alergij.

Osnovno je dobra in stalna nega, v fazi ko je stanje slabše so kortikosteroidne kreme, ki se uporabljajo kratek čas, nato pa se vzdržuje s kremami kot je Elidel, mazanje je redno, ob tem pa še mastne kreme. S tem se olajša življenje, srbenje in izgled.

Lp

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close