Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija AD

AD

Pozdravljeni!
Mi se borimo z atopijskim dermatitisom sedaj že skoraj tri leta in žal je situacija iz dneva v dan slabša. Srbenje se širi. Krvave niso le nogice, rokice, vrat, ritka, hrbet……ampak tudi spodnje perilo, posteljnina…….
Zmanjkalo mi je idej in sem mamica brez moči, da bi pomagala svojemu otroku. Ko je res hudo (trenutno – drugače smo imeli že mnogo, mnogo različnih kremic) uporabljamo Advanten (vendar pa sem opazila že večjo poraščenost z dlakami na eni roki) vendar le kak teden, pa Elidel in pa Exomega od A-derma. Ne uporabljamo mil, praškov, hrano ki vsebuje editive, mažemo se zelo pogosto, bili smo že na testiranju (ni nobene alergije), bili na dieti, ki ni nič pomagala, kopali v hrastovem lubju, pa v olivnem olju……. Res mi je zmanjkalo idej. Mi lahko kdo pomaga? Kakšen svež predlog? Potrebujem kakšno novo idejo, da mi ponovno vlije pogum in voljo…..

Mi za najhujše trenutke trenutno uporabljamo AFLODERM, ki je menda najnežnejši kortikosteroid, ki ga uporabljajo za dojenčke ali pa tam, ko je potrebno mazati večje površine … Pa tudi nimam preveč dobrega občutka, ko jo mažem, ampak tudi sama nimam več ideje kako pomagati. Občasno ji dam Fenistil kapljice. Kaj pa PROTOPIC? Pred nekaj časa so ga tu na forumu zelo hvalili.

Približno en mesec jemlje homeopatske kroglice, zaenkrat je stanje samo še slabše in ti o uspehu še ne morem poročati … :-(((

Držim pesti tudi za vse ostale AD otročke in pozdrav,

M.

SRČNO VAM PRIPORAOČAM BICOM TERAPIJO, KER JE OTROK SIGURNO ALERGIČEN, SAMO KRVNI IN KOŽNI TESTE POGOSTOKRAT TEGA NE POKAŽEJO.

Tudi pri nas je podobno .
Ali ste uredili vse proti pršicam (prevleke,..) ?
Tudi jaz sem poskusila vse mogoče , pa ni in ni bolje . Hodiva tudi na BICOM terapija, pa zaenkrat še ni rezultatov .
Zdaj , ko je posijalo sonce , ko verjetno začenja kaj cveteti je stanje še slabše in tudi meni so zmanjkale ideje , kaj bi lahko še storila, da ji ublažim težave .
lep pozdrav in čimmanj praskanja

Meta

tudi jaz vam priporočam BICOM terapijo, o njej je bilo že ogromno napisanega….. pa še to prostor kjer otroček spi naj ne bo pretopel, naj ima tanko pižamico – seveda iz 100% bombaža, koža naj nikoli ne bo izsušena – mažite se z Unquentum emolliens, pijte veliko sveže vode, ohhhh saj čisto razumem, tudi moja hči je bila podobna – ampak po terapijah z BICOM se je nočka tudi za nas začela :)))

čimmanj praskanja,
lp, T.

Tudi mi pašemo v tole skupinico in moram rečt, da smo poskusili s homeopatijo in da so prvi rezultatii že vidni.

Toplo priporočam!

Eh, Darčika, jaz pa sem tako razočarana. Ravno včeraj mi je homeopatinja rekla, da je pričakovala rahlo izboljšanje po 10-tih dneh …, zdaj je že 5 teden, mi smo pa kar še rdeči (res pa deklica kar naprej prestaja neke prehlade in infekcije, na katere njena koža močno reagira).

Mi je pa dala eno novo idejo za “pomoč” ob praskanju: namesto da bi uporabila kortikosteroid ji na “praskavico” (kot ji reče tamala) položim obkladek s fiziološko raztopino. Pred kakšnima dvema urama se je kot nora pričela praskati, gor sva dali obkladek in res ji je pomagalo (in še vedno “drži”).

Mislila sem it tudi na BICOM, ampak me je tole pismo od MeteV čisto odvrnilo … od avgusta, pa nič …

Lp
M.

Draga 1Missy ,

Jaz pa še vedno verjamem, da bo BOCOM pomagal. Moja deklica je res hud primer , prijateljica je bila s fantom pri tem terapevtu in mu je alergijo povsem ozdravil. Tako, da imam še vedno upanje . Kaj pa mi drugega preostane , mogoče samo še po kolenih na Brezje ? ( Ni mišljeno kot žalitev za verne .)
Pri BICOM nimaš kaj izgubiti (razen malo denarja).

L.P. Meta

MetaV !
Kam boš šla na Bicom terapijo ?
Hvala in lp

Vezano na fiziološko raztopino …. moj dragi je zadnjič v vodo za kopanje dodal malo soli in smo imeli občutek, da se je situacija malo izboljšala. Bom poročala, ko bomo vajo še parkrat ponovili. Škoditi ne more!

Ojej 1Missy, zelo mi je žal, vem kakšen je občutek, ko čakaš na izboljšanje..potem pa razočaranje. Povej mi, katero homeopatinjo obiskujete? Vam je zdaj dala kakšna druga zdravila ali vztrajate kar še na starih?

Darčika, šli sva h Goriškovi. Zaenkrat vztraja pri istih zdravilih. Počakala bom, da hčerko mine tale zadnja infekcija, potem se z zdravnico ponovno slišiva, kako je. No, vsaj fiziološka deklici toliko pomaga, da ne uporabljam več Afloderma kar naprej.

Lp
M.

New Report

Close