Activelle
Spoatovani,
zanima me kako naj zacnem jemati hormonske tabletke Activelle, ce zelim jemati zvecer sedaj sem pa zjutraj. Opazam namrec, da mi je zjutraj nekaj caa po jemanju malo slabo. Ali lahko kar tisti dan ko sem pac zvela zjutraj vzamem tudi zvecer, pa potem tako nadalkjujem. AQli moram narediti pavzo za en dan ali premikam cas, pa recimo jutri vzamemm opoldan . Zelo me obliva in bi mi enodnevna pavza tezko padla. Je zelo skodljivo ce bi isti dan vzela dve tabletki in potem nadaljevala samo z jemanjem zvecer. Mal semzakomplicirala ampak saj veste kaj sprasujem. Hvala in lep vecer.
Maja
Spoštovani,
pri NHT jemanje ni nujno tako točno kot pri KT, saj razen polivov oziroma drugih klimakteričnih simptomov ni nevščnosti. Če težko prenašate polive vročine, lahko brez ovir vzamete eno tabletko Activelle zjutraj in drugo zvečer, nato pa nadaljujete z večernim jemanjem.
Da, načeloma lahko, čeprav je odmerek hormonov naravnan na minimalni vzdrževalni odmerek, ki zadostuje za ohranjanje kostne mase, ustrezne kondicije hormonsko odzivnih tkiv in dobro počutje. Morda bi si za takšne dneve dali predpisati še dodatno zdravilo Estrofem, ki vsebje le 2 mg estradiola, kar bi brez nadalnjega lahko dodajali v času “večje potrebe” ob siceršnjem Activelle.