activelle
Pozdravljeni,
prosim, če mi lahkom odgovorite ali je možno , da v teh letih začnem jemati hormone Acitvelle ali kaj podobnega in se rešim menstruacije in tedna brez hormonov. Takrat čutim valunge in zaradi enega dneva M imam cel kup težav. Krče, glavobol slabo počutje nespečnost…Stara sem 46 let. Hormone za meno jemljem že tretje leto.
LP Marija
Spoštovani,
hormone s stalnim odmerkom estrogenov je mogoče uporabljati tudi pri vaši starosti, kot sami omenjate, npr. Activelle. Dogovorite se o tem s svojim ginekologom.
Spoštovani,
hvala za odgovor. Activelle tabletke mi je včeraj po razgovoru predpisal moj G. Zanima me samo nekaj ali je res nujno, da ženska jemlje monofazne hormonske pripravke samo takrat ko se ve, da več svojih menstruacij nima. Tako meni moja sodelavka da je njej razložila njena G. in ji le teh ni predpisala. Jaz namreč že dve leti jemljem cIKLOMENORETTE in tudi slučajno ne vem ali imam še svoje M ali ne. Prekinitve nisem imela, ker ne zdržim zaradi groznih simptomov mene. A bo kaj n arobe če jemljem Acitevelle in slučajno imam še kdaj svojo M, pa to ne vem.
LP Marija
Spoštovani,
glavni razlog, da se ženskam predpisuje nadomestne hormone, so simptomi menopavze, ki so lahko zelo hudo trepljenje in nobena tragedija ni, če uporabnica NHT kdaj pozabi vzeit kakšno tabletko. Najhujše kar se ji zaradi tega lahko zgodi je nekaj “vročinskih polivov”, kar jo takoj spomni, da je pozabila tabletko. Tudi ni pomembno katere hormone uporablja, enofazne ali ciklične, glavno je, da se dobro počuti, prav tako ni pomembno če njeni jajčniki še malo delujejo ali čisto nič več – glavno je, da se ob jemanju DOBRO POČUTI! Od kolegica navedeni argumenti so neživljenjski in neresnični. Največ menopavzalnih težav (klimakterij), se pojavi še v času nerednih krvavitev, včasih že kmalu po 40. letu in tja do 50. leta, ki niso posledica ovulacije temveč drugih hormonskih motenj. S predpisovanjem NHT že v tem času ne le zmanjšamo težave temveč tudi uredimo ciklus ter preprečimo zaplete, ki so posledica hormonskega kaosa v telsu (hude, močne krvavitve, pretirana odebelitev maternične sluznice s tvorbo polipov in včasih celo raka na maternici, ciste na jajčnikih ipd.)
Spoštovani,
kot sem vam zadnjič pisala sem ta teden začela jemati Activelle tabletke. Moj G. je povedal, da kar takoj začnem jemati, ker sem bila vsa prepotena in se slabo počutila, ker se bila brez hormonov. Ta teden je namreč bil teden pavze pri jemanju Ciklomenorette. Sedaj sem dobil M ( kot vedno ob jemanju prejšnjih tablet). Ali lahko nemoteno Activelle jemljem naprej. Na pšriloženem listku piše , da se lahko jemljeno po M, če so se pred tem jemali dvofazni hormonski pripravki.
Kaj mi svetjujete. Počutim se drugače zelo dobro. M pa je že drug dan normalna kot prej.
Hvala za pomoč
LP mARIJA
Spoštovani,
Activelle kar uporabljajte naprej. Tudi ob Activelle se namreč lahko pojavljajo kdaj pa kdaj vmesne krvavitve ali izcedki, vednar bodo ti verjetno sčasoma izginili ali se vsaj močno razredčili.
Spoštovani,
danes sem ob jemanju Activelle že 24. tabletke dobila rahlo krvavitev kot M. Ni izcedek. Ali sem prav razumela Vaše prejšnje odgovore, da kar nadaljujem jemanje Actiovelle brez pavze. Ob jemanju teh hormonov se počutim kot prerojena. Čisto drugo počutje kot pri Ciklo menorette.
Hvala za odgovor.
LP Marija
Tako je.Lahko nadaljujete z uporabo po navodilih neglede na krvavi izcedek.
Spoštovani, spet se oglašam, ker imam spet krvavitev kot M in ko sem klicala ginekologa kaj mi svetuije je omenil naj pridem po tabletke KLIOGEST (upam, da sem prav napisala). Pravi, da so močnejše in bo potem v redu. Ne bo krvavitve. Drugače se ob jemanju Activelle dobro počutim , edino v času M (sedaj pri 25. tabletki) čutim glavobol in oblivanje, vendar ne preveliko. Kaj mi Vi svetujete.
LP Marija
svetujem, da verjamete svojemu ginekologu.