acidophilus
Pozdravljeni!
Imam sina starega dobre tri mesece in pol. Do dveh mesecev in pol je bil polno dojen, nato sem začela dodajati (Novalac AC), in ga začela mučiti s stekleničko ki je še vedno ni sprejel. Še vedno ima krče (ali še kaj drugega?), zato se cele dneve ubadam samo s tem, da kaj poje. Čez cel dan se zvija , krči nogice in veliko prdi. Ko je treba jesti, se upira, joka. Dojko še nekako sprejme, po steklenički je pa v budnem stanju normalno pil le dvakrat, drugače ga moram pa vedno prej uspavati. Smili se mi, ker se mi zdi da je lačen, pa ne more jesti, ker ga takoj začne boleti, ko naredi par požirkov. Blato dvaja običajno enkrat na dan, ali na dva dni. Pred odvajanjem pogosto malo zajoka in zakriči. Blato je gosto in mehko. Drugače je zadovoljen in vesel, sedaj ima 6500g (porodna 3670g, odpustna 3540).
Od tašče sem dobila kapsule, ki vsebujejo aktivno kulturo mlečnih bakterij. Menda naj bi malo prahu stresla na dudko in mu jo dala, da bi se mu prebava uredila. Kaj vi menite o tem?
Vam še naštejem vse sestavine: aktivna kultura dehidriranih mlečnih bakterij (Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus bulgaricus, Lactobacillus paracasel, Bifidobacterium animalis, Streptococcus thermophilus), (10 na deveto do 10 na deseto živih bakterij na kapsulo). Krompirjev škrob, dekstroza, sredstvo proti zgoščevanju: magnezijev stearat.
Kapsula: želatina, barvilo E171, posneto mleko v prahu
Lep dan vam želim!
Pozdravljeni, Anček,
najprej je potrebno ugotoviti, zakaj se otrok hrani tako neobičajno. Ali ima kaj v ustni votlini-po sluznici, če ga hranjenje v budnem stanju tako moti (npr. glivice), nato pa možnost alergije na kravje mleko.
Ne poznam preperata, katerega sestavine opisujete, imena pa ne. Če preparat ni regeistrirano zdravilo in ni namenjen otrokom, mi ni povsem jasno, kako bi to sploh lahko dali dojenčku.
Dojenčkaova prebavila se nekako tretjega meseca normalno poselijo z vsemi prebavnimi bakterijami in če so težave še po tem času, je potrebno ugotoviti, zakaj.
Tudi jaz nisem navdušena nad preparati, ki niso registrirani in jih ne uporabljam, ampak vprašam pa vseeno.
Sama že nekaj časa sumim na alergijo, sem poizkušala z uvajanjem Allernove, pa je tako nagravžna, da mi ga zaenkrat ni uspelo prepričati. Pa na refluks, čeprav poliva ne veliko, ampak vidim da ga moti in da mu pride mleko nazaj v usta, med hranjenjem pa včasih preneha dihati, hrope, in sliši se glasni hhhkk. Dvignjeno vzglavje ne pomaga, pa itak se tako premetava po postelji, da ga potem najdem z glavo navzdol. Sem si že vse živo prebrala na vašem forumu, samo kaj, ko me pediatrinja ne jemlje resno. Samo da pridobiva na teži, pa je vse ok. 🙁
Hvala za odgovore.
Lp, Anček
Živ, Ančika,
refluks je resna zadeva. Če vašemu fantičku pogosto pride mleko do ust, je kar neprijetno. Refluks pa je tudi pogosto v zvezi z alergijo na kravje mleko.
Poskusite Allernovo, če jo že imate, pripraviti morda z otroškim čajem, da zakrijete okus, ali pa začnite z mešanico dosedanjega mleka pol/pol in večajte količino Allernove, tako da počasi prevlada okus Allernove, v tem času pa se otrok ponavadi kar navadi:)
Anček, poskusi z Novalacom proti krčem ali zamenjaj mleko s kakšnim drugim. Vsako mleko ne paše vsakemu otroku. Poskusi še kakšno drugo mleko, malo pobrskaj po forumih (forum MAMA naprimer), mamice pišejo vse sorte o teh mlekih, preden najdejo pravega. Če poliva, priporočajo bolj gosto mleko, če ima krče spet drugačno. Mogoče mu okus tega mleka ne ustreza. Očitno ga to mleko zapira, to sem za Novalac že brala na forumu, potem ko so zamenjale je blo kul.
Acidophilus so pa probiotične kulture (probiotiki), ki so v LCA jogurtu in podobnih izdelkih. Jaz dojim(star je 4 mesece) in kadar ne kaka 1 dan, pojem LCA in se potem fino pokaka, ali vzamem eno kapsulo acidophilusa. Če pa to lahko dodaš dojenčku v usta pa raje vprašaj pediatra.
Evo link, da boš lažje našla:http://www.mama.si/forum/viewforum.php?f=10&sid=a4bb122a6f080f129f8ba4c98faa6e5c
Pa pogovori se s pediatrom za testiranje zaradi alergije na kravje mleko.
Pa srečno.