Najdi forum

AC, tedni:splav

Spoštovani,
zavedam se, da je to že prežvečena tema, vendar imam še nekaj vprašanj v zvezi z AC. Po dolgem in mučnem premišljevanju sva se z možem odločila, da grem na Ac, ker mi je lansko leto zaradi DS v 32. tednu umrl sinček. To, da je imel DS je bilo kar veliko presenečenje, saj je bil rezultat NS več kot ugoden – 1:6171. Lahko si predstavljate, da se blazno bojim, da bi mi otrok tudi tokrat tako ali drugače umrl, saj se mi zdi vsaka odločitev napačna.Torej, zanima me, ali je ta razpon 0,5-1%, kakršno je lahko tveganje za splav kot posledica AC, vezan na teden, ko je AC izvedena.Se incidenca splava veča, če je izvedena bolj zgodaj – v 16 tednu npr.? Namreč, možen datum zame bi bil 3.3., ko bom v 16t4d.Bi manj tvegala, če bi šla kasneje? Sledim logiki, da se z naraščanjem tednov možnost splava tako in tako manjša.
Za odgovor se vam najlepše zahvaljujem, saj mi je vsaka dodatna informacija v neizmerno tolažbo.

LP, TK

Sama amniocenteza je enako varna tako v 16. kot v 18. tednu ali kasneje. Ker pa se v vsakem tednu nosečnosti lahko dogodi kaj nepredvidljivega oziroma patološkega, je kasna nosečnost (statistično) precej bolj varna kot zgodnja in to ne zaradi amniocenteze.
LP

New Report

Close