Najdi forum

Pozdravljena dr. Brezigar,

pred časom sem imela Ac in izvidi so pokazali tak rezultat, 46xx , 47xxx

Tako piše na izvidu, včeraj sem imela pogovor pri genetiku v Mariboru, zatrdili so, da ne gre za večje nepravilnosti, če se izkaže za to posebnost, vendar so mi Ac ponovili še enkrat, saj so na prvi lahko odvzeli le 5ml plodovnice, kajti rekli so, da bi lahko šlo tudi za moj kromosom in bi se radi prepričali še enkrat. Dala sem tudi kri za kariogram.

AC sem imela na podlagi prejšnje nosečnosti, ko sem rodila otroka z kromosomskimi napakami, stara pa sem 34 let. Na izvidu piše da gre za 46 mitoz xx kariotip in 2 mitozah xxx kariotip, kaj to pomeni, kaj lahko pričakujemo od deklice z takim kariotipom. Gre za hude motnje v razvoju?

Prosim vas za vaš cenjeni odgovor, ki ga bom nestrpno pričakovala.

*mamuška*

Ne, takšen izvid praviloma ni povezan z opaznimi nepravilnostmi pri otroku.
LP

Kaj pa potem pomeni tak izvid? Ali mi lahko vsaj malo poveste kako in kaj?
Zakaj sem morala potem na ponovno AC?

LP in še enkrat hvala za vaš odgovor.

*mamuška*

Kakšen je bil ponovni izvid?
LP

Pozdravljeni, dr. Brezigar

dobila sem izvid ponovne AC s sledečim besedilom;

“Izvid citogenetske preiskave fetalnih celic, ki smo jih dobili z AC je pokazal normalen kariotip 46 XX.”

Naj omenim, da so mi na prvi AC lahko odvzeli le 5 ml plodovnice, ker več ni steklo, zakaj ne vem. Na ponovno AC pa mi je bilo odvzeto 19 ml, in pred posegom mi je gospa dr. omenila, da gre morda za moje kromosome. Ali je možen tudi prvi izvid 47XXX zaradi premalo odvzete plodovnice?

V sredo imam še pogovor z zdravnikom, ki mi je opravljal drugo AC, ker sem ga po prejetem obvestilu polklicala po telefonu, da mi pojasni zadevo. Sam je omenil, da je drug izvid bil b.p.

Kaj menite vi?

Hvala in lep pozdrav!

Težko je reči od kje izvirajo celice XXX. Najpomembneje je, da so s ponovljeno preiskavo potrdili, da nosite zdravega otroka. Če le morete si oddahnite od vsega hudega.
Srečno!

New Report

Close