Najdi forum

Pozdravljeni!

Informativno me zanima, ali je AC brezplačna tudi za pare, ki so v sorodu, ali samo za nosečnice starejše od 37. let. Ali o tem odloči ginekolog individualno?

Naj vam povem, da sva z možem bila pri vas na posvetu lani februarja, ker sva v sorodu, drugače pa bolezni ni bilo v naših družinah. Sedaj delava na otroku, prve tri mesece se še ni nič prijelo, mislim da zaradi stresa od službe, ki ga ima moj mož. Drugače pa sem bila sama pri gin. nov. lani in je bilo vse v redu. Sama bom letos stara 27 let, mož pa 29 let.

Hvala za vaš odgovor.

LP, Bata.

Amniocenteza je krita iz sredstev osnovnega zavarovanja pri tistih nosečnicah, kjer vemo, da obstaja večje tveganje, da se jim rodi otrok s kromosomsko napako. Pri mladih parih partnerjev sorodnikov pa je verjetnost, da bi se jim rodil otrok s kromosomsko napako majhna in enaka kot je pri drugih enako starih parih v populaciji. Amniocenteza zanje ni neposredno predvidena razen takrat, ko katera od presejalnih preiskav pokaže ( npr. UZ pregled nuhalne svetline) pokaže visoko tveganje.
Srečno!

New Report

Close