Abscesi po telesu…..
Pozdravljeni!
Ko berem to o ponavljajočih abcesih, bi samo želela nekaj dodati. Tudi meni se intenzivno pojavljajo po telesu in po dolgotrajnem kirurškem zdravljenju so postavili diagnozo Mb. Verneuill. Zelo redka, ampak mogoče ne bi bilo slabo, če bi vas poslali na kakšne dodatne preiskave, drugače boste obupali nad temi ekcizijami…
Upam, da ste sedaj bili zadnjič!
Če vas še kaj zanima, vam mogoče lahko kako pomagam – izključno z nasvetom iz lastnih izkušenj.
Lep dan,
N.
Pozdravljena !
Kašne dodatne preiskave pa imate v mislih to?
Če Vam po pravici povem, mam res že usega tega in kirurških operacij
malce že dost .
S temi abscesi se je pa začelo pred 2 leti,in se pojavljajo na vsake 3 mesece. Mate prav ,res sm že obupala, in bi mi vsak nasvet in kaj podobnega zlo prou prišlo. Hvala že v naprej Vam, pa se loh preko zasebnega sporočila naprej menimo.
Tud js upam, da sm bla zdj zadnjič na drenažni eksciziji in tako naprej !
Lep maksimaln dan !
A
Vprašanje še za dr.Rebolj-a
A je verjetnost da pride do nastanka abscesa tud takrat , recimo če dolg ležiš ali pa sediš, ker pred 2 leti k sm bla v bolnici en tedn in nism smela čist nič vstat iz nje, se mi je en dan po prihodu domov nardil velik absces, na trtici, in takrat se je vse skup začelo.
Pa fajn je da se ma bombažne hlače , oz. tak perilo da diha – nevem kak naj drgač povem aneda?.
Lep sončen pozdrav !
A
Spoštovani dr. Rebolj !
Žal Vam moram spet povedati, da sm včerej spet pod nujno mogla it nazaj,
spet pod nož, zagnojilo se mi je spet , tist ko mam na trebuhu.
Včerej sm mela pa splošno anestezijo. :(((((((( ( pa spet sm mela drenažno ekscizija, nekrektomija, revizija, alginat in preveza.
Kaj pa to revizija pomeni ?
Včerej sm pa potem tud recept za antibiotike dobila in sicer
zdravilu se pravi KLIMICIN
ALI vam je kej poznano to zdravilo ?
Najlepša hvala in lep pozdrav
Alenka
Še nekaj sem Vas pozabila vprašati, gospod doktor .
Na urgenco m grem jutr na prevezo in tud da mi alginat odstranijo .
Pa nevem kaj naj grem, a naj grem na Splošno Nujno medicinsko pomoč (SNMP)
Al na tam kjer so poškodbe ( travma), ker vsakič ko sm šla tja, mi tam rečejo , da naj grem na SNMP , eni pa na travmo- tam kjer so poškodbe.
Hvala in lp
A
Ta klimicin je pol tak antibiotik proti okužbi ?
Upam, da se mi zdj nebo ta rana tak hitro zaprla, da se spet nebo nabiralo gnoj .
Ker ko sm bila na prevezi , mi je še kr tekla tekočina ven,
saj to je dobr ane ?
A je to varno da mi je moja osebna zdravnica spet dala alginat not v rano. ?
A mislite , da recimo bi mazilo Ihtiol tudi pomagalo, če bi se prej začela
z njem mazat?
Hvala
Lp A
Mislila sem v bodoče, da bi kej pomagal ta Ihtiol, če bi se slučajno spet kej začel pojavljat. Ampak upam, da se zdj nebo več.
sedaj pa to mazilo ne dajem v rano.
A mislite da sm tok neodgovorna al kaj ? :=))))))
Nevem, če Vi mene razumete, ampak želim si res, da nebi se mi več
to nikjer več pojavljalo, in da nebi mela več nobene operacijo.
A veste ?
No ne bom vam več kratila vašega dragocenega časa s tem.
Najbrž mate me že dost ane z mojimi vprašanji?
Lp Alenka
Kakor sm mal po netu zdj gledala, ta stvar naj bi imela kar
dober vpliv.
LASTNOSTI IN DELOVANJE:
Ihtiol sodi v skupino organskih dezinficiensov z žveplom. Deluje blago antiseptično, antiflogistično in keratoplastično.
Kaj ti dve zadnji besedi pomenita?
INDIKACIJE:
glivična obolenja kože (dermatomikoze) vnetja v kožnih gubah (intertrigo) srbež (pruritus) turi, furunkli (furunculus)
To se prav, da ta mazilo res ni tko slab, sploh za moje primere,
za vsak slučaj.
Skratka kot vedno imate spet prav :)))))
lp A
Pozdravljeni dr. Sašo Rebolj!
Zagotovo ima Ally res hude težave s kožo in ker se občasno pojavljajo tudi izpuščaji na moji koži, pa pogosto ne pomaga zgolj medicinska pomoč, bi Ally z veseljem svetovala,da more za zmanjšanje abcesa na koži storit precej tudi sama, seveda če se strinjate z mojim predlogom;
1.naj se umiva z kamilicno vodo, vendar le naokoli, nikakor pa naj ne pretirava s kopanjen in tuširanjem
2.verjetno ima Ally tudi kakšna zdravila, npr. protialergijske talbete, katere naj redno jemlje, tudi ko se ji zdi, da se je abces zmanjšal
3.vsak dan po 2 x (najmanj) mejat spodnje perilo, da se ne prime gnoj na majcko (vendar naj uporavlja zelo! blage praške(tekoče odsvetujem) za pranje perila ali pa perilo naj samo operena vispoki temparaturi)
4.naj pazi glede mil in dušgelov-veliko jih ni primernih
5.uporablja naj cimbolj naravno kozmetiko,ceprav je dražja
lP! Lili
….vaših predlogov nisem vzel za “vprašanje”, zato se vanje nisem vtikal. Higienski ukrepi so vsekakor primerni, za vsako postavko pa statistične učinkovitosti seveda nisem preverjal. Redno jemanje predpisane terapije je tudi pravilno, zdravila proti alergijam pa pri nastanku ali zdravljenju abscesov nimajo resne vloge zaradi drugačnega porekla težav.
Lep pozdrav!
Pozdravljena.
Kot sem obljubila, vam posredujem nekaj podatkov o omenjeni zadevi: že 18 let se zdravim zaradi ponavljajočih abcesov, ki se v glavnem zdravijo le s kirurško metodo.
Za potrditev diagnoze Mb. Verneuil sem (so) potrebovali 4 leta. Pridobila sem mnenja zdravnikov in žal je možno le kirurško zdravljenje.
Predlagam, da opravite določene preizkave, s katerimi bi lahko potrdilo oz. zavrgli omenjeno bolezen:
kemoluminiscenca, faguburst test, komplement in imunoglobulini…to so preizkave imunske pomanjkljivosti, na osnovi katerih lahko začnete zdravljenje.
Zanima me, če so vam kdaj naredili bris in kakšni so bili rezultati?
Prav tako vtipkajte v google Morbus Verneuil in si o tej zadevi lahko kaj več preberete.
Držim pesti, da bo vse OK. Drugače pa sem vam na voljo za dodatna vprašanja.
Spoštovani,
prvo poskusim z vprašanjem tukaj, da ne odpiram nove temo. Na notranji strani stegna sem imel absces. V splošni anesteziji so mi naredili drenažno ekscizijo. Rana je velika cca. 5cm, terapijo sem dobil amoksiklav in za bolečino doreto, ob odpustu iz bolnišnice je bila rana brez posebnosti. Zanima me koliko časa okvirno traja, da se rana zapre, če seveda ne pride do kakšnih zapletov? In po kolikem času od posega kopanje v morju ne bi več predstavljalo tveganja?
Najlepša hvala za odgovor.
LP