Najdi forum

Abrazija okrevanje

Spoštovani! V torek,24.6. sem imela narejeno abrazijo maternice zaradi zadebeljene sluznice (endometrij 22 mm) oz. izostanka menstruacije od februarja do začetka junija, ko se je začela rahla krvavitev (starost 46 let)z vsake toliko (na 3 dni) obilna krvavitev s koagulami.

Zanima me, kako dolgo je lahko pričakovana krvavitev po opravljeni abraziji, da še ni razloga za zaskrbljenost? Trenutno imam še krvav izcedek za manjši vložek, drugače je splošno počutje v redu, lahko že normalno opravljam  delovne obveznosti oz. gospodinjska dela. Hvala za odgovor. LP

Odgovor na objavo uporabnika
krizan, 28.06.2025 ob 09:01

Spoštovani! V torek,24.6. sem imela narejeno abrazijo maternice zaradi zadebeljene sluznice (endometrij 22 mm) oz. izostanka menstruacije od februarja do začetka junija, ko se je začela rahla krvavitev (starost 46 let)z vsake toliko (na 3 dni) obilna krvavitev s koagulami.

Zanima me, kako dolgo je lahko pričakovana krvavitev po opravljeni abraziji, da še ni razloga za zaskrbljenost? Trenutno imam še krvav izcedek za manjši vložek, drugače je splošno počutje v redu, lahko že normalno opravljam  delovne obveznosti oz. gospodinjska dela. Hvala za odgovor. LP

Krvavitev se po abraziji običajno preneha po nekaj dneh, lahko pa traja tudi do 14 dni. Če se krvavitev zmanjšuje in ni drugih težav, lahko počakate. Če pa bi krvavitev postala močna ali bi se ji pridružile bolečine, hudi krči, vročina ali slabosti, pa je potreben obisk v urgentni ambulanti.

srečno, N

***prof. dr. Nataša Tul Mandić, dr. med., ginekologinja in porodničarka *** vodja Centra za nosečnice, Bolnišnica za ženske bolezni in porodništvo Postojna, *** samoplačniška ambulanta v MCCZ, Parmova 53, Ljubljana (naročanje na 051 321 224) *** terapevtka medicinske hipnoze

New Report

Close