Najdi forum

abortus (splav)

Potem pa te tvoje kolegice pač ne znajo uporabljat tabletk. Sama poznam veliko deklet, ki jemljejo tabletke že kar nekaj časa in ni nobenih problemov. Res ne vem, kje si ti pobral 5 takih nevednic ali bolje rečeno nerodnic?

Hm kaj pa je punca kriva če tableta ne prime ?? Eh pustima to ker se ne mislim spuščat v neko debato o tem..nima smisla

LP, miki

Za posvojitev ni problema, ker pari brez otrok dolgo čakajo priložnost za posvojitev. Odgovor na vprašanje pa je, da bi jaz mirno postal ponosni očka!

To sem že bral na tem forumu, nekaj časa nazaj. Na internetu si oglej abortuse, pa ti bo jasno. Ne samo da je otrok živ, ampak tudi čuti in se bori za življenje do zadnjega. Postavi se v vlogo tistega otroka. Kakršnokoli imaš življenej je več vredno kot smrt.

Eh johnny, o tem sma že takrat, se mi ne da še enkrat. Če koga zanima pa naj si gre vse prebrat.

LP,
muteman

Bravo johnny! To so besede zrelega moškega.

Imaš prav. Raje se menimo kaj o božiču, ker je tak čas, se pravi o rojstvu in družini.

Pred mnogimi leti se je meni pripetilo isto. Tablet nisem nikoli uporabljala, zato ker smo imeli v družini otroka, ki je bil spočet med jemanjem kontracepcije. Otrok sicer ni neumen, je pa toliko umsko in fizično prizadet, da ni opravil normalne šole. Kar je najhuje od vsega, se sam zaveda svoje pomankljivosti in drugačnost.
Prepričana sem, da so danes tabletke mnogo “boljše”.
Torej, še danes premišljujem o tem splavu in o otroku, ki bi se lahko rodil.
Sem pa tam videla (in zaradi tega tudi pišem) mlado dekle, ki je prišlo narediti splav, z njo pa je bil njen fant. Oba sta bila tako žalostna, videlo se je , kako se imata rada, kako si želita otroka, pa ga še nista mogla imeti.
Socialna podpora za mlado mamico je okoli 30 tisoč in od tega se ne da živeti.
Moja hči je rodila lansko leto. Bila je bresposelna, dobila je 22 tisoč podpore, mož 13o tisoč plače, pa že od rojstva vnukinje kupujem pleničke, pa oblačila, hrano za malo, plačujem mobitel za njega, in čeprav ne plačujeta najemnine za stanovanje, ker sta v moje, samo v drugem kraju, za plačilo stroškov veliko porabita.
Šele letos septembra, ko se je hči zaposlila, so malo bolj zadihali.
Še danes se dogaja, da nosečo hčer starši spodijo od doma, ali pa ji ne pomagajo ne materialno ne moralno.
Verjetno si malokdo predstavlja znajti se v “koži” mladega nosečega dekleta ali zrele ženske, ki se odloča za splav. Mislim, da je mladim še posebno težko.
Vedno bodo nekateri načelno za in drugi proti.

Po mojem, nobena ženska, ki se je kdaj odločila za abortus, ne mrore dobro razložiti, kako je prišla do take odločitve.
Otrok res potrebuje zrele, odgovorne starše. Predvsem take, ki so odgovorni do samih sebe.Ki so sposobni miru v sebi, ki ljubijo, ne le drugih, tudi sebe. Otroci potrebujejo starše, ki so sposobni meditirat in se poglabljati vase. potem lahko otroku nekaj dajo.
Nova duša se rodi, ker še vedno teži k razvetljenju. Starši naj bi bili medij preko katerega se lahko ta duša lažje “uresniči”.
Kako lahko da razsvetljenje nekdo nekomu, kako naj mu kaže pot, če pa s pogriženimi nohti trepeta, kaj bo reklo vse sorodstvo, kaj to pomeni za uresničenje kariere,…,če se ob vsem počuti ujetega.
Otrok je potreben na svoji poti do razsvetljenja zrele ljudi. Predvsem starše.
Preveč otrok pa se rodi v dotalni kaos, ki ga poskušajo urediti v smiselni red vse življenje, dokler se ne zavedajo, da je le tega konec, poti pa niso prehodili s pravim korakom.

No lepo, svaka čast. Jaz definitivno nočem še met otroka. Mam še nešteto neuresničenih ciljev prej za naredit, meddrugim končat zelo dolg fax.

Samo nekaj bom še dodal. Preden se začnejo javljat tisti, ki so verni. bom kar prilepo post klemenka iz prejsnje teme. Verjetno se bojo vsi verniki strinjali, ker majo tak vsi enako(svoje?) mnenje.

Potem pa vsi še obvezno preberite odgovor Miškolina!!!!!!!!!!! Miškolin rula!!!

LP,
muteman

Avtor: klemenko ()
Datum: 27-08-01 11:01

Tudi jaz bi rad izrazil svoje mnenje glede te teme, čeprav sem moški (mislim, da je tu dovolj, če si človek). Ne obsojam nikogar, obsojam pa samo dejanje. Vem, da je vsak splav zgodba zase, in da ima vsaka zgodba svoje razloge, ki so napolnjeni z brezupom in trpljenjem. Nekateri opravičujejo splav s tem, da embrio še ni čovek. Je morda rastlinica ali žival? Če bi bil njegov genetski zapis knjiga, bi na vskako strani pisalo ČLOVEK. Kako je mogoče, da pri vprašanju splava embrio še ni človek, a vendar mu pripada pravica dedovanja, ki gre ljudem? Res je, da je malček odvisen od matere, toda ima svoje telo in popolnoma isto dostojanstvo, ki gre slehernemu človeku. Marsikdo je odvisen od svojih bližnjih in bi brez njihove pomoči umrl (hudo bolni, prizadeti, ostareli). Ti niso več sposobni samostojnega življenja, ne morejo funkcionirati sami. Ali zato niso ljudje? Se takih lahko znebimo, ker jih mogoče ne maramo, ali pa zanje nismo finančno dovolj močni? Embrio ni telo matere. Je individuum, oseba, ki ima svoje telo, a je od matere odvisen. Novo življenje bi si moralo zaslužiti občudovanje, spoštovanje in ljubezen, ne pa pogubo. Najbolj žalostno je, da sodobna družba to podpira in nas v takem duhu tudi vzgaja. Embrio je človek in to živ človek, ki mu s splavom to življenje vzamejo. Kako je mogoče, da to ni umor? Imamo človeka in imamo življenje, ki je namerno prekinjeno. Če je človeku vzeto življenje, je to umor, če pa je ta človek od tebe povrhu še odvisen, ker je še prešibak, da bi živel sam, je to najbolj umazan zločin, kar smo si jih lahko izmislili.
Nekateri pravijo: “Ni zaželjen”. Jaz pa pravim: “Je življenje res manj vredno od nezaželjenosti? Potem lahko drug drugega pobijemo, namreč vsakdo je nekje nezaželjen”.
Eni pravijo: “Ne morem ga vzdrževati”. Jaz pa pravim: “Vedno bodo revnejši od tebe, pa so zato ravno tako, če ne še bolj srečni”.
Spet drugi pravijo: “Premlad/a sem, da bi imela otroka”. Jaz pa pravim: “Če bi vedeli, koliko staršev trpi zaradi neplodnosti, pa si iz srca želijo posvojiti otroka. Možnosti ne boste dali torej niti otroku, niti njim”.
Se najdejo tudi taki: “Raje splavim, kot da bo imel otrok človeka nevredno življenje”. Jaz pa pravim: “Kako je lahko kakšno življenje človeka nevredno? Po naših merilih je večina svetovnega prebivalstva za odstrel, saj so zapuščeni ali pa nimajo osnovnih pogojev, ki jih mi potrebujemo za življenje”.
So še drugi razlogi, a vsi iz trte zviti. Nekateri odobravajo splav, če je možnost, da bo otrok kakorkoli prizadet, češ da bo le trpel. Neumnost. Vprašajte starše takih otrok, kako srečni so le-ti. Kvaliteta življenja pač niso kariera, denar, uspešnost in normalnost v vseh pogledih. Važna je ljubezen.
Zakaj se upirate? Svoje otroke raje sprejmite in jih ljubite.
Nimate denarja? Premladi ste? Niste pripravljeni? Partner vas je zapustil, ste popolnoma sami in ne boste zmogli? Preprosto ne želite otroka? Menite, da bo imel otrok bedno življenje? Bili ste posiljeni in otrok bi vas vse življenje spominjal na ta grozni dogodek? Samopomilovalni strahopetci ste, veste to? Se lahko spomnite še kaj bolj bednega? Oprostite, toda mene, ti razlogi niti najmanj ne prepričajo. Res ste gnide, da greste zaradi svojega egoizma in strahu ubiti človeka, ki se niti braniti ne more in je za povrhu še vaš lasten otrok. Mogoče so ti razlogi v vaših očeh takrat veliki, ampak vedite, da niso. Kdorkoli je otroka rodil, vam bo povedal isto. Kasneje se vsak temu strahu le smeji.
Ta odgovor je malo daljši, ker je to pač tema, na katero ne moreš odgovoriti samo da ali ne. Verjetno se komu zdim brezčuten, zato vas vprašam: “Je bolj brezčutno ustreči sebi, svojim strahovom in otroka splaviti, ali premagati svoj strah in otroka ljubiti”?

Evo vam še Miškolinov odgovor!!!!!!!!

LP,
muteman

Avtor: Miškolin ()
Datum: 27-08-01 16:56

Ko sem prebral Klemenkov post, je bila prva stvar, ki sem jo naredil, da sem vzel v roke koledar in preveril datum. Nisem bil namreč najbolj prepričan, da me ni kak zlobni duh porinil v 13. stoletje in da ne berem mesečne enciklike kakšnega papeža Gregorja X. Na srečo je koledar kazal na zadnje dni avgusta leta 2001. Naslednji impulz je bil, da bi napisal kaj grdega o Klemenku, ga v duhu dobre stare slovenske manire popljuval, češ, kakšne traparije kvasi, kar vsevprek žali in ponižuje širšo žensko populacijo. Vendar sem tudi ta impulz zatrl in se odločil, da napišem nekaj svojih pogledov na temo splav da al ne. Pač v imenu demokracije, ki dopušča različnost pogledov in mnenj (čeprav je demokracija tudi to, da te nekdo pošlje v p.m., ti pa seveda greš, kamor hočeš).

Nočem se delati advokata žensk, ki so (ali ga bodo) naredile splav, tako kot se samooklicani Klemenko postavlja za pravice nemočnih in nebogljenih “otrok”. Ženske so v zadnjih desetletjih postale dovolj razmišljujoče, odgovorne in samozavestne, da lahko kadarkoli samostojno in zrelo odločajo o sebi. Zato so se tudi pogosto postavile za svoje pravice in si v naši glupi moško-šovinistični družbi izborile to, kar vedo, da je zanje najbolje (čeprav po mojem skromnem mnenju še premalo). In pravica razpolagati s svojim telesom kakor ti paše, je pomoje ena najbolj osnovnih na tem planetu. Lastnik samega sebe si lahko edino sam, nikakor pa ne nobena država, partner, cerkev, bog, hudič, partija, stranka…… Razpolagati s svojim telesom pa pomeni (če si ženska), da lahko spiš s komer ti paše, da odkloniš tistega ki ti ne paše, da rodiš otroke, če ti paše, da ne rodiš otrok, če ti ne paše, da se daš sterilizirati, če ti paše, itd. Če ti nekdo predpisuje, kaj moraš narediti, da zadostiš nekakšnim družbenim, verskim, etično-moralnim ali kakršnimkoli normam, potem je ta svoboda le na papirju in ženska postane praktično to, za kar jo razglaša Klemenko in kar pogosto pravijo (sicer ne vsi) Arabci – ženska je meh za nošenje in rojevanje otrok. Ravno zaradi takega mišljenja, da so ženske samo nekakšne razplodne mašine, ki morajo roditi čim več otrok, potem jih pa klinc gleda, je danes na tem planetu (zanalašč nočem govoriti samo o Sloveniji, ker je to izjemno globalna stvar) na stotine milijonov frustriranih, zapostavljenih, mučenih, psihično uničenih, bolanih, zakompleksanih žensk. Dosti več, kot zaradi splavov. Ne govorim na pamet, kajti moje delo mi omogoča, da ogromno potujem po svetu, se pogovarjam z ljudmi in jih opazujem. Kar poglejte si danes vlogo ženske v klasični, tradicionalni družini v Indiji, na Kitajskem, v arabskem svetu, in še in še. Običajno so vredne manj kot domači cucek. Samo da imajo čim več otrok, pa basta. Tudi naše (pra)babice, niso bile v boljši vlogi, kajti strahotno ponižujoč odnos katoliške cerkve do žensk, ki se na malo bolj sofisticiran način kaže še danes (splav – smrtni greh, spolnost – samo za razplod, onanija – se ti bo roka posušila – da ne naštevam dalje), je eden glavnih vzrokov za mnoge brezvezne občutke krivde, nesproščenosti v postelji, spolne zavore. Posledice so vidne v zmedenih ljudeh (moških in ženskah), ki ne znajo/znamo več normalno uživat v telesni ljubezni, ker jo je pač treba žrtvovati na oltar neke vzvišene božanske duhovnosti. Mislim, da je zelo zaželjeno, če se o rojstvu/nerojstvu novega bitja moški in ženska čimveč skupaj pogovarjata in povesta svoje ideje, želje in hotenja. Če ima mož/fant ženo/dekle rad, ji bo stal ob strani v vsakem trenutku, ne glede na njeno odločitev. Ne glede na vse želje moža pa menim, da je telo ženske njena stvar in da je odločitev o rojstvu/nerojstvu izključno njena. In ženska je, po mojem vrednostnem sistemu, več vredna in bolj pomembna kot nerojeni “otrok”

Ne mislim se spušati v razprave zakaj je splav v določenih primerih potreben. Kdor to razume, pač razume, kdor ne pač ne – in bo seveda drgnil svoje naprej. Tudi ne mislim preveč replicirati na to kdaj je človek že človek in kdaj ne. Znanost ima svoj pogled na to, cerkev pa svojega. Človek postaneš v devetih mesecih, razviješ se pa iz spoja jajčeca in spermija. Če menite, da je tistih nekaj celic že čovek, potem so verjetno največji morilci na svetu razni medicinski inštituti, ki v epruvetah spajajo jajčeca in spermiče neplodnih parov. Kar pač ne rata, gre v odtok. Genetske zasnove novega človeka pa imajo že sama jajčeca in spermiji – se pravi, da smo po Klemenkotovi logiki vsi moški, ki občasno masturbiramo, serijski ubijalci – pri vsakem izlivu namreč najmanj nekaj desetin milijonov potencialno nerojenih “otrok” konča v WC-ju. Najbolje, da se kar postavimo v vrsto za Haag. Kar se splava tiče, je to dejanje, ki ga vsaka ženska (in Klemenko) pač razume po svoje. Če občutite to kot umor, potem je to vaš problem. Ne pa okarakterizirat vseh žensk, ki so splavile, kot morilke. Verjetno za nobeno dekle ali ženo to ni preprosta odločitev, kot bi šla k zobozdravniku. Povzroča bolj ali manj globoke travme, ki se težko zacelijo. In če potem še glas nezrele, posesivne in hinavske družbe te ženske zmerja s samopomilovalnimi strahopetci, gnidami in morilkami, potem bodo vse pozitivne pridobitve človeške rase, ki so nastopile z renesanso, humanizmom, francosko revolucijo, ženskimi gibanji v 19. in 20.stoletju, šle k vragu.

Da ne bo pomote. S tem, ko se zavzemam za pravico do splava ne mislim delati reklame zanj. Rajši imam čimboljšo in zdravo kontracepcijo, izobraževanje mladih ljudi, pametno in korektno načrtovanje družine, izbiro partnerja. Vendar mislim, da je prav, da je, mogoče kot zadnja možnost, zapisan v naši zakonodaji in čeprav se z marsikaterim zakonom naše ustave ne strinjam popolnoma, mi pomeni eno najvidnejših pridobitev naše družbe. Klemenko, pa brez zamere, če sem bil mogoče malce piker. Poskušam razumeti tudi tvoje stališče, se pa seveda ne morem strinjati z njim. Kar ne pomeni, da ne bi mogla (če se kdaj kje srečava) iti na pir in se še o čem pomeniti.

Pa ne mi zdaj tečnarit, da vam je vse skupaj predolgo. Vzame vam bogih 10 minut.

LP, muteman

Datum je že taprav, samo se ti kot kaže ne zavedaš, da živimo v sodobni družbi veliko bolj prijazni do žensk in v večini primerov ni razloga za splav. Da ženska naredi splav samo zato, ker se ji pač ne da imeti otrok, ker je študij, kariera ali pač kar tako, ker noče nositi nobene odgovornosti zame ni dovolj velik razlog za splav. Konkretno povej v katrih primerih si za splav. Samo ne mi govorit primere iz 13. stoletja. Sedaj so vsi več ali manj gmotno preskrbljeni, obstajajo vledne in nevladne organizacije, službe za socialno delo. Če hočeš pomoč jo tudio dobiš. Nekatere ženske nočejo pomoči in raje naredijo splav.

> splav da al ne. Pač v imenu demokracije, ki dopušča
> različnost pogledov in mnenj (čeprav je demokracija tudi to,
> da te nekdo pošlje v p.m., ti pa seveda greš, kamor hočeš).

Ne sklicuj se v imenu demokracije, ker kakršnokoli ubijanje ni demokratično in če je demokracija, naj bo tudi za še ne rojeno bitje.

> Ženske so v zadnjih
> desetletjih postale dovolj razmišljujoče, odgovorne in
> samozavestne, da lahko kadarkoli samostojno in zrelo odločajo
> o sebi.

To si prav napisal “o sebi”, vendar tisto bitje ni več ona, ampak je to novo življenje!!!

>. In pravica razpolagati s svojim telesom kakor ti
> paše, je pomoje ena najbolj osnovnih na tem planetu. Lastnik
> samega sebe si lahko edino sam, nikakor pa ne nobena država,
> partner, cerkev, bog, hudič, partija, stranka……

To se pa hudo motiš. Nihče nima pravice razpolagati s svojim telesom kakor mu paše. Po tvoje bi si lahko odsekal nogo pa potem od države prejemal denar za invalidnino. Ravno tako je z varstvom pri delu. Če se ti dokaže malomarnost pri delu ne dobiš od zavarovalnice nič. Če se pa firmi dokaže, pa plača miljonske kazni in odškodnine. Vsak mora delovati kar se da varno in nihče nima previce pošlkodovati nikogar, niti sebe. Še nekaj tukaj pozabljaš; tisto bitje je novo bitje in ni več ženska, ampak ima svoje telo z vsemi vitalnimi organi.

> Razpolagati s svojim telesom pa pomeni (če si ženska), da
> lahko spiš s komer ti paše, da odkloniš tistega ki ti ne
> paše, da rodiš otroke, če ti paše, da ne rodiš otrok, če ti
> ne paše, da se daš sterilizirati, če ti paše, itd. Če ti

S tem se strinjam, vendar še enkrat povdarjam, da otrok ki ga nosi ženska v sebi je novo bitje, prav tako ČLOVEK!

(zanalašč nočem govoriti samo o Sloveniji, ker je to izjemno globalna stvar)

Ponekod v svetu imajo to zelo nerešeno, vendar se raje opredelimo na Slovenijo, kjer imajo ženske zelo dobre pogoje za življenje. Malo preveč razmišljaš globalno in posplošuješ. Slovenci nismo verski fanatiki.

> Posledice so vidne v zmedenih ljudeh (moških in
> ženskah), ki ne znajo/znamo več normalno uživat v telesni
> ljubezni, ker jo je pač treba žrtvovati na oltar neke
> vzvišene božanske duhovnosti.

Ravno obratno je. Preveč je “telesne” ljubezni, če temu sploh lahko rečemo ljubezen, in premalo je pristne brezpogojne ljubezni. Ravno zaradi tega so ločitve, razdrte družine, nasilje v družinah, skratka neurejene družinske razmere, in kot posledica padejo ljudje v raznovrstne odvisnosto in nenazadnje splav.

>Mislim, da je zelo zaželjeno,
> če se o rojstvu/nerojstvu novega bitja moški in ženska čimveč
> skupaj pogovarjata in povesta svoje ideje, želje in hotenja.
> Če ima mož/fant ženo/dekle rad, ji bo stal ob strani v vsakem
> trenutku, ne glede na njeno odločitev. Ne glede na vse želje
> moža pa menim, da je telo ženske njena stvar in da je
> odločitev o rojstvu/nerojstvu izključno njena.

In če je tako, da ima žanska skoz nekoga ob strani, zakaj je potem sploh potreben splav?!

>In ženska je,
> po mojem vrednostnem sistemu, več vredna in bolj pomembna kot
> nerojeni “otrok”

Po moje je pa vsako življenje enako vredno in nihče nima pravice vzeti življenje drugemu.
>
> Znanost ima svoj pogled na to, cerkev pa svojega.

Znanost in stroka je proti splavu.
Človek
> postaneš v devetih mesecih, razviješ se pa iz spoja jajčeca
> in spermija.
To se pa tudi motiš. Kaj pa primeri predčasnega rojstva, pa zapoznelega rojstva, pa inkubatorja…Kdo se rodi po osmih mesecih, je pa po tvoje za ubit, ker še ni človek.
Kako si pa razlagaš, da večina žensk, ki so naredile splav zaradi tega doživlja travme. V končni fazi jim je žal.
Si predstavljaš, kako bi bil ti vesel. če bi zvedel, da se je tvoja mama odločala med rojstvom in splavom in se je odločila zate. S tem tvojim mišljenjem, bi bilo mogoče bolje, da bi se odločila proti tebi.

Vsak zagovarja svoje stališče, ampak res v SLO ne vidim tehtnega razloga za splav.

Kaj pa če bi vzeli DNA zapis od nerojenega otroka ga shranili, naredili splav in potem čez neki časa ko bi bla starša pripravljena ufural ta DNA zapis v nek embrio in potem bi zmagali, rodil bi se umorjeni otrok…. TO JE PA NEMORALNO in FIKCIJA A? Prosim naj mi kdo napiše, da sem nezrel psiho, morilec in norec… hvala. 🙂

Kašne bi bile stranske posledice pa raje ne razmišljajmo.

Na približno polovico vprašanj bi vedel moj odgovor, na ostalo pa ne bom odgovarjal, ker si mi prvič ne da, drugič pa očitno ne bereš dovolj pozorno.

Lepe praznike!

LP, muteman

joj, Johnny kaj mislis da se zarodek zdaj joce ker ga mamica ni spravla na svet..mislim halo !!!
Jaz se popolnoma strinjam z Gost18, ima cist prav..zagovarjam splav 100000% !!!

Vesel božič ti želim.

ti pa še nisi iz plenic prišla. Seveda je splav zadnji izhod, kaj misliš, da se ženske grebejo, da bi ga imele? Je seveda bolje biti vedno zaščiten, kar pa ne velja samo za žensko, a ne? Kaj pa, če bi ga ženska rodila in ga potem dala tistemu moškemu, ki tako kot ona, takrat ni mislil na zaščito. Pa naj ima potem on nezaželjenega otroka in naj bo odgovoren zanj. Zakaj je vedno vsega kriva ženska? saj sta dva imela “organe” pri tem, ne le ona. Se strinjam s tem, da je pri nas splav legaliziran, ne strinjam pa se z mladino in tudi starejšimi, ki se ne znajo dosledno zaščititi, če niso pripravljeni imeti otrok!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close