Abortus
Ja, iiiiiii, smolapataka je res imela smolo in samo ona ve, iz kakšnega razloga. Zgodilo se ji je nekaj, česar si pač ni želela in v stiski pač napiše tako, kot napiše, ne razmišlja o slovničnih stvareh, ki tukaj in v tej težavi, v kateri se je znašla res niso bistvenega pomena. Bistveno je, da je v teževah in če se ji ne zna svetovati ali pomagati, je bolje biti ob strani, tiho, ker nikoli ne vemo, kdaj se smola lahko prime naše “riti”.
Smolapataka, Simona ti je prav svetovala; najprej moraš k svojemu ginekologu, ki bo točno določil tedne nosečnosti in čas, ki ti še preostane za ukrepanje in tudi o vseh ostalih nadaljnih korakih ti bo povedal sam doktor. Srečno!
marija (1)
Vseeno še enkrat premisli-lahko se zgodi, da si boš otroka kdaj želela, pa ga zaradi splava ne boš mogla imeti- nekateri pari si ga tudi neizmerno želijo, pa jim ne uspe.
Lahko ga daš posvojit, če imas premalo denarja zanj. Te vsaj vest ne bo mučila celo življenje. Ne gre za plišastega medvedka, temveč za človeško bitje. Če bi to storila tvoja mama, bi se ti znašla v smeteh!! Otrok ima pravico, da živi-ne misli samo nase, ampak tudi na otroka.
daj, lepo te prosim! ženska ni prosila za moralne izbruhe, ampak je postavila čisto praktično vprašanje!
ljudje se morajo vedno vtakniti v stvari, ki se jih ne tičejo! njena stvar, če se je odločila za splav, že ve, zakaj! tebe to prav nič ne briga!
tako kot te ženske ne zanima, če si drugi pari želijo otroka, pa ga ne morejo imeti – kaj ima to zveze z njo? ona ga pač v tem trenutku ne želi iz takšnih ali drugačnih razlogov, ki jih pozna le ona in so popolnoma in izključno njena stvar!!
sicer pa, ko si že sama odprla temo – skupek celic, ki se sedaj razvija v njeni maternici, še ni otrok. pač tej duši ni namenjeno, da bi vstopila v svet skozi ta vrata, bo našla katera druga. če uničiš telesno zasnovo, to ne pomeni, da ubiješ človeka. nihče ne konča v smeteh, če ga dejansko ubijejo ali pa če mu ne dajo možnost specifičnega rojstva – samo telo je odvzeto, nič tragičnega, se bo našlo drugo.
opazke o vesti ohrani zase, ker ženske sploh ne poznaš, pa tudi če bi jo – kdo pa si ti, da boš dajala take sodbe?
Tole je izpadlo, kot da obsojam nosečnico in se zgražam, kaj počne. Vsak ima svoje mnenje, vsak svoje pravice, prav je tako. Če sem se pa postavila na stran “celic in njihovih” pravic, me pa ni treba linčat in me obsojat, kot da moraliziram. Priznajte, da smo se vsi razvili iz kupčka celic. A si upa katera uničit svoje celice jajčnika, kostnega mozga, živčnih celic? Saj to ni nič takega…. Vsekakor se sami odločamo, ne želim pa nikomur slabih posegov, tako da vseeno srečno, ne glede na odločitev. Pa brez zamere.
Za razmislek: tudi če gremo v hribe v najboljših gorskih čevljah in z najboljšo gorsko opremo obstaja velika možnost da si nepričakovano zvijemo gleženj ali obdrgnemo koleno. Pravijo da kdor sodi tistemu je sojeno.
Jaz ti povem naslednje: Življenje jje tvoje, tvoja je odločitev. V življenju je nešteto poti, vsak izbere svojo.
Jaz sem jo, in kakšna je nihče ne ve, edino jaz vem da je tista pot prava pot zame, srečno!
Glede posega ne vem dosti mislim da greš najprej k ginekologu po napotnico potem pa v bolnico katero si sama izbereš priporočam ti da izberi tisto ki je najbolj oddaljena. če splav delaš v zgodnji nosečnosti mislim da greš lahko že tisti dan domov. Pojdi čimprej da ne bo zapletov. Če pa imaš kakšno alergijo ali kaj drugega pa te čez noč obdržijo. Pazi predvsem na to da boš počivala, da se po splavu ne boš tuširala ker to ni priporočljivo in da se ne boš prehladila zato lepo na bolniško in počivaj.