ablacija
Spoštovani doktor,
že dalj časa – 5 let se zdravim z zdravilom Kordarone 200 mg. Sumim, da zadi zdravljenja z zdravilom *Coradone prišlo do zvišanja štičničnega hormona TSH, slabega vida in neostre slike, povišene telesne treže, živčne napetosti, zelo slabo spim, sanjam grde snove, imam zamaščenja jetera. V fazah zdravljenja z zdravilom Kordarone niso opravljana nobene raziskave na to temo. Bil sem pri tirologu privič mi je dal tablete 25 mg, potem pa 50 mg i sedaj 75 mg. Hormon TSH še naprej narašča. Sedaj je 7 s 75 mg zdravila.Euthyrox. Zdaj je predlagala, da se zdravilo zviša na 100 mg. Pregledom pluč je ugotovljeno, da ni težav, čeprav zelo teško diham pri majhnih obremenitvah, zlasti bolijo me pluča v prsih, mišice in sklepi. Na kolesu dosežem moč obrementve 75 W. Bolijo me mišice in nimam moči. Naročen sem na test obrementve. Tudi naročen sem na pregled pri okulistu. V času obremenitve ne narašča utrip. Da naprej ne naštevam zanima me:
Kdaj se ritmolog odloči za ablacijo.
Ali je obstaja zdravilo katero uspešno zamenja Cordarone pri zdravljenju aritmije.
Ali je razog slabega vpila Cordarone na zdravlje razlog zdravljenje z ablacijo in zamenjavo zdravila
Cordarone. Star sem 65 let. Zredil se 16 kg v dve letih.
Naj povem da imam osem zdravil in sicer naslenja zdravila: Cordarone , Euthyrox, Mikardis, Ampolin, Pravestatin, Eliqvis, Tonokardin in Omnic.
Lep pozdrav !
Drago Mitrović
Ko sem prebral vaš dopis in ugotovil za koliko boleznimi se zdravite sem postal kar žalosten. Na srečo živimo v dobi, ko bolnikom lahko zelo pomagamo z raznimi zdravili, ki povzročajo zelo malo stranskih učinkov in se med seboj dobro prenašajo. Napisali ste,da jemljete osem zdravil : tri za znižanje krvnega tlaka, eno proti aritmiji, eno za zboljšanje delovanja ščitnice, eno za znižanje holesterola v krvi, eno proti možganski kapi in eno za zdravljenje hipertrofije prostate. Ugotavljam, da bi rad zamenjal Cordarone z drugim sličnim zdravilom. To bi bilo možno, vendar o tem mora odločiti tirolog. Izgleda, da je sedanja glavna težava, da se počutite brez moči. Za pravilno oceno stanja je potreben tudi izvid hemograma, jetrnih testov, CRP in SR. Mislim pa, da bi s počutje polagoma popravilo že če bi čim bolj zmnajšal sedanje odvečne kilograme in če bi
čim več hodil. Srečno.
Zelo zanimivo vrašanje. Skušal sem vam ugoditi in poiskal seznam kontraindikacij za radiofrekvenčno ablacijo. Konzultiral sem štiri učbenike. Zelo me je presenetilo, da nisem mogel najti nobene preglednice niti v najbolj pomembnem angleškem učbeniku o srčnožilnih boleznih
( eds: A. John Camm et al.: The ESC Textbook of Cardiovascular medicine, second edition OXFORD, 2009). Zasledil sem le kratek stavek, da ni absolutnih kontraindikacij za postopek zaradi zelo nizke smrtnosti (1:2000).