ABC vadba za 2-4 letnike
Pozdravljeni!
Ali ima morda kdo izkušnje z obiskovanjem ABC vadbe 2 – 4letnih otrok skupaj s starši v organizaciji ABC sporta s Preglejve v Ljubljani? Kako zgleda, koliko otrok in staršev je v skupini, ste bili zadovoljni?
Kaj pa vadba v organizaciji ŠD GIB ali zavoda G-REGA?
Najlepša hvala za vsako informacijo in lep dan želim!
AnA
Mi smo predlanskim starejšega vozili na ABC vadbo. Mu je bilo všeč. To je enostavna vadba, skupne igre. Starši so zraven, dokler se otrok ne počuti “samostojnega” in je sposoben koncentracije. V tej skupini je še malo bolj “razpuščeno”, saj najmlajši še precej tekajo po svoje in še niso sposobni dolgo sodelovati. Naloga staršev je, da jih spodbujajo, skačejo z njimi in jim vlivajo veselje do gibanja. Letos nameravamo v to skupino vpisati mlajšega. Starejšega pa bi morda k plavanju.
Drugih dveh ne poznam. G-rega zveni (glede na njihovo www stran) zelo profesionalno in temu primerne so tudi cene. Samo za primerjavo: plavanje pri njih stane 99.000 za celo leto, v ABC pa okoli 66.000. Je pa gotovo razlika v kvaliteti. Odvisno, kakšne finančne možnosti imaš in koliko si pripravljena plačati.
Moj petletni sin je hodil do lani v GIB. Vpisali smo ga pri 3 letih in mu je bilo ok. Pri štirih pa mu je bilo že vse skupaj prepočasi. Imajo namreč nekaj let staro telovadnico Sonček, super opremljeno in po njej naredijo poligon – nekateri mlajši so bolj počasni, štiriletniki pa že bolj živahni. Vsakič je potem tudi kakšna igrica z lovljenjem (lisica-zajček ipd).
Skratka – prednosti: dobra igralnica, mesečna naročnina s podaljševanjem (brez obveznosti), kar dobri voditeljici (mi smo imeli eno študentko DIFa in eno vzgojiteljico).
Slabosti: vedno enak program, če bo tvoj med starejšimi ali je bolj živahne sorte, mu zna bit dolgčas oz se niti prepotil ne bo (naš je potem kot kakšen lipicanec na začetku vaje odtekel pet krogov, da je malo pokuril energijo)
Probaj iti poizkusno, saj ti dovolijo, da parkrat obiščeš vadbo in potem vidiš ali vam potegne ali ne. Midva z malim sva šla 3x poizkusno in potem (na mojo žalost) prenehala. Malemu (bil je star malo manj kot 3 leta) ni potegnilo, ker poligona ni žele izvajati po vrsti, ampak samo tisti sklop vaj kjer se je vaja končala s skokom na blazino in to je želel ponavljati vnedogled in povrhu vsega še preko vrste. Seveda so se pritoževale vaditeljice in seveda tudi otroci, ki jim je “vletaval” mimo vrste. Celo uro sem ga morala nekaj opominjati in opozarjati, da je “red pač red”, to mu pa ni bilo več všeč. Letos se mi pa zdi, da bi bil že bolj zrel za tako vrsto vadbe (star je malo manj kot 4 leta), saj je šlo obdobje trme in uveljavljanja lastne volje počasi mimo in se da z njim malo bolj pomenit. Skratka poizkusi, kajti sama vadba je bila meni zelo všeč.