A vas je že zamedlo ?
Kar se tiče romantike in božićča, se strinjam, čeprav je moj dragi danes zjutraj glasno godrnjal, ko je moral natikati verige. Smo namreč na hribčku, ne čisto ob glavni cesti in tam pri nas bo (če se bo sosednjemu kmetu dalo) spluženo šele popoldne. A je bilo tudi prav prekrasno, ko sva šla po hribu s sinekom peš, zadelana kot kakšna medvedka v šale, kape, kombinezon, potem pa hajd iz Višnje gore v LJ. Mi je bilo kar žal, da moramo v službo.
Kako je, puncem ste že spile jutranjo kavo?
T.
Zivjo!
Ja, tudi v Kranju pošteno mede. Z malo sva se okoli pol desetih poskusili odpraviti ven, a mi je že v hodniku v vozičku zaspala, tako, da sem si lahko vzela najprej malo časa za kavo in pregled vaših sporočil in se bova na popotovanje v “snežnem metežu” odpravili malce kasneje… Ups, ali pa skoraj takoj, saj slišim, da se že nekaj oglaša.
No, da pokažem svoji 4 mesečni punčki zimo, da se sama spet sprehodim po zasneženi pokrajini … no, pa še po nekaj opravkih morava.
Prednovoletni čas je res veliko lepši, če je vse zasneženo. Tako vsaj dobim res občutek, da je čas, da postavimo smrekco.
Pozdrav,
Urša
Kršim pravilo in se oglašam od doma, me je namreč virus položil v posteljo. Vse, kar imam od zimske pravljice, je pogled skozi okno ( ki je tako lep, da je že skoraj kičast) in vaši posti o zimskem veselju z vašimi v šale zamotanimi medvedki. Kar malo vam zavidam vso to zimsko veselje, no, pa saj moja viroza ne bo trajala večno. Pravzaprav si v tem trenutku najbolj želim, da bi lahko skidala sneg okoli hiše, saj moj dragi najrajši reče, da se ne splača, saj bo itak še snežilo, ha ha,
jaz pa to počnem zelo rada.
Malo sem slabe volje, saj imamo danes službeno novoletno zabavo, so me že klicali, naj se napokam z aspirini in vseeno pridem. In tam sedim kot kup nesreče? Jaz vendar tako rada plešem. Pa drugo leto.
*-zozu7u8 – to je napisal naš mali muc Filip, ki mi hodi po tipkovnici. No, še sreča, da imam njega, pravi bonbonček je…
Ko berem vaše prisrčne in poučne in koristne pomenke, mi je zelo žal, da ni bilo takšnega foruma, ko sem jaz imela dojenčka, koliko lažje bi zvozila skozi vse zasede moje tašče in svakinje!
Lep zimski dan vsem vam,
Lenja
Ja, ja, smo že spile …. kavo doma, v službi pa čaj. Sem čakala, da se oglasiš, saj me prav zanima, kakšno je vreme na Dolenjskem. Veš, me malo daje nostalgija po snegu, ker sem pač dolenjka. Včasih je čez noč zapadlo tudi po pol metra snega, pa sem potem gazila do železniške postaje in z vlakom v službo … je bilo luštno. Tu pa sama burja, ki te prepiha do kosti, avto na cesti je kot jadrnica, žvižga okoli vogalov, da ne morem spat, če pa je že sneg, so pa zameti … hja, se še nisem prav navadila. Je pa hči pravo nasprotje in bolj ko piha bolj vriska (sem pač mnenja, da je treba it ven v vsakem vremenu, pa čeprav samo za 5 minut).
Kakorkoli, fouš sem vsem vam, ki občudujete naletavanje snežink in gazite po snegu. Upam, da bo tudi pri nas kaj ‘snegovalo’.
LP
Natka
Živjo Lenja, sem te pogrešala.
Zadnjič me je moj dragi “ujel” pri klepetanju na forumu – prišel je vredakcijo, ker je blizu njegove – in me vprašal, kaj počnemo tu. Če kaj obiramo moške. No ja, sem rekla, tu pa tam pa tudi malo, čeprav vas največ hvalimo. In je bil tako radoveden ko muhica, kaj vraga klepetamo.
Doma imamo sicer računalnik, vendar je tako star, da ga je treba skoraj na premog prižigat, hi, hi….
Snegec je krasen, naš mali je že itak dobil na uho, da mu bo dedek mraz prinesel prve smučke in zdaj o ničemer drugem ne čeblja, samo o sankanju in smučanju. Moj može pa grrr,grrr, verige gor, verige dol, pa zebe ga v roke, rokavic seveda ne mara, pa pleša mu zmrzuje, kapo da gor samo pod prisilo….So moški včasih čudni, samo komplicirajo, nič se ne znajo “igrati”, midva pa sva se s ta malim tako zabavala…
T.
Lep zimski pozdravček vsem!
Tudi na štajerskem koncu ga je kar nekaj nametalo!
In je čudovito!
Me je že mama klicala, da ne bi slučajno ven šla sama, ker lahko padem, da ne bo prišlo do neljubih posledic!
Zato bom lepo mamo ubogala in počakala na dragega, da pride iz službe, potem pa na en sprehod! Ja, pa še v šolo morava danes, danes bomo previjali in kopali!
Imejte se vse lepo in naj vam zdravje služi!
Moj mož, je imel zaradi snega nočne more. Sigurno je vstal vsaj 5 krat in šel gledat skozi okno če še zneži…da dol padeš. Jaz sem pa ful vesela in moj mali tudi. Uživa, se meče v sneg, meče sneg vame….skratka imava se ful fajn!!
Zdaj pa še nekaj okoli Dedka Mraza. Ste morda videli Si-mobilovega dedka mraza??? Moja mama je danes prišla z mojim malim samo zato v mesto, da bo videl – PRVIČ – dedka mraza. Nakar ta dedek mraz je ZELENE barve…..!!! Ne vem no ali sem tako konzervativna ali pa se svet postavlja na glavo. Meni se to ne zdi prav. Si mobil gor ali dol – otroci so otroci – in morajo poznati rdečega ali belega dedka mraza ali božička kakor kdo, ne pa ZELENEGA ALI PINK.
Kaj mislite ve???
M.
Ja, pa potem Dedek mraz in Božiček, pred dnevi je bil Miklavž, toliko stricev, da te boli glava. Pa denarnica, a ne? No vsaj nekatere, mi ne pretiravamo.
Moj mož mi je sporočil, da bo danes ponoči še bolj snežilo (10-15 cm) in še peklensko hladno bo (-15), zato bova midva z malim danes spala pri babici v Lj. Sine ima jutri zjutraj prihod Dedka Mraza v vrtcu in nočem zamuditi, če bi želeli pa z našega konca kljub snegu priti pravočasno, bi pa orali štartati nekje ob 6.30. Ma nisem nora! Zato bo danes dadi šel sam zvečer domov – ima neko temo na Primorskem, zato je s fotografom letel tja in bo ful pozen – midva pa bova z malim se razvajala pri babici. V bistvu mi kar paše!
T