Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija A to paše zraven?

A to paše zraven?

Lep pozdrav!
Pred kratkim sem spraševala o alergiji , povezani z imunskim sistemom. Še nič rešenega, zanima pa me naslednje: Sin je alergičen na pršico, ki smo jo nekako poskušali sanirati, je pod terapijo (Flexotide, Zyrtec), se mu je pa pojavila “hrapava” koža. Ne zares hrapava, zgleda kot “kurja polt”, sami čisto drobčkani mehurčki, brezbarvni – le občasno (še nismo ugotovili vzroka) se mu obarvajo rdečkasto kot osip. Tako kožo ima po hrbtu, spodnji del trebuščka, od pazduhe do bokov in med stegni…Ali je to povezano s pršico, s kakšno drugo alergijo ali je lahko rakcija na zdravila ( nič ne piše v navodilih o tem ). Ali me brezveze skrbi?
Hvala že vnaprej in en lep večer!

Veliko sončka 🙂
žarek

pozabljivka 🙂
pozabila sem napisat, da ga precej srbi koža, tudi tam, kjer ni “hrapava”
veliko sončka 🙂
žarek

Moje mnenje je , da gre še za druge vrste alergij (cvetni prah , hrano …), prej kot pa da so to stranski učinki Zyrteca ali Flixotide .

Ali ima takšne probleme čez vse leto ?

Tudi pralni praški lahko povzročajo podobne težave .

L.P. Meta

Hvala Meta, takšne probleme ima že skoraj leto dni, neodvisno od letnega časa…Testirali pa so ga zaenkrat le na pršico (huda reakcija) in pelode trav – nič.Imava pa spet alergološko maja, pa ne vem, ali ga bodo še kaj drugega testirali….
lp, veliko sončka 🙂
žarek

New Report

Close