Najdi forum

Pozdravljeni

Ne vem, če ta tema spada na ta forum, a bom vseeno napisala.
Mogoče pa niti ne bi smela pisati, ker se to ne tiče mene, ampak je to zgodba moje hčerke. Hčerko imam zelo rada in ji v življenju želim le dobro, zato vas prosim, da mi svetujete kaj naj naredim.
Stara je 19 let, končala je gimnazijo, je zelo simpatična in med prijatelji zelo priljubljena ter do ušes zaljubljena…..fanta ima že dve leti. In v čem je problem. Z možem ji nikoli nisva izbirala prijateljev in tudi fanta sva lepo sprejela. Naenkrat pa iz vseh strani (prijatelji, sorodniki) slišiva kako je škoda naše punce za tega fanta. Fantove družine in njegove preteklosti sicer ne poznava, kljub temu da se z hčerko dosti pogovarjamo in si zaupamo.Iz pogovora sem zvedela le da so starši že v penziji, da težko živita ker je penzija nizka, da ima še dva brata, ki pa sta že poročena…kaj dosti več pa ne vem ker me niti ni zanimalo in je nisem spraševala. Na videz je čisto povprečen fant s končano srednjo šolo in službo, ko pride k nam se lepo vede, je tri leta starejši od hčere. Če povem po resnici – da bi ji jaz zbirala fanta, nikoli nebi izbrala tega, ni moj tip. Toda izbira je njena, ona bo z njim in verjetno nimam pravice da bi ji rekla da nista lepi par oz., da nista za skupaj.
Mi pa vedno bolj odmevajo besede drugih – tadva nista za skupi, punca si zasluži boljšega. Prosim svetujte mi, kaj naj kot mama naredim v tem primeru.

Silvana,

samo eno vprašanje,

je vajina hčerka sedaj srečna?????????????

Če je,

kaj se sploh obremenjujeta. SAj ji vendar želita , da je srečna a ne??

primož

************************************************************************************* www.mgc-bistrica.si Nihče ni tako bogat, da ne bi koga potreboval in nihče tako reven, da ne bi bil nekomu potreben. [url]https://www.facebook.com/med.over.net[/url]

HALO mama Silvana.

Čaki mal, a boš ti živela s tem fantom??Si ti zaljubljena v njega ala tvoja hči?
A zdaj boš pa poslušala druge, namesto svoje hčere.Madona ženska, pa komu hočeš ti v svojem življenju dobro.Drugim ali svoji.Pa kaj če je poba povprečen, ne vem kako in kaj, a misliš, da je to hčeri vnemar, če ga ima rada, če ga ljubi.
Kako pa lahko oceniš, dani primeren zanjo???
Morda po tem, kar pravijo drugi.
Me pa zanima, kaj so rekli za tebe njegovi starši, ko sta začela hoditi skupaj.Si bila za njih primerna pa za vso žlahto, znance in prijatelje.Sigurno je bil kje kakšen, ki je rekel, da bi lahko tvoj boljšo dobil.
Taki so ljudje, lepo te prosim, če ti niso fouš, ti pa privoščijo.Pa ne v dobrem, saj poznaš pregovor, a ne.
Daj hčeri podporo in ji daj vedeti, da ji stojita ob strani, na druge, predvsem pa na vse čenče, se pa požvižgaj.Daj svojemu otroku najbolje, kar lahko da neka mati.
Stoj ji ob strani.

Nasmehni se, nekdo te ima rad................

Kot mama bodi lepo modro tiho. Verjetno hči še ni pokazala znakov, da je nesrečna, ker bi verjetno ti to že opazila. Razen, če ti ne zaupa tako zelo, kot si morda misliš.
Kar se fanta tiče, seveda veš, da ne moreš vplivati na njeno izbiro. Tudi če jima kdaj res zaškripa, je ne smeš obsojati, ker vsak v življenju pač potrebuje eno šolo. Ene so krajše, druge daljše, ene težje, druge lažje. In vsekakor ji vedno stoj ob strani. Ne delaj napake in ji ne soli pameti, ker s tem jo boš samo odtujila.
Če pa vidiš, da je z njim srečna in da vse štima, potem pa se sploh nimaš kaj sekirat.

Pozdrav
Ne obremenujte se s tem,kaj drugi govorijo in mislijo.Pustite hčerko da živi svoje življenje.Sama sem imela tak problem.Sedaj sta skupaj že pet let.In sprašujem se samo-kaj bi bilo,da sem vstrajala-katastrofa.Nikoli si ne bi odpustia.Zato vam pravim,pustite druge,važni ste samo vi,invaša hčerka.
Srečno

Res, dokler je srečna tvoja hči potem vse najlepše.
Jaz bi se vseeno malo pozanimala o tem fantu, vendar tako, da ne bo prizadet nihče-ne tvoja hči ne on in njegovi starši. Zakaj-tudi v moji ožji žlahti je bilo nekaj podobnega, potem pa smo prišli do informacij, ki so šokirale vse… potem sta se razšla (ker se je zvedela njegova preteklost-ona je sicer to vedela že prej) in sedaj lahko rečem, da je naredila najbolj pogumno potezo v življenju-pustila tistega fanta in si našla nekoga, ki si ga res zasluži.
Če pa tvojo žlahto moti samo to, da ni tako lep…da vizuelno nista za skupaj se pa nikar ne sekiraj…kar je lepo je očem skrito.

Pridružujem se mnenju Primoža. Sama si je izbrala fanta (če prav ni “tip” od njene mame), dovolj je stara, da lahko sama odloča s kom se bo družila, s kom pa ne.
Besede tvojih prijateljev, sorodnikov me spominjajo na bivšega sodelavca, družinskega prijatelja – šaljivca, ki za vsak par, ki ga spozna, reče, da je njo škoda zanj, samo ko je spoznal mojega (takrat še bodočega) moža je z velikim veseljem oznanil, da ni mene škodaj zanj … ampak je mojega moža škoda zame:))))).

Res, dokler je srečna tvoja hči potem vse najlepše.
Jaz bi se vseeno malo pozanimala o tem fantu, vendar tako, da ne bo prizadet nihče-ne tvoja hči ne on in njegovi starši. Zakaj-tudi v moji ožji žlahti je bilo nekaj podobnega, potem pa smo prišli do informacij, ki so šokirale vse… potem sta se razšla (ker se je zvedela njegova preteklost-ona je sicer to vedela že prej) in sedaj lahko rečem, da je naredila najbolj pogumno potezo v življenju-pustila tistega fanta in si našla nekoga, ki si ga res zasluži.
Če pa tvojo žlahto moti samo to, da ni tako lep…da vizuelno nista za skupaj se pa nikar ne sekiraj…kar je lepo je očem skrito.

Ljudje zelo težko najdemo dobro in prijazno besedo. Če je vaša hči že dve leti z fantom in se raumeta, spoštujeta skratka se imata rada pustite govorice na miru. Kaj pa je za njih boljši fant. Morda finančno bolj podkovan ali visoko izobražen. Sami veste da denar ni mirilo važno je človeško srce kar pa ta fant zagotovo ima. Če še kdaj slišite take govorice se postavite fantu v bran.
Hčerka je še mlada in verjetno to ne bo njen zadnji fant, sem pa prepričana da se bo našel že kdo ki bo vsakega grajal oziroma bo vedel kaj slabega o njem. Pa to ni važno važno je da se onedva razumeta….

Vaša mnenja so me malce pomirila. Bom skušala govorice drugih sprejemati “skozi eno uho not skozi dugo pa ven”, saj hčeri želim samo dobro in dokler bom videla da sta oba s fantom srečna se ne bom nič vmešavala.
Vsem najlepša hvala za vaša mnenja.
lp Silvana

Kak je lepo videt, ko ljudje celo upoštevajo mnenja forumašev. 😉

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

BRAVO Silvana, tako te imamo radi 🙂

Nasmehni se, nekdo te ima rad................

Silvana, jaz sem stara 25 let in stanujem se doma. In imam natancno isti problem kot ga ima tvoja hci.
Imam fanta, ki ima dobro sluzbo, se nikoli nisem bila srecnejsa kot sedaj, ko sem z njim pa vendar ga moji starsi ne marajo. Sploh ga ne poznajo, ne vejo kaksen je najin odnos, ker naju nikoli ne vidijo skupaj, ampak so slisali, da bi lahko nasla boljsega. Jaz se s tem ne strinjam, ker me ima res rad, zame bi naredil vse, dobesedno obozujeva se. Ampak ne, mojim starsem ni dovolj, da sem jaz srecna, hocejo, da so z mojo izbiro srecni se oni. Komu na cast? Saj ne bodo oni ziveli z njim, se porocili z njim ipd.
Pusti hcerko naj bo s komer hoce, ce sama ugotovi, da si iz kateregakoli razloga zasluzi boljsega, naj do te ugotovitve pride sama in brez vmesavanja starsev.

Silvana, poslušaj svoje srce in ne drugih ljudi…. Če imaš hčer rada,moraš spoštovati njeno odločitev in se veseliti z njo.

Bila sem stara 17 let. Zaljubila sem se v fanta, ki je že 2x ponavljal, imel je družbo, ki sicer ni bila slaba v tem smislu, da bi se pretepali ali kradli, pač pa so postopali okoli in se ga kdaj pa kdaj napili. Ko sem ga spoznala, sem ugotovila, da je po duši zelo, zelo dober fant, vendar mu doma nekako niso nikoli nudili tega, kar naj bi starši nudili otroku: družino in ljubezen, pač pa je bil prepuščen bolj sam sebi.

Moji starši so seveda to zvedeli od “dobronamerne žlahte”, vendar mi tega sploh niso povedali in fanta branili, ker so vedeli, da so prepovedane stvari slajše, kot dovoljene, so pa budno spremljali razvoj dogodkov.

Danes je minilo od tega 23 let in ravno prejšnji mesec sva praznovala 20. obletnico poroke. Imam čudovitega moža, ki je tudi čudovit oče najinima otrokoma.

Mislim, da sem ti povedala vse!

P.S.:
Moja mami pravi, da ima super zeta.

Silva, katerikoli partner tvoje hcere nikoli ne bo odgovarjal vsem ljudem. A tvoja hci odgovarja njegovi druzini? Kaj ves kaj ti ljudje govorijo o tebi, tvoji hceri in tvoji druzini? Tebi mora biti pomembna samo sreca tvoje hcere in res se ne mores in nimas pravice vmesavati v njeno zivljenje. Tudi ce se je zmotila bo to njena sola, ki ji bo prav prisla v nadaljnjih vezah – vsak pac mora sam skozi zivljenje, seveda ob podpori ljudi, takrat ko le-to potrebujejo!!!
Ne predalckaj ljudi po tem kaj slisi, ampak jih sama spoznaj!
In tudi, ce ima fant cudno preteklost, kje pa pise da ni zdaj boljsi in da so bile vse le mladostniske muhe (karkoli ze je)? Ce pa opazke letijo na njegovo zunanjo – joj hudica ljudje premorejo mnogo vec notranje lepote kot zunanje. Ce se tice njegovih starsev – on vsekakor ni odgovoren za svoje starse in je svoja oseba. Glavno je le, da fant nudi tvoji hceri to kar potrebuje, da je srecna.

P.S. – tudi sama sem mama dveh otrok in sedaj mi na kraj pameti ne pride, da bi se vmesavala v njuna ljubezenska razmerja – in naj na koncu sama dodam, da sem tudi jaz bila na zacetu moje veze ne prevec priljubljena snaha pa se je neprimernost veze pokazala bolj z druge strani.

Zatorej draga Silvana, pusti casu cas in uzivaj svoje zivljenje!

kot si rekla. nimaš se pravice vtikavat v osebno življenje svoje hčerke. sploh če je fant kot si rekla prijazen, se lepo vede in na hčerki ne vidiš kake negativne posledice druženja z njim (v smislu, da je začela kaditi, kleti, se lagati, itd.).

ljudje imajo velikokrat dolge jezike. to menda že veš. in velikokrat pride do tega, da so ljubosumni na srečno drugega… in pač govorijo. taki pač so. tako da jih ne bi posebno upoštevala.

ti pa predlagam sledeče. ko naslednjič nekdo kaj takega vpraša, ga vprašaj zakaj tako misli. naj ti razloži svoje stališče, zakaj naj bi bil on preslab za tvojo hčerko. velikorkat se izkaže, da je vse skupaj kar nekaj. če pa bo kdorkoli imel kake pametne razloge, potem premisli o pogovoru s hčerko. če pa bo začel momljati, se izmotavati, skratka da od njega ne dobiš kakega pametnega argumenta, zamahni z roko in si reči, da hvala bogu, da nisi šla obremenjevat hčerke z neumnostmi drugih ljudi…

takole ti bom rekla:midva z fantom sva skupaj več kot eno leto,in se imava rada kljub temu,da so naju hoteli narazen spravit(njegovi starši)Zaupava si in nasploh si ne moreva več predstavljati življenja eden brez drugega.
Zato me jezi,ker nekateri ljudje namenoma širijo pomoje neresnične govorice,samo da ti škodujejo in te onesrečijo.Pusti naj se razvije med njima-onadva se najbolje poznata

A kaj je tisto kar si tvoja hči zasluži boljše?

Poljub je kralj dotikov

kok bi jst znorela da bi se moji ta stari vmešaval v moje življenje!!!sicer ne vem kaj maš ti od tega…će hočš hčerki dobr ji pusti odprte roke ker le iz svojih napak se kj naučimo!!

New Report

Close