Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja a otrokom branje pravljic koristi?

a otrokom branje pravljic koristi?

ZELLLOOOO!!!!!

Beremo vsak dan.
Sem doma, tik pred porodniško, mala je stara 26 mesecev in je nora na knjige. Zjutraj se zbudi, preobleče in vzame v roko knjigo. Kamorkoli gremo imamo s seboj kup knjig, ki jih lista in si izmišlja besedilo glede an slike. Beremo ji non stop. Pravljice in pesmice.
Uživam ob tem. Tudi sama zelo rada berem in mi je v veliko veselj,e da ima mala tudi veselje s pisano besedo. Menim, da branje zelo koristi in nikakor ga ne morem enačiti s filmom ali risanko, Marjanag, sploh en morem verjeti, da si kaj takega napisala. In da sta dve preveč???? Halo, kje jih pobiraš. Midve jih samo pred sopanjem prebereva dve in potem še nekaj pesmic, ki jo prijetno uspavajo. In potem ji zapojem uspavanko.

Sicer pa, na to temo je izdanih toliko dobrih knjig. Vzemite kakšno v roko. Saj vam ni treba brati le priročnikov o negi telesa ali pa kuhasrkih knjig. Preberite kakšno strokovno s področja branja.

lp

” Beri in se pogovarjaj z mano. To je mojih najlepših 20 minut v dnevu”
znana misel.
Mislim, da bi morali starši biti deležni knjižne vzgoje za najmlajše predvsem predšolske otroke.
Ja, na splošno premalo beremo našim otrokom.
Res je. Otroci se razlikujejo. Vendar eno je zagotovo: otroku je potrebno privzgojiti čut za predpisalne oz. predbralne sposobnosti. In tukaj glavno vlogo odigramo lahko starši in mu s tem podarimo bogate izkušnje. Na samo poslušanje pravljice kot takšne oz. da nekaj počnemo samo, da mine čas. Otrok se ob pravljici sprosti, pridobiva nove izkušnje,bogati svoj besedni zaklad … še bi lahko naštevali.Še bolj toplo in mehko pa je, če smo v objemu… mmmmm
grem brati pravljice mojim nadobudnežem. Pri nas jih ni nikoli dovolj. :)))
nočko,

New Report

Close