Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Gradimo, opremljamo in urejamo dom A mi kdo razloži prosim glede sedežne

A mi kdo razloži prosim glede sedežne

Kako se z materiali za sedežno garnituro, kateri so najslabši oz. a ste sploh pazljivi na prevleko ali pač kupite najceneje?

Da ne zakompliciram preveč, predvsem me zanima najbolj optimalna izbira, da ni čiš šit pa da ni predrago.

Pri nas smo grozni uporabniki sedežne in za nas ni nič drugega, kot vzmetena in usnjena garnitura, s kompaktnim in trdnim okvirjem. Pobrišeš in je, pa mečeš se lahko na njo kolikor hočeš, pa se ji nič ne pozna. Taka pa seveda stane kar nekaj denarja.
Druga varianta je, da kupimo najcenejšo in jo čez 3 leta brez slabe vesti zamenjamo, nekje v 10-15 letih smo z denarjem na istem.
Če bi živela sama, bi lahko kupila največji klump za nič denarja, pa bi mi ostala ohranjena več kot 10 let.

Vse je odvisno od tega, kakšni uporabniki ste, kaj si želite, kaj vam sploh paše v prostor itd.

Pred 12 leti smo kupili Natuzzijevo sestav, 220 cm trosed , dva fotelja in tabure namesto mize cca 4500 eur je koštalo-smo gledali, da je goveji boks z ozkimi “žilami”, ne taširokimi, ker je tak tudi cca 30% dražji zaradi zdržljivosti, so nam tako tudi svetovali. Pa nam ni žal, nikakor, ker je tudi ogrodje zelo kvalitetno, se ni po sredini trosed nič “ugreznil” z leti – sedimo gor brez pokrivanja z dekami, tudi pes gre gor, nič uničeno, nič odrgnjeno, je pa res da redno tedensko čistim z robci za odstranjevanje ličil, takimi , ki so na oljni osnovi, ne vodni – usnje je pač koža in potrebuje tudi maščobo in ne vlago, da ostane v formi, 2x letno pa očistim s posebnim čistilom za usnje in namažem še z negovalnim losjonim, ki je v tem setu-naredi tak zaščitni film. Kupujem preko nemškega Amazona -set je 50 eur cenejši, kot bi ga lahko kupila pri slovenskem ponudniku, en set zrži cca. 2 leti.

Če se bomo naveličali tega sestava, bomom zagotovo spet kupili kvalitetnega v usnju, ne v blagu. Usnje je tudi super, ker te pozimi nazaj greje, ko na njemu sediš, poleti je pa tudi prijeten občutek. Pa najbolj higiensko je za očistit.

Aha še podatek – je od začetka zdržala dva majhna otroka – vse plezanje, skakanje, kobacanje telovadbo – nismo dol podili in prepovedovali, ker smo želeli stestirat, če je kvaliteta res upravičila ceno – nam jo je.

Odsvetujem umetno usnje – po petih letih je bila za v kanto. Zdaj imam že 3 leta sedežno iz blaga. Je kot nova. Nimam v planu še kmalu menjat. Nam blago bolj ustreza kot usnje. Nemška kvaliteta – špica. Na sedežni veliko sedimo in ležimo.

Pred leti sem živela eno poletje v stanovanju s krasnim usnjenim kavčem in foteljem. Pa mi ni bilo čisto nič prijetno se gor usest v kratkih hlačah recimo, mi je bilo hladno in sem si zmeraj kakšno deko ali odejo pod rit in noge podlagala. Če je bilo pa fajn vroče, pa prav tako, da nisem švicala direkt na usnje. Meni so za valjanje pred tv, branje in take zadeve veliko bolj prijetne sedežne in kavči iz blaga. Ker nimam otrok, mi sedežne noben ne uničuje in lahko kupim kakšno cenovno ugodno zadevo. Poleg tega ne rabim kvalitete za 10+ let, ker bi se prej naveličala…

Ej sorry, ampak to je pa daleč od resnice. Pozimi te zebe, če se z golo kožo nasloniš, poleti se pa limaš gor. Je pa najlažje za čistit, to se strinjam.

Ej sorry, ampak to je pa daleč od resnice. Pozimi te zebe, če se z golo kožo nasloniš, poleti se pa limaš gor. Je pa najlažje za čistit, to se strinjam.[/quote]

Jah, pridi stestirat, pa potem pametuj… Je razlika,kako je usnje obdelano in je razlika v strojenju, posledično pa tudi kakšen občutek jeko sediš na njem.

Sicer predvidevam, da ne posedaš gor z nago ritjo ali golim telesom, če se pa v kratkih rokavih gor vsedeš, se pa tudi ne nalimaš gor – tpa seveda, da se redno umivaš, ne pa da tudi poleti pod tuš samo 2x tedensko, kot beremo tukaj 😛

Ej sorry, ampak to je pa daleč od resnice. Pozimi te zebe, če se z golo kožo nasloniš, poleti se pa limaš gor. Je pa najlažje za čistit, to se strinjam.[/quote]

Jah, pridi stestirat, pa potem pametuj… Je razlika,kako je usnje obdelano in je razlika v strojenju, posledično pa tudi kakšen občutek jeko sediš na njem.

Sicer predvidevam, da ne posedaš gor z nago ritjo ali golim telesom, če se pa v kratkih rokavih gor vsedeš, se pa tudi ne nalimaš gor – tpa seveda, da se redno umivaš, ne pa da tudi poleti pod tuš samo 2x tedensko, kot beremo tukaj :P[/quote]

Usnje je usnje. Sem presedela na več sedežnih kot ti…tako da, baby zapri in prodajajo svoje poznavanje lolekom.

Sicer predvidevam, da ne posedaš gor z nago ritjo ali golim telesom, če se pa v kratkih rokavih gor vsedeš, se pa tudi ne nalimaš gor – tpa seveda, da se redno umivaš, ne pa da tudi poleti pod tuš samo 2x tedensko, kot beremo tukaj :P[/quote]

Usnje je usnje. Sem presedela na več sedežnih kot ti…tako da, baby zapri in prodajajo svoje poznavanje lolekom.[/quote]

Ohohoho, lejjolej, ker se mi ravno trenutno da – baby poimenovanje bi ti meni ponujala ženše no, daj se umiri, obnašaš se, kot da si absorbirala že vso “strokovnost” na področju leder sedežnih :))))). No ja, razlagamo si lahko tudi takole, da morda si jih pa res več stestirala po par deset minut pod svojo ritjo prijetno s koristnim, pa zato veš. V tem primeru – upravičeno verjamemo :)))

In pa seveda – če si jih prodajala. Ampak – a si tudi imela naprimer deset let eno ? A da ne – jah no, vidiš, potem se pa ne repenči s ponujanjem svoje “baby zapri” in lolekizmom….

Ravno sem hotela napisati, da usnje ni enako usnju. Tudi mi imamo 10 let starega Natuzzia v svetli bež barvi in je kot nov. Z razliko od vašega, na našem poleg familije, spi maček :-).

Mah, usnje je usnje, kakorkoli obračate. Večinoma se kupuje zaradi prestiža, videza, ne zaradi udobja. Ker udobno pač ni.

Mi smo bili prisiljeni v nakup usnjene sedežne, ker imamo doma alergika na pršico. Kupili smo eno višjega cenovnega razreda, veliko, udobno. Po štirih letih je kot nova, brez posebne nege (enkrat letno jo namažem s posebno emulzijo in občasno obrišem). Ob dveh majhnih otrokih. In ja, usnje ni enako usnju, so različne kvalitete in razlike so očitne. Naša sedežna poleti ni vroča in se nanjo ne limamo. In pozimi si nič ne podlagamo pod rit in nas nič ne zebe.

Pri tašči imajo usnjeno že več kot 10 let. Je še vedno Ok, ampak usnje je usnje in jaz to nebi imela nikoli, pa še čez leta rata tako zaležano. Poleti se gor zalimaš ko ena nalepka in peče ko greš dol,. pokrivat pa sedežne ne mislim. Toliko o usnju.

Vsi prijatelji ki so kupili sedežno z umetnim usnjem so jo po 3 letih vrgli v smeti pa magari je bila skoraj 2000€ nima veze vse se po 3 letih olupi in je za v koš. Toliko o umetnem usnju.

Še najbolj sma zmagala midva ki imava sedežno z blagom, cena je bila 1400€ kar vseeno ni 4500 kot je nekdo dal, po 3 letih je še vedno skoraj kot nova, edino kako čiščenje z vodnim sesalcem bi rabla, drugače pa mislim da bo zdržala še vsaj enkrat toliko če ne več. Toliko o blagu.

Kako je res z usnjem? Tule berem….a res je lahko usnje različno, sploh glede tega kako je strojeno in kakšen občutek je potem na golo kožo?
In potem še če primerjam umetno vs naravno usnje..koliko je to razlika v ceni?

Če iščeš kaj bolj kvalitetnga…pa da bo vsaj malo znižana cena…maš ravn sejem abient te dni na gospodarcu, pa vem da majo posebne popuste. Pa še tam ti bojo znali svetovat glede dilem, maš več različnih raztavljalcev na kupu 🙂

Objava čaka odobritev

New Report

Close