Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Arhiv Sociala Arhiv – Sociala A kdo živi (je živel) na Norveškem?

A kdo živi (je živel) na Norveškem?

A frog in the Fjord. (preberi)

tegale modela posluši, vrhunski je https://val202.rtvslo.si/2017/01/janez-miklavzin-ribic-norveska-naj/

Bila “gor” veckrat po par tednov. Nisem pa delala tam tako da o “življenju” tam težko komentiram. Sicer pa imam same pozitivne izkušnje z norvežani. Če folk ne obira in se ne vtakne v vsako reč ga prec označite za “hladenega in nedostopnega”. Dejstvo pa je da so se navajeni brigati zase in izpadejo za nas hladni. Nikoli mi nihče ni odrekel pomoči, glede vzgoje otrok se definitivno zgledujem po njihovih principih..zgled je na prvem mestu. Nasploh mi je všeč njihov način razmišljanja in življenja. Predvsem prioriteta je družina, pravila da se jih držimo in poštenje. Narava pa je top od Kristjansanda pa do Kirkenesa.

Bili večkrat kot turisti.
Zelo lepa narava, vse zeleno, voda povsod, vse urejeno, minimalistično, lep odnos do narave, živali…. kot turistu mi je zelo všeč. Se mi zdi, da ljudje ne komplicirajo, sprejemajo življenje tako, kot je, vedno prijazni, ustrežljivi.
Hrana v trgovinah nekoliko dražja, v restavracijah zelo draga, pijača še bolj, gorivo tudi. Imaš pa veliko stvari, ki so brezplačne. Lahko kampiraš povsod, če ne motiš nobenega in če počistiš vse za sabo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close