A kdo zivi in dela v De, At… kje oddate napoved za dohodnino?
Samo ta krivim
Smatram da vsebina mojega pima ze ob uvodu pove komu je namenjena in ce to nisi ti se oproscam in nevem zakaj se pocutis prizadet, ti nisi kriv.Toda je logicno da tisti ki delajo(,na primer v Avstriji) in vzdrzujejo druzino doma(SLO) ne prispevajo nicesar sloveniji.Po moji logiki,Na primer druzina uziva zdravstvo,solstvo,varnost itd v sloveniji na racun drugih davkoplacevalcev,- mar ne?!
Lp
To, kar si napisal sedaj, pa menim, da je dovolj dosledno napisano komu je namenjeno.
In sem tukaj enakega mnenja kakor ti – skratka – če delaš v tujini – plačuj davke v tisti državi, kjer živiš, ali pa v obeh, če denimo tvoja družina še biva v Sloveniji (partner, otroci) – vključno z človekom, ki je zaposlen v tujini.
Ampak kolikor mi je znano, mora vsak Slovenec, ki dela v tujini, in je davčni rezident v Republiki Sloveniji vsak mesec sproti odvajati prejeti dohodek v tujini na slovenskem davčnem organu. Tukaj pa se poštevajo olajšave kot so prevoz na delo, stroški malice, stroški stanovanja v tujini – tako da se tudi tukaj da malce manipulirati z davkom v Sloveniji.
Lp.
No ja, me veseli da se strinjava.Ceprav se slisi tako, nimam namena kritizirat ljudi, ker vsak pac zivi po svoje, Mora biti res slabo za nekatere v RS da se jim izplaca delat v tujini kljub temu, da placujejo davek dvakrat.
Lp
Forum je zaprt za komentiranje.