Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Hormonske motnje A je vzrok ščitnica?

A je vzrok ščitnica?

Pozdravljeni,

prebrala sem kar nekaj tem, ki so natem forumu in sedaj sem dobila občutek, da tudi sama imam mogoče težave s ščitnico.

V zadnjega pol leta se mi je menstruacijski ciklus skrajšal iz 21 dni na 14, nimam spolnih odnosov, ker sem samska pa se mi vendarle pojavljajo vnetja nožnice, kljub depliaciji nog z depilatorjem mi dlake rastejo tako hitro, da jih moram depilirat vsak teden. Opazila sem tudi poraščenost po obrazu po ličnicah in brkice. To so najbolj opazne spremembe.

Ker pri svoji zdravnici nisem bila že skoraj več kot leto dni, me zanima ali naj grem in ji rečem da mi naj opravi preiskavo za delovanje ščitnice – zdi se mi malo nerodno, ker nevem kako bo reagirala.

Hvala na kakršnem kolu mnenju, in še veliko potrpljenja pri vašem delu

LP

Spoštovani!

Skrajšan menstrualni ciklus, vnetja nožnice in povečana poraščenost niso najbolj značilni za moteno delovanje ščitnice. Morda gre za tako imenovani sindrom funkcionalne androgenizacije o katerem je bilo na forumu že govora. Priporočam obisk pri izbranem ginekologu.

Lep pozdrav!

************************** Asis.dr. Edvard Pirnat, dr. med., spec. internist - tirolog

New Report

Close