Najdi forum

No da slisim? Odvisnik od drog cist ze 14 let, locitev starsev (tvoja krivda ker si to zelel in jih preprical), nedokoncana sola, posilstvo, prva nosecnost sum na downov sindrom, drugi otrok zaradi rsv na intenzivni, smrt druzinskega clana. Kako lahko nekdo gre cez vse to in je ok? A je sploh mogoce da si po vsem tem se pk?

Pozdravljeni!

Soočanje z zaporedjem življenjskih izzivov, kot so dolgotrajna odvisnost, razpad družine, ovire v izobraževanju, doživljanje nasilja, zdravstvene težave vaših otrok in izguba bližnjih, predstavlja izjemno breme. Takšne izkušnje lahko močno vplivajo na vašo psihično dobrobit, občutek lastne vrednosti in zmožnost, da vidite upanje ali pozitivno prihodnost. Kljub temu, ne glede na težavnost poti, obstaja možnost za okrevanje in iskanje notranjega miru.

Na vašem potovanju je ključnega pomena, da si dovolite čutiti in izražati svoja čustva, ne glede na to, kako boleča ali zapletena so lahko. Priznavanje in soočanje z bolečino, strahom in obupom je temelj za začetek procesa zdravljenja. Razumevanje, da pot okrevanja pogosto ni linearna in je sestavljena iz vzponov in padcev, odkritij in nazadovanj, je del človeške izkušnje.

Iskanje podpore je bistven korak na tej poti. To lahko vključuje povezovanje s prijatelji ali družinskimi člani, ki lahko ponudijo razumevanje in oporo. Prav tako je lahko koristno raziskati profesionalno pomoč, kot je psihoterapija, ki ne osredotoča le na simptome, ampak išče globlje vzroke za težave. Psihoanalitična psihoterapija vam lahko omogoči globoko in pomenljivo razumevanje samega sebe, spodbuja introspekcijo in spoznavanje vzorcev, ki vplivajo na vaše življenje in odločitve.

Pomembno je tudi, da skrbite za svoje fizično zdravje, saj telo in um delujeta soodvisno. Včasih celo majhne spremembe v dnevnih navadah, kot so telesna aktivnost, uravnotežena prehrana in zadostno spanje, lahko močno vplivajo na vaše počutje.

Na koncu, ne glede na težave in bolečino, je pomembno vedeti, da obstaja upanje in možnost za spremembo. Vsak korak naprej, ne glede na to, kako majhen se zdi, je pomemben in potrjuje moč vašega duha. Vas vabim, da napišete tudi kaj več, če boste tako čutili.

S prijaznimi pozdravi,
Miha Štrukelj

Mag. Miha Štrukelj, Psihoanalitični psihoterapevt v Ljubljani, Link: Psihoterapija Štrukelj

New Report

Close