Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Zdravo življenje Kajenje A je kdo probal prenehati z hipnozo?

A je kdo probal prenehati z hipnozo?

Še malo pa bom imela dve leti, da sem nekadilka…prenehala z hipnozo, pa me zanima, če je še kdo tako nehal in kakšne izkušnje ima?

moja sestra- kadila ni en dan, nato pa je spet začela:( bila pa je pri nekomu na Hrvaškem??

Zdravo!
Ravno zdaj se z možem aktivno pogovarjava o njegovem prenehanju kajenja in iščeva vse poti. ali bi lahko prosim malo bolj natančno opisali potek te metode, kje se to izvaja, cena.
Hvala in lp!
PA VSE ČESTITKE;KER VAM JE USPELO!!!!

Zdravo,

jaz bom poskušala v nedeljo – so me prepričali prijatelji, ki jim je po tej poti uspelo. Tako da poročam drug teden. Lahko napišeš kaj več o tvoji izkušnji? Kako pa je bilo s “stranskimi” dejavniki, kot so pridobivanje kil, prebava, nervoza?

Lp A.

No, nekaj kil sem sigurno pridobila, ker pač nekje je treba denar zapraviti….;)) Vendar jaz sem imela srečo, da sem drugače suha, pa se to ne pozna preveč. Tudi jaz sem bila na Hrvaškem. Plačala sem 55 €, pa mi sigurno ni žal. Je pa res, da z samimi besedami ne prenehaš kaditi. Mislim, da treba imeti kar nekaj volje tudi. Pa seveda pospravljeno na podstrešju…;)) No, jaz nisem imela abstinenčnih težav, ni se mi luštalo cigareta, nikotina. Bolj sem imela problem kako zaposliti roke, ker sem prej kadila tudi do 40 cigaret na dan!!!! Mislim pa, da velika večina, ki je bila na takšni hipnozi, začne nazaj kaditi iz same radovednosti, ker, da bi mu naj cigareta smrdela….pa prvih nekaj dimov sigurno, potem pa potegne nazaj…no, sedaj po dveh letih se vse spravilo v normalne tokove…ni neke nervoze, cigaret smrdi…v stanovanju se ne kadi…bolj paše družba nekadilcev….mislim, da je predvsem velika prednost, da ne zastrupljam drugih, ki so živeli z menoj….vsem, ki se spravljate na pot nekadilcev želim veliko volje in moči!

ena nekadilka napisal:

> No, nekaj kil sem sigurno pridobila, ker pač nekje je treba
> denar zapraviti….;)) Vendar jaz sem imela srečo, da sem
> drugače suha, pa se to ne pozna preveč. Tudi jaz sem bila na
> Hrvaškem. Plačala sem 55 €, pa mi sigurno ni žal. Je pa
> res, da z samimi besedami ne prenehaš kaditi. Mislim, da treba
> imeti kar nekaj volje tudi. Pa seveda pospravljeno na
> podstrešju…;)) No, jaz nisem imela abstinenčnih težav, ni se
> mi luštalo cigareta, nikotina. Bolj sem imela problem kako
> zaposliti roke, ker sem prej kadila tudi do 40 cigaret na
> dan!!!! Mislim pa, da velika večina, ki je bila na takšni
> hipnozi, začne nazaj kaditi iz same radovednosti, ker, da bi mu
> naj cigareta smrdela….pa prvih nekaj dimov sigurno, potem pa
> potegne nazaj…no, sedaj po dveh letih se vse spravilo v
> normalne tokove…ni neke nervoze, cigaret smrdi…v stanovanju
> se ne kadi…bolj paše družba nekadilcev….mislim, da je
> predvsem velika prednost, da ne zastrupljam drugih, ki so
> živeli z menoj….vsem, ki se spravljate na pot nekadilcev
> želim veliko volje in moči!
>
Spoštovana nekadilka!

Najlepša hvala za lepo pozitivno izkušnjo!
Zelo dobra je vaša ugotovitev, da je marsikdo ponovno začel, ker je poskusil z eno cigareto. Zato svetujemo, da bivši kadilec NIKOLI (tudi iz radovednosti ne) ne prižge več tobaka. To je dobesedno igranje z ognjem.
Čestitam in še enkrat hvala!

Prav lep pozdrav in lep dan želim dr. Tomaž Čakš , dr. med.

Jaz sem bil pred dvema letoma v Poreču,na odvajanju kajenja z hipnozo,od takrat ne kadim ,prej 36 let po dva zavojčka na dan.Občasno imam še abstinenčne težave,ki pa so čedalje redkejši.lep pozdrav vsem ki bi radi nehali!

Živjo,

tudi jaz sem bila na hipnozi z dvema prijateljicama. Sama potem nisem kadila en teden, čez nekaj časa sem nehala brez hipnoze in zdržala dva meseca, zdaj spet načrtujem prenehati s tem, upam da za vedno.

Prva pijateljica pa po hipnozi ni kadila 6 mesecev.

Druga pa je uspela popolnoma prenehati!!!

Tako, da mislim da je uspeh odvisen predvsem od trme in odločnosti posameznika. Dvomim da ima hipnoza kaj pri tem.
Ampak to je samo moje mnenje.

Veliko uspeha vsem!

Živjo!
Tudi sama sem bila strastna kadilka celih 30 let, zadnja leta celo po dva zavojčka na dan. Ob kakšnem posedanju v družbi zvečer pa še kaj več.
Zdravje me je precej načelo (Bechterew); suhica, kljub temu, da sem rada jedla. Decembra je minilo 4 leta od kar sem bila na akupunkturi in od takrat še na misel mi ni prišlo, da bi prižgala cigareto! Akupunktura je bila uspešna, pridobila lepo število kg – a kaj je to v primerjavi z življenjem v čistem zraku!
Mož še sicer kadi, a me to ne moti tako, da bi sama prižgala, moti me vonj cigaret in to tako, da ne morm nikomur povedati. Hvala bogu :), da je malo doma, ker se težko izognem prepiru glede cigaret. Opazila sem, da se tudi izogibam lokalov, kjer se kadi, zlasti zato, ker se mi potem garderoba navleče cigaretnega vonja. Skratka cigaretni vonj mi smrdi, da je kaj!
Skratka akupunktura mi je pomagala, nisem imela dobene krize niti naslednji dan, niti kasneje; problem je le bil en čas z rokami, ker z njimi nisem imela kaj početi.
Lep pozdrav vsem, posebaj pa tistim, ki se bodo odločili za prenehanje kajenja!

Sanja napisal:

> Živjo!
> Tudi sama sem bila strastna kadilka celih 30 let, zadnja leta
> celo po dva zavojčka na dan. Ob kakšnem posedanju v družbi
> zvečer pa še kaj več.
> Zdravje me je precej načelo (Bechterew); suhica, kljub temu, da
> sem rada jedla. Decembra je minilo 4 leta od kar sem bila na
> akupunkturi in od takrat še na misel mi ni prišlo, da bi
> prižgala cigareto! Akupunktura je bila uspešna, pridobila lepo
> število kg – a kaj je to v primerjavi z življenjem v čistem
> zraku!
> Mož še sicer kadi, a me to ne moti tako, da bi sama prižgala,
> moti me vonj cigaret in to tako, da ne morm nikomur povedati.
> Hvala bogu :), da je malo doma, ker se težko izognem prepiru
> glede cigaret. Opazila sem, da se tudi izogibam lokalov, kjer
> se kadi, zlasti zato, ker se mi potem garderoba navleče
> cigaretnega vonja. Skratka cigaretni vonj mi smrdi, da je kaj!
> Skratka akupunktura mi je pomagala, nisem imela dobene krize
> niti naslednji dan, niti kasneje; problem je le bil en čas z
> rokami, ker z njimi nisem imela kaj početi.
> Lep pozdrav vsem, posebaj pa tistim, ki se bodo odločili za
> prenehanje kajenja!

Spoštovana Sanja!

Hvala za lep prikaz vaše izkušnje. Zanimivo ste opisali vaše prenehanje in kako vas sedaj dim moti. Dobro je, da ste uspeli kljub temu, da vaš mož kadi. Velikokrat je namreč tako, da se ob partnerju-kadilcu težje prenehuje. Vam je uspelo! Čestitam!

Prav lep pozdrav in lep dan želim dr. Tomaž Čakš , dr. med.

Juhu….danes sta pa polni dve leti, da sem nehala…pa se kar dobro počutim, kljub 10 kg viška….;)) Dim me precej moti, če se le da se izogibam lokalov in kadilcev. Komaj že čakam, da bo sprejet zakon, da se ne sme kaditi v lokalih. Tudi ostalim želim, da se otresejo te grde navade. Lep dan vsem, predvsem mamicam pa naj bo ta dan nekaj posebnega!

ena nekadilka napisal:

> Juhu….danes sta pa polni dve leti, da sem nehala…pa se kar
> dobro počutim, kljub 10 kg viška….;)) Dim me precej moti, če
> se le da se izogibam lokalov in kadilcev. Komaj že čakam, da bo
> sprejet zakon, da se ne sme kaditi v lokalih. Tudi ostalim
> želim, da se otresejo te grde navade. Lep dan vsem, predvsem
> mamicam pa naj bo ta dan nekaj posebnega!
>

Čestitam in se veselim z Vami

Prav lep pozdrav in lep dan želim dr. Tomaž Čakš , dr. med.

Moj oči je nehu kadit, ker mu je mami obljubila, da bo neki nardila zanga k mu zeeelo velik pomen…pač da gre z njim…in ne kadi že skor en let…prej pa min dve škatli ta mehkih 57 na dan 😀

vse se da, če se hoče;)

Pozdravljeni
Pred dobrim letom sem bila pri g. Raušu v Poreču na hipnozi, kadila samo dva dni nisem.
Poznam jih kar nekaj, ki so po tej hipnozi sicer prenehali s kajenjem, pa so začeli spet kaditi.
Kasneje sem bila 3x ali 4x kot samoplačnik pri psihiatru na privatni hipnozi (nad 60 EUR za eno hipnozo), pa ni bilo nobenega učinka.

Mislim, da je VOLJA tista, ki odvaja, ne hipnoza.

Spoštovana!

Vsekakor se strinjam, da je volja izjemno pomebna! Nekateri pa vseeno potrebujejo določen stimulus ali pomagalo. Veliko obstaja različnih pomagal, enemu pomaga nekaj, drugemu drugo. Menim, da je vsaka stvar, ki nekomu pomaga, dobrodošla. Nikoli ne vemo, kaj bo tisto odločilno, ki bo pri posamezniku prevagalo v pozitivno stran in bo prenehal s tobakom. Zelo pomebno je spremeniti način življenja in začeti pozitivno gledati na svet. Videl sem veliko primerov, ki so izgledali brezupni in vendar jim je uspelo. Zato nad nikomer ne obupam in menim, da nihče ne sme obupati nad seboj. Seveda gre zelo redko z lahkoto, v večini primerov je potreben napor in vendar se ta izplača. Tako kot ste poplačani s čudovitim pogledom z vrha gore, na katero ste se z trudom (in voljo) povzpeli.

Prav lep pozdrav in lep dan želim dr. Tomaž Čakš , dr. med.

SPOŠTOVANI!

Najprej vas vse skupaj pozdravljam.Naj na kratko povem, kaditi sem začela pri cca.16-18 letih, kadila 8 let, nato pa prenehala,na lahek način,pač z odločitvijo, da preneham,po porodu. Ponovno sem začela kaditi po več kot 10 letih,na iniciativo drugih, daj no, kaj se delaš fino, samo enega sem prižgala, in drugi dan spet, sledil je tretji in …. in kar naenkrat sem postala ponovno redna kadilka.Nisem se ustavila, kadila sem vsaki dan več in več in cigarete so mi bile na prvem mestu.Kadila sem 2-3 škatle na dan.Kar vleklo meje.Zavedati sem se začela, da to ni v redu,vsak dan sem si obljubljala,da bom nehala. Trudila sem se ful in izprobala vse variante, bonbone, obliže,tablete Zyban, kar 1 leto z presledki, pa nič. Po prenehanju jemanja tablet Zyban, se mi je še bolj kadilo.Pristala sem na 4-5 škatlicah dnevno.Vedno in povsod so mi bili cigareti prvi, čik za čikom, podnevi in ponoči.Kadi mož in kadi sin.Nekega dne mi vleti kolegica z idejo, da je zvedela za nekoga ,ki dela na osnovi hipnoze v Poreču.Pristala sem, da grem z njo dol in da odvlečem sina, da bo nehal kaditi, kot on je še mlad, meni pa tako in tako ni pomoči.

Odšli smo v Poreč.Pred njegovo hišo sem kadila,saj sem trdila, da meni ni pomoči, NAJ POMAGA SINU.Poslušala sem njegov nagovor in si mislila svoje. Kolegica me je prepričala, da naj grem še jaz not, da ne bom zunaj stala,in res pol čika sem ob vstopu vrgla ven čez vrata.Hipnoza ni bila nič posebnega vse sem vedela, kaj se dogaja,njegovo nakladanje, da so cigareti fuj, fuj, in da mi to netreba, sem si mislila, ma ti si neumen,trajalo je cca. 20 -30 minut, s kolegico smo se smejale,in naju je hotel še ven poslati.Zdržale smo do konca.Zapustili smo prostor, šli ven in ni se mi kadilo.Sin je takoj prižgal cigaret, kot- kadi se mi.Čakala sem, pa kar mi ni blo do čika.Odpravili smo se domov in se ustavili v gostilni,na kavi tam je prižgala še kolegica.Malo me je prijelo,pa se mi je v misli prikradla misel,da se vprašam kaj rabim????Gibe, navada. Ja to.Naročila sem si ledeno kavo s slamco.Z njo sem se igrala, kar več kot 10 dni.Ne morem verjet, a danes je 2 leti in 4 mesece odkar nekadim .POMAGALA MI JE HIPNOZA, V KATERO NISEM VERJELA.in malo moje volje,in misli, zdaj ne rabim,ko me zagrabi bom prižgala.Počutim se svobodno, in šele po več kot dveh letih me kajenje hudo moti, kot da nisem nikoli kadila.Težim domačim, naj nehajo.Cena so kilogrami in ponovno ga bom obiskala zaradi kg, drugič, saj pomaga tudi pri tem.

SAMA SEM PREIZKUSILA TUDI TO VENDAR ROKO NA SRCE KDO OD TISTIH KI JE PRENEHAL Z HIPNOZO IN JE ZAČEL PONOVNO KADITI,JE PO HIPNOZIPREDEN PRIŽGAL CIGARETO POKLICAL PO TELEFONU KOT JE SVETOVAL. KOLIKOR VEM OD TISTIH KI JIH SAMA POZNAM NIHČE KOT TUDI NITI JAZ.
MISLIM DA VSAK POSAMEZNIK MORA NAJTI SVOJO METODO ZA PRENEHANJE.

RES JE NIKKY8, VSAK MORA NAJTI METODO IN V TEM JE BISTVO.
BISTVO JE, DA NJEGOVA POMOČ DELUJE.
RES PA JE DA SE NE držijo njegovih navodil, da ga pokličejo po telefonu, PA SPET PRIŽGEJO.
PRAV TAKO NAJ POVEM, DA NJEGOVA HIPNOZA DELUJE ZA DEBELOST.Sama sedaj delam na temu, res pa je, da sem bila v vezi tega tam že 2x.Prvič sem začela grešiti, sedaj po drugi hipnozi mi uspeva.POTREBNO JE VZTRAJATI!

Resnično je potrebno malo vztrajati, jaz sem marca imela cele tri leta, da sem nehala. Sem zelo vesela, ponosna nase. Prej včasih sem mislila, da jaz nikoli ne bom to uspela. Mislim, da se mi je tisti izlet v Poreč bogato poplačal….;))) Sla sem kar sama, vse skup vzela kot izlet, da sem si malo še mesto in okolico ogledala, posedela ob morju. Sedaj pa mi tako smrdijo cigareti, da joj! Da le tako večno ostane!

Sem pa radovedna kako poteka hipnoza proti debelosti!

New Report

Close