A je kdo držal 40 dni?
Pozdravček!
Veseli bi bili povratne informacije kako ste videli in doživeli akcijo 40 dni brez alkohola, ki se je iztekla prejšnji teden?
1. Ste se je morda držali? Zakaj?
2. Imate kakšno zanimivo zgodbo, osebno izkušnjo, kakšen vic, štos …?
Najboljši komentarji bodo objavljeni na brezalkohola.si.
Vaš trud pa bo tudi nagrajen s praktično nagrado.
Andreja, MON
Podpiram akcijo.
Ker imamo v bljižnji družini probleme z alkoholom že več let, sem lani letak postavila na vidno mesto, kar zraven križa. Jaz sem imela to stalno v mislih .Komur je bilo namenjeno pa se je najbrž raje obrnil stran.
Sama alkohola ne pijem.včasih pol kozarčka ob kaki res posebni priložnosti, da nazdravimo, pa še to ponavadi pustim. Zdi se mi, da je alkohol v naši družbi še vedno preveč tolerirana razvada. Pač kaj pol, če je kak dan malo preveč, saj nio vsak dan, saj nikomur ne škodi, saj…
vse preveč saj-ev. To je okolica, kaj pa družine, ki živimo s tem? In zdravljenje. Lažje nam je povedat, da gremo na kemoterapijo, ker pač imamo raka kot pa da smo pogumni in smo se odločili za zdravljenje.
Upam, da bo še več preventive in bo uspešna. Hvala
Tudi jaz sem se držala, ampak že itak zelo redko kaj spijem. Pravzaprav – se opravičujem, sem se pregrešila – pojedla sem en griote čokoladni bonbon. :))))
Na žalost se tisti, ki bi jim abstinenca koristila, akcije niso držali, večini se celo zdi trapasta in smešna, tako da žal ne verjamem, da je bilo kaj efekta. Amapak nekje je treba začeti. Res nam manjka preventive, kurativa je pa tudi bolj slaba. :(((
Sicer pa, dokler bo vino cenejše od soka, kakšnega izboljšanja tudi ni pričakovati. In dokler bo država dopuščala, da imamo najcenejši alkohol in najdražji kruh v Evropi, tudi ne. Sramota.
Tudi midva s partnerjem sva se odločila pridružiti postni akciji. In zdržala, pa čeprav sva imela oba v tem času rojstna dneva, ko se običajno nazdravi z alkoholom.
Bila sva deležna nemalo začudenja okolice pospremljenega s komentarji v stilu:”kaj se greva, če sva v kakšni novi sekti,…itd”
Drugače je bil pa to prvenstveno preizkus same sebe, saj je normalno, da se na smučišču pogreješ s “huhancem”, nazdraviš za rojstni dan s šampanjcem, pa tudi ob navadnem kosilu kdaj zapaše deci Refoška.
Komentar o akciji:
Mislim, da tisti, ki ga redno pijejo, ne bodo nehali zaradi te akcije. BTW: kajenje velja v slov. družbi še vedno za večjo delikventnost kot pa pitje alkohola. Žal so za rešitev tega potrebni trši prijemi “krivih”, tudi iz strani bližnjih.
Za nas, ki pa spijemo nekaj kozarcev na leto, je pa popolnoma vseeno kdaj se to zgodi in ne vidim pametnega razloga, da se to ne bi zgodilo pač ravno v obdobju teh 40-ih dni.
Akcija ima pomen le kot začetek osveščanja ljudstva. Bilo bi dobro nadaljevati s konkretnimi ukrepi.
LP
Na žalost se veliko ljudi javi na tej spletni strani, ki sploh ne pijejo alkohola. Za to bi človek rekel, da ne šteje.
Moram priznati, da sem se tudi jaz lani in letos odločila za to postno akcijo in mi ni žal. Počutila sem se bolje, pa tudi občutek, da sem naredila nekaj dobrega, je bil lep.
Poskusite, ne bo vam žal – in sploh ni tako težko!