a bom sprejeta?
Prosim, povejte, ali se lahko odpravim na ljubljansko urgenco-oz na travmatol.odd, če imam take težave…
se pravi, če se mi je na roki naredila neka bula(mogoče je bil kak udarec-se ne spomnim natančno), ki sem jo opazil pred dnevi, vendar me danes roka sicer že od včeraj malo boli, danes pa ne morem nič več z roko, ali me bodo sprejeli, če grem popoldan, ko pride partner-da prevzame otroka.
…ker sem pomislila, če bom šla v zd, bodo mi rekli, da ni več mojega zd, naj pridem jutri, pa ne vem, kaj bi blo iz tega, z roko pa več nič skorajda ne morem. se pravi,ob komolcu je ta čudna napol pomična bula.
vnaprej hvala za vaš odgovor
Na travmatologiji za poškodbe starejše od 24 ur potrebujete napotnico. Močno vprašljivo se mi zdi, če gre pri vas za poškodbo (če se je ne spominjate), saj lahko oteklina nastane iz drugih vzrokov (morda bursitis-vnetje nekega mešička, če je to na zadnji strani komolca ). Najbolj smiselno se mi zdi sicer pregled pri vašem zdravniku, če so se težave poslabšale oz. so postale nevzdržne, vašega zdravnika pa ni, se obrnite na tistega, ki je v vašem ZD zadolžen za te primere (za nenadna poslabšanja zdravstvenega stanja v LJ skrbi splošna nujna medicinska pomoč-SNMP, ki so nastanjeni v kliničnem centru na urgenci, spada pa pod ZD Ljubljana), pred tem povprašajte še vaš lokalni ZD (ne vem, od kod ste).
Lep pozdrav!
Ker tudi mi pošiljamo poškodbe na ljubljansko travmatologijo, splošno NMP pa imamo svojo lastno, napisanega (“ali se lahko odpravim na ljubljansko urgenco-oz na travmatol.odd”) nisem avtomatsko razumel, da zanesljivo tudi stanujete v LJ. Ampak glavno, da je zdaj vse jasno 🙂
Lp!